Madplaner

Madplan uge 5 – aftensmad til 5 for 336.5 kr

Jeg kan med glæde fortælle at vi igen er skoldkoppe-fri zone! Efter nogle dage hjemme, med en lille krudtbanan som i hvert fald ikke var synderligt ramt af sine skoldkopper, og helt sikkert mente det var en lille ferie hvor vi skulle sove længe, i legeland og lignende. Men nu er det slut med de prikker, og det er rart det er overstået nu.

Det giver også plads til jeg kan skrive begge madplaner, så der kommer både en almindelig og en let madplan. Denne er den almindelige madplan, med plads til kulhydrater. Den lette kan ses ved at trykke her Madplan uge 5 – en “lettere udgave”

Jeg vil også gerne juble lidt over min lille sides udvikling – så den slet ikke er så lille endda. Den har haft vokseværk, og ramte i går, lørdag, en milepæl ved 11.000 “likes”. Det er jeg ydmygt imponeret over, og havde slet ikke forventet sådan en udvikling på ca 10 måneder. Tak for det – både at I læser med, deltager aktivt på siden og her på bloggen, evt. deler opslaget og alt det andet. Det sætter jeg stor pris på.

Jeg har været igennem Nettos tilbudsavis og faste priser, og er kommet frem til en madplan med en samlet pris på 336.5 kr. Det dækker som altid 2 voksne og 2-3 børn. Jeg skriver 2-3, da min ældste datter generelt er småt-spisende og ikke spiser som en sædvanlig 11-årig pige. Hendes spisevaner er derfor med til at påvirke portionsstørrelserne, hvorfor jeg skriver 2-3 børn. Dog har jeg hørt fra flere læsere, at der er rigeligt mad, så det vælger jeg at gå ud fra, også selvom et af børnene ikke er småt-spisende. Daglige opskrifter og komplet indkøbsliste er selvfølgelig også skrevet med.

Med det skrevet, er det nu blevet tid til den egentlige madplan.

Mandag: Risret med svinekød og revne gulerødder. Tilberedning 35 minutter. Fryseegnet
Anvendes: 1 kg groft revne gulerødder, 300 g hakket svinekød, 300 g pølser i skiver, 400 g ærter fra frost, 500 g ris, 2 bouillonterninger, 2 finthakkede løg, vand efter behov. Salt og peber.
Opskrift: Kog risen i letsaltet vand. Steg løg og svinekød i en gryde. Tilsæt 500 g af de revne gulerødder og steg bløde sammen med salt og peber. Kog ærterne i 2-3 minutter i letsaltet vand. Køl hurtigt ned igen. Tilsæt svinekød og pølser, og varm godt op. Tilsæt de to bouillon terninger og lidt vand, så terningerne kan opløses i gryden. Varm godt op igen, og lad simre, mens risen koger. Når risen er kogt, blandes den i gryden med svinekød og grønsager, og der kan serveres med de resterende  revne gulerødder som en råkostsalat, samt kolde ærter ved siden af. Ærterne kan også kommes i retten, hvis det ønskes. Så blandes det i, samtidig med risen

Tirsdag: Farseret porre med kartofler, kogt blomkål og sovs. Tilberedning 60 minutter. Fryseegnet
Anvendes – ½-1 porre i passende størrelser, 500 g hakket svinekød, 1 æg, 1 finthakket løg, lidt mel, lidt mælk, 1½ kg kartofler, 1 blomkålshovede, kulør. Salt og peber.
Opskrift: Skræl og kog kartofler og gulerødder i letsaltet vand. Bland en fars af hakket svinekød, løg i tern, lidt mel, 1 æg, lidt mælk, salt og peber. Lad hvile i 10 minutter. Imens koges porrestykkerne op i 2-3 minutter, og tørres godt af bagefter, så der ikke kommer vand ind i farsen. Gem kogevandet til sovs. Sæt også blomkålshovedet til at koge, ved at lægge det i en gryde, 3/4 dækket med letsaltet vand. Kog det i ca. 15 minutter, eller til det er mørt, men stadig har bid.  Efter de 10 minutter, tages en smule porre og pakkes ind i fars, hvorefter den steges på en varm pande på begge sider. Jeg bruger hellere mindre stykker porre og får flere kødboller, end store stykker. Jeg steger også et par almindelige frikadeller ved siden af, for at være sikker på ungerne får noget at spise. Lav en opbagt sovs, ved at smelte smør, mel røres i til en melbolle er dannet. Kogevandet fra porrerne tilsættes under piskning, til den har en sovsekonsistens. Hvis ikke der er nok væske, kan kogevand fra kartoflerne eller blomkål bruges. Kulør tilsætte, den smages til og koges igennem nogle få minutter. Der serveres, når både kartofler, blomkål, sovs og den farserede porre er færdig.

Onsdag: Svensk pølseret med agurk. Tilberedning 35 minutter. Ikke fryseegnet.
Anvendes – 700 g pølser i skiver, 1-2 hakkede løg, 1 ds hakkede tomater, 2 ds tomatpuré, 1½ kg kartofler, 2½ dl mælk, ketchup, 2 agurker i stave. Salt. peber, basilikum, lidt fedtstof.
Opskrift: Skræl og kog kartoflerne i letsaltet vand, enten tidligere om tirsdagen eller mandag aften, så de er kolde ved tilberedningen. Skær dem i tern, når de er kolde. Steg løgene bløde og let gyldne i fedtstof ved middelvarme. Når de er bløde, steges pølserne med løgene. Herefter tilsættes kartofler, hakkede tomater, mælk, tomatpuré og krydderier. Lad det småsimre i ca 10 minutter, til alt er varmt og lækkert. Server med agurkestave.

Torsdag: Kartoffel/porresuppe med rugbrødscroutoner. Tilberedning 1 time. Fryseegnet.
Anvendes – 1½ kg kartofler, 2 bouillonterninger, 2 porrer, 2 l vand, rugbrød, 2½ dl mælk, salt og peber.
Opskrift:  Skræl kartofler, rens porrerne og snit i tern. Sæt ovnen på 200 g, skær rugbrødene i tern, minimum en skive/person, men gerne hele posen. Læg rugbrødsternene i et fad, og sæt i ovnen i 15 minutter. Svits grønsagerne ved svag varme i en stor gryde, sammen med krydderier. Tilsæt vand og bouillon når de er lidt stegte. Kog det op og lad simre til kartofler og porrer er møre. Blend det hele med en stavblender, og tilsæt mælk for at tykne. Varm op igen og smag til med krydderier. Server med rugbrødscroutoner på.

Fredag: Pasta med ostesovs, skinke og grønt. Tilberedning 30 minutter. Fryseegnet.
Anvendes – 500 g pasta, 2 pk skinke i strimler, ½ squash i tern, 2 peberfrugter i tern, 1-2 løg i strimler, 200 g champignon i kvarte. En pakke pastasovs, salt, peber, oregano og timian.
Opskrift: Tænd ovnen på 150g alm varme. Kog pasta i letsaltet vand, 1 minut mindre end det er gennemstegt, fordi det skal stege lidt med ostesovsen. Steg løg bløde i en stor gryde, uden at de tager farve. Tilsæt øvrige grønsager, krydderier og skinke i gryden og steg det godt igennem. Når pasta er kogt , hældes vandet fra og det blandes i gryden med grønt og skinke. Bland ostesovsen i gryden, og derefter i et ildfast fad. Sæt det i ovnen til gratinering i 10-15 minutter. Server direkte fra ovnen, rygende varm.

Lørdag: Kokos/karry butterflied chicken med rodfrugter, hertil ris. Tilberedning 1 time. Vil tro det er fryseegnet, men er ikke prøvet. Det er en ret, der udspringer af Masterchef Australia, den bedste udgave af Masterchef efter min mening.
Anvendes – 1 hel kylling, 1½ kg rodfrugter, 1 ds kokosmælk, 1 løg i strimler, salt, peber, karry, 500 g ris.
Opskrift: Tænd ovnen på 180 g. alm varme. Læg kyllingen på et skærebræt og fold den ud ved at skære i skindet omkring lårene, ved brystet og fjerne rygraden. Det lyder voldsomt! Men smager godt! Tjek fx følgende link for en mere udførlig beskrivelse med billeder, det er dén jeg går efter. Hvordan man forbereder butterflied chicken
Butterflied chicken er hurtigere at tilberede. Læg kyllingen i et ildfast fad. Krydr kyllingen med salt, peber og karry. Imens skræller og skærer du rodfrugterne i skiver, og vender i en skål med karry, salt og peber. Læg dem i faddet omkring kyllingen sammen med løg, og hæld en dåse kokosmælk ned ved, evt. ekstra krydderier. Lad stå i ovnen i 45 minutter, eller til kyllingen er gennemstegt. Kog ris i letsaltet vand. Når kyllingen er gennemstegt, tages fadet ud af ovnen, og kyllingen tages op på et skærebræt og parteres. Server, når det hele er klart.

Søndag: Nudelret med æg, inspireret af min mands rejser til Kina. Tilberedning 30 minutter. Fryseegnet.
Anvendes – 250 g nudler, 4-5 sammenpiskede æg, de resterende grønsager fra ugens løb (fx squash, ærter, løg, champignon, peberfrugt, kartofler), 1 pose wokmix frost, soya, peber og chilisovs.
Opskrift: Svits alle grønsager i en wok eller en dyb pande, smag til med chilisovs og soya. Kog nudlerne i en gryde for sig. Når nudlerne er kogt færdigt, blandes de i wokken. De sammenpiskede æg blandes i wokken, og røres godt rundt, så æggene kan blive stegt. Til sidst smages til med peber, soya-, og chilisovs, og der kan serveres.

Indkøbsliste til Netto:
Kolonial:
Hakkede tomater, 1 ds – 4 kr
Tomatpuré, 2 ds – 5 kr
Kokosmælk, 1 ds – 5 kr
Pasta – 4,5 kr
Pastasovs – 10 kr
Nudler, 250 g neutral smag – 5 kr
Ris, 1 kg – 8 kr
Rugbrød, 500 g – 5,5 kr

Kølevarer:
Hakket svinekød, 2 pk á 400 g. Bemærk at der den ene dag skal bruges 300 g og dagen efter 500 g,  – 30 kr
Pølser, 1 kg – 29 kr
Skinke i strimler, 2 pk á 220 g – 24 kr
Hel kylling, fersk – 25 kr
Æg, 10 stk – 20 kr
Mælk, 1 l – 7,5 kr

Grønt:
Gulerødder, 1½ kg – 10 kr
Løg, 1½ kg – 9 kr
Ærter, frost, 700 g – 11 kr
Agurker, 2 stk – 10 kr
Kartofler, 6 kg – 36 kr. Det virker af meget, men det er ikke alle 6 kg der skal bruges i denne uge, men der er 2 kg i hver pose. 🙂
Rodfrugtmix, 1½ kg – 12 kr
Porrer – 12 kr
Blomkål – 15 kr
Wokmix, frost, 650 g – 10 kr
Champignon, 500 g – 13 kr
Pebermix, snackpeber – 10 kr (kan købes til den pris fra torsdag)
Squash – 6 kr

Samlet pris: 336,5 kr

Edit: Jeg har fået nogle kommentarer og spørgsmål til den pastasovs jeg omtaler. Derfor lægger jeg her et billede af pakken. Det er fra Karolines Køkken, koster 10 kr. og pakken ser således ud:

Madplanen kan se sådan ud, for den travle børnefamilie, der gerne vil have lækker, varieret mad, hvor der stadig er masser af grønt ved. Særligt hvad I siger til butterflied chicken, ser jeg frem til! Og glæder mig også rigtig meget til selv at afprøve den. 😀 Skriv gerne, hvad I synes inde på min Facebookside Budget-familien.dk

Husk også at læse den lettere udgave af en madplan, hvor der stadig er fokus på pris, men uden de hurtige kulhydrater mange (inkl. mig) gerne vil undgå.

Jeg håber, I også denne uge kan bruge inspirationen. Bon appetit og god søndag fra mig.
Mvh. Mette K

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

3 Kommentarer

 • Svar Helle zander andersen 28. januar 2018 at 17:46

  Hvad er det for en pasta sovs du mener om fredagen eller er det i virkeligheden ostesovs bliver lidt forvirret.
  Mvh.
  Helle

  • Budget-familien
   Svar Budget-familien 28. januar 2018 at 19:20

   Hej Helle.
   Netto har en række sovse fra Karolines Køkken på tilbud i den kommende uge, deriblandt én der hedder “Pastasovs”. Jeg kan ikke ligge et billede her i kommentaren, men lægger et billede i selve madplanen. Så kan du se ved indkøbslisten, hvordan den ser ud.
   Mvh. Mette K

 • Svar Helle zander andersen 29. januar 2018 at 20:59

  Hej Mette.

  Tusind tak for det blev bare lidt forvirret da du først skrev pastasovs dernæst ostesovs, men nu giver det mening. Og super god side du har her. “Dagens ret” idag var yderst vellykket
  Hilsen
  Helle

 • Skriv en kommentar