Hvad skal et CV indeholde?

CV er et ord, du vil høre meget under jobjagtprocessen. Et CV, undertiden kaldet et CV eller curriculum vitae, er et dokument, der viser din erhvervserfaring, uddannelse, færdigheder og præstationer. Du har brug for et CV til næsten enhver jobansøgning. Det betragtes som vigtig information at give til en arbejdsgiver, så de kan afveje, om du er egnet til jobbet, og hvis de vil invitere dig ind til et jobsamtale. 

Hvad indeholder et CV?

  • Personlige detaljer: Start med at angive dit fulde navn og kontaktoplysninger, herunder dit telefonnummer og din e-mail-adresse.
  • Karrieremål eller en opsummering: Dette er korte udsagn, der hjælper dig med at præsentere dig selv. Hvis du for nylig har færdiggjort din uddannelse og ikke har meget professionel erfaring endnu, skal du begynde dit CV med et karrieremål. Det er typisk en sætning eller to, der beskriver dine færdigheder og dine ambitioner. Hvis du har erfaring fra arbejdsmarkedet, kan du i stedet medtage en kort karriereoversigt, der beskriver din joboplevelse, og hvor du sigter mod at komme videre hen i din karriere.
  • Uddannelse: Skriv først din seneste uddannelseserfaring, og arbejd dig baglæns. Dette inkluderer også kurser eller kvalifikationer, du har gennemført på universitetet, eller andre institutioner, der vedrører den rolle, du er interesseret i at ansøge om. Inkluder dit gymnasium, hvis det var for mindre end fem år siden. For hver oplevelse skal du inkludere de kvalifikationer du har fået derigennem, hvor du studerede, hvornår du startede og sluttede, eventuelle særlige studieområder plus andre præstationer, hvis dette haves.
  • Erhvervserfaring: Angiv ligesom ved uddannelse, dine seneste job øverst, herunder titlen på din stilling, navnet og placeringen af virksomheden eller organisationen og de datoer, du har startet med at arbejde der samt hvornår du stoppede. punktform under hvert job, til at give et kort overblik over dit ansvar og dine resultater samt de færdigheder, du anvendte. Du kan også nævne relevante praktikophold og frivilligt arbejde i dette afsnit.
  • Færdigheder, styrker eller interesser: Dette er ikke obligatorisk, men det kan være en god idé at oprette overskrifter med de færdigheder og styrker, som du har i forhold til jobbet, som du søger, såvel som dine egne interesser. Fremhæv også relevante professionelle medlemskaber, hvis der er nogle af disse.
  • Referencer: De fleste arbejdsgivere har brug for referencer fra virksomheder, som du kender professionelt og måske tidligere har arbejdet sammen, og som kan garantere for dine færdigheder og evner. Du kan her inkludere kontakt- og virksomhedsoplysninger for en tidligere arbejdsgiver.

For flere gode råd til jobansøgning, anbefaler vi www.candeno.com