Kan mit trægulv tåle af blive afslebet?

Hvis du bor i et hus eller en lejlighed med et trægulv, som er lidt halvgammelt eller ved at være godt slidt, så kunne du godt overveje, om det mon er ved at være på tide at kaste sig ud i at give gulvet en afslibning. Et nedslidt gulv eller et gulv, som har fået ridser, vil komme til at se gevaldigt pænere ud – ja faktisk som nyt – når det er blevet afslebet.

Et nyslebet trægulv er en ren fryd for øjet, og også dejligt for fødderne at træde hen over et friskt og nyslebet trægulv.

Så selvom det kræver noget tid at sætte sig ind i – hvad enten du vælger at kaste dig ud i projektet selv, eller du vælger at lave noget reseach og finde et godt gulvfirma, så er den tid, du bruger på arbejdet, guld værd og vil betale sig ind senere.

Klik her hvis du vil undgå at betale for meget for at få slebet dit gulv.

Hvis du har god erfaring med handyman-projekter og ønsker at gøre arbejdet selv, kræver det, at du sætter dig grundigt ind i det. Det er noget, de færreste mennesker er eksperter i, og det kan godt være en krævende sag. Men heldigvis kan du også få hjælp af professionelle.

Kan mit gulv tåle det?

Inden du kaster dig ud i projektet, er det dog ganske væsentligt, at du lige gør dig nogle overvejelser omkring det hele først:

For det er faktisk ikke sikkert, at dit gulv overhovedet kan tåle at blive afslebet. Ergo er det allerførste, du skal finde ud af, om dit gulv egentlig kan klare en afslibning. Ellers ville det jo være spild af arbejde.

Men hvad er det da, der er afgørende for, om dit gulv kan få en afslibning?

Jo, ser du, det forholder sig sådan at et gulv kun kan tåle et vist antal afslibninger. Hvis det bliver afslebet for mange, vil det påvirke gulvets kvalitet.

Start derfor med at finde ud af, hvad det er for en type trægulv, du har. Hvis du har et massivt trægulv så vil det kunne tåle flere afslibninger, end hvis du har et lamel- eller laminatgulv – sidstnævnte typer af gulve kan faktisk som regel ikke engang klare én afslibning.

Vær også opmærksom på, at defleste massive trægulve er samlet med not og fer, og du må derfor ikke slibe dit trægulv, hvis overfladen er tæt på at være ved samlingen.