Har du overvejet parterapi?

Når folk hører ordet parterapi tænker mange på film, hvor et par der er ved at gå fra hinanden råber og skriger uden at det gør en forskel. Derfor er der mange der har stor skepsis om hvorvidt, det kan gøre en forskel for dem, og vælger derfor ikke at prøve det, selvom det kunne have gjort en forskel. Din partner er en af de vigtigste personer i dit liv, og det er derfor utrolig vigtigt at du passer på den relation i dit liv. Din partner er ikke bare din kæreste eller ægtefælle, men brude også være din bedste ven. Derfor må du altid sørge for at pleje det forhold lige så meget som du ville med alle andre. Det er den person du deler dine bedste og dine værste øjeblikke med. Men nogle gange kan der opstå problemer, som man ikke helt forstår eller selv ved, hvoran man skal håndtere. Her kan parterapi hjælpe dig. Det er nemlig slet ikke så skræmmende som du måske går rundt og tror. Er du i tvivl om parterapi kunne være noget for dig, er her 5 gode grunde til, at du skal vælge det: 

– Hvis du finder at du føler dig frustreret eller sur på din partner uden at vide hvorfor. Nogle gange kan der opstå uforklarlige følelser indeni os, og små ting fylder pludselig rigtig meget. Hvis du føler at du bliver frustreret på din partner over små ting, men ikke rigtig kan forklare hvorfor, kan parterapi hjælpe dig med at forstå dine følelser. 

– Hvis du føler, at du har svært ved at kommunikere med din partner. Kommunikation er nøglen til et godt forhold, men nogle gange er det ikke så nemt sagt som gjort. Parterapi kan hjælpe dig med at skabe et fælles sprog med din partner. 

– Hvis du har børn, og gerne vil passe på dem. Børn gør uden tvivl et parforhold mere kompliceret med også mere rigt. Dog skal man passe på med at lade sine egne konflikter gå ud over barnet.

– Hvis du ikke længere føler dig forbundet til din partner. Nogle gange kan vi føle os langt væk og som om vi har msitet gnisten med vores partner. Nogle gange er den væk, men det kan også være den bare skal findes igen.

– Hvis du føler dig fortvivlet og ikke ved, om forholdet er det rigtige for dig. Nogle gange kan man ikke altid se hvad der er det rigtige, og så kan parterapi hjælpe med at få afklaring. Er du nysgerrig nu, kan du læse mere på parterapi og finde hjælp til at søge det.