Den ultimative guide til de bedste billeddatabaser – Til privat og kommercielt brug

Guide til de bedste billeddatabaser

Som vi alle ved, siger et billede mere end 1000 ord. Derfor kan det være yderst fordelagtigt at benytte sig af billeder og illustrationer, til eksempelvis at skabe et image til dit firma, promovere et produkt eller måske bare til at dele på din Instragram. Men desværre er det ikke alle billeder som er til fri afbenyttelse, grundet ophavsret, kreditering af kunstnere og andre lignende årsager. Derfor ønsker vi at give dig den ultimative guide, til hvordan du forskønner din egen eller din virksomheds profil udadtil. 

Top 5. 

  • 1. Everystockphoto.com – En stor billeddatabase hvor du vil kunne finde billeder af alt imellem himmel og jord. Alle disse billeder er hentet fra forskellige kilder og medier, men er ikke dækket af ophavsret. For dig betyder det, at du både i privat og professionelt øjemed, kan benytte alle billederne ganske gratis.
  • 2. Freeimages.com – Indeholder over 300.000 billeder og er inddelt i kategorier. For dig som forbruger, har det den fordel at det er let at finde netop de billeder du har brug for. Denne side er gratis, men nogle kunstnere og fotografer kræver at blive krediteret ved brug af deres billeder. Dette vil være oplyst, når du downloader disse.
  • 3. Shutterstock.com – Ønsker du billeder i bedste kvalitet og høj opløsning? Så er Shutterstock.com det rigtige valg. Denne side er dog ikke gratis at benytte sig af, men du har dog muligheden for at få 10 gratis billeder ved indskrivning på denne.
  • 4. Pixabay.com – Er en af de største billeddatabaser, med over 2,1 millioner billeder at vælge imellem. Billederne har en høj opløsning og er i rigtig god kvalitet. Det er helt gratis at blive medlem hos Pixabay og siden er skabt af en gruppe kreative personer, som hverken kræver kreditering eller har ophavsret på billederne.
  • 5. Istockphoto.com – Denne side har alt hvad du skal bruge. Dette dækker alt fra billeder af forskellige kategorier, til videoer i 4K og HD og illustrationer. Det er desværre ikke gratis at benytte Istockphoto og man er nødt til at være betalende medlem, for at benytte sig af disse. Det er til gengæld alle pengene værd, da alt hvad der findes på siden, er den højeste kvalitet og opløsning, man kan finde på nettet. 

Dette er eksempler på nogle af de største og bedste billeddatabaser man kan finde på internettet i dag. Så uanset om man ønsker at blive betalende kunde, eller foretrækker at benytte de gratis sider, er der masser af valgmuligheder. 

Hvis du ønsker mere information omkring dette, kan du med fordel gå ind på vores hjemmeside, hvor du vil finde viden omkring emnet og meget mere: billeddatabaser