Guide: Find den perfekte dobbeltseng

Dobbeltseng

De fleste kan helt sikkert nikke genkendede til, at man sover fuldkommen elendigt med sin partner i en enkeltmandsseng. Dette betyder også, at du helt sikkert ønsker at finde den perfekte dobbeltseng til dig og din partner. Men hvad er den perfekte dobbeltseng egentlig?

Når du går på sengejagt vil du hurtigt opdage, at de er indelt efter forskellige kategorier. Disse kategorier har ikke så meget med hverken mål eller størrelse at gøre, men mere om de egenskaber som sengen har. Det kan hurtigt komme til at virke uoverskueligt at finde en billig seng for to, men her kommer de tre mest gængse kategorier på det danske marked.

Elevationsseng

Kendetegnet for elevationssengen er den fantastiske egenskab, at den kan køres op og ned efter behov via en simpel mekanisme. Du kan simpelthen både hæve hovedgærdet eller fodenden. Du får muligheden for at indstille sengen i flere forskellige positioner, så du kommer til både at kunne læse og spise morgenmad i sengen. Hvad du end ønsker.

Hvis du er en af de mennesker der har uro i benene om natten, eller som ønsker at modarbejde snorken, så er elevationssengen det rette valg.

Boxmadras

Ved at vælge boxmadrassen får du den mere klassiske og simple løsning. Her får du en selvbærende ramme med en madras i et enkelt design. Via sengens ben vil du være i stand til at tilpasse sengens højde.

Hvis du virkelig er på udgik efter en seng i den billige ende af skalaen, så er boxmadrassen det rigtige valg. Her finder du en seng der er beregnet til folk på budget. Som en ekstra bonus er denne type seng yderst nem at flytte rundt på, når du eksempelvis gerne vil have muligheden for at gøre rent.

I Danmark er boxmadrassen den mest populære type af dobbelseng.

Kontinentalseng 

Kontinentalsengen er til dig der leder efter en høj dobbelseng. For at yde ekstra komfort kommer denne type seng med en springmadras. I USA er denne meget ekstravagante sengetype den mest populære.

Sengen er som udgangspunkt mere luksusagtig og så stor, at det rent faktisk som om man træder ned fra sin seng om morgenen. Hvis du i den grad ønsker, at sengen skal være en betydningsfuld del af indretningen i soveværelset, så er kontinentalsengen det rette valg for dig og din partner. Her kommer sengen udentvivl i fokus, men vil samtidig skabe en luksuriøs samt overdådig stemning i soveværelset.