Bliv klogere på blæk og blækpatroner

Blæk

Blæk er noget der har været en del af os og vores samfund i mange år. Mennesket har helt tilbage til tidernes morgen kommunikeret via skrift og der er fundet tegn på brugen af blæk i Kina i 23. århundrede f.kr.

Som noget ganske særligt har man uafhængigt af hinanden fundet blæk i mange verdensdele. Og man kan derfor konkludere, at man på tværs af kontinenter har fået den samme idé.

Helt enkelt er blæk en væske med farvet pigmentstoffer, som kan laves på flere forskellige måder. Den ældste form for blæk man har kunne spore, var kønrøg blandet med vand og et bindemiddel. Det er tilmed det produkt som i dag bliver brugt i de fleste tuscher. I takt med den moderne tids udvikling er det blevet gjort muligt, at bruge blæk til at producere blækpatroner, som giver både flotte men også ekstremt præcise resultater.

Blækpatron

Blækpatroner er en fantastisk, fremragende og helt igennem absolut nødvendig opfindelse, som kun få af os i nutidens samfund kunne leve uden. Blækpatroner tillader os, at skrive alt på vores computer og så tilmed få det lynhurtigt fra computeren til hænderne. 

Fordi blækpatroner er steget i popularitet i så voldsom en grad, findes der rigtig mange forskellige typer. Med andre ord vil du altid være sikker på, at du kan finde lige præcis den blækpatron, som du står og mangler. Sprøgsmålet er så bare hvad det egentlig er du mangler?

Hvis du ofte printer billeder, kan det i den grad anbefales at du køber en fotopriner og dermed også blæk, som er specielt lavet til udskrivning af billeder. Blækket inde i disse specielle foto patroner er anderledes, fordi det skal være i stand til at kunne ligge godt på fotopapir. Du vil samtidig også ofte opleve, at blækpatroner til fotoprintere har et større pigmentindhold, da det er nødvendigt at farverne er ekstra kraftige.

Hvis du på den anden side først og fremmest bruger din printer til at udskrive dokumenter så kan det sagtens være, at du blot skal have en ganske almindelig blækpatron. Her er det muligt at vælge mellem farvepatroner og sort patroner. Det er altid en god idé at tjekke om blækpatronen passer til din printer, da de forskellige printermærker naturligvis laver deres egne blækpatroner, som passer specifikt til deres printere. I de fleste tilfælde er det muligt at købe blækpatroner, som er både originale samt kompatible (et andet ord for uoriginale).