Madplaner

Madplan uge 3 – Aftensmad til 5 for under 50 kr. om dagen

Så er det igen blevet tid til en madplan, der ikke går på kompromis med hverken smag eller grønsager. I en travl hverdag, synes jeg det er rart at komme til madplanen. At finde ro og orden i madplanen, giver ro andre steder. At vide, at jeg ikke behøver bekymre mig om hvad vi skal have til aftensmad i den kommende uge, giver ro. Samtidig giver det økonomiske overskud også ro. Det er med garanti også noget I kan mærke.

I den forbindelse vil jeg gerne sige tak for de beskeder og kommentarer jeg har fået, hvor I beskriver hvilken forskel min madplan har gjort for jer. Det gør det hele værd for mig, når I skriver sådan. At vide, jeg gør en positiv forskel. Så tak for det.

Som i de foregående uger, har jeg skrevet to madplaner. En almindelig madplan, og en madplan uden hurtige kulhydrater som ris, kartofler og pasta. Den kan du finde ved at trykke på et link, der ligger her –> Madplan uge 3 – en “lettere” udgave

Den samlede pris for den kommende uge er 343,5 kr., og jeg har skrevet madplan ud fra Rema1000’s reklamer og faste priser. Madplanen dækker som altid 2 voksne og 2-3 børn.
On that note – videre til ugens madplan.

Mandag: Kyllingedeller med hasselback kartofler og coleslaw. Tilberedning 60 minutter. Kyllingedeller er fryseegnet.
Anvendes – 400 g hakket kyllingekød, 1 æg, 1 finthakket løg, ½ finthakket porre, mel, mælk, salt, peber, tørret basilikum, 1½ kg kartofler, 2 pk. færdig coleslaw. Jeg har forsøgt den færdige coleslaw fra Rema1000. Jeg er ret spændt på, om den kan leve op til min egen hjemmelavede coleslaw. Den skal “bare” blandes sammen i en skål, da både gulerødder, hvidkål og dressing medfølger i pakken.
Opskrift:  Tænd ovnen på 180g. alm varme. Skræl kartoflerne, og skær riller halvvejs ned i kartoflerne, så tæt på hinanden som muligt, uden at skære dem over. Pensl dem med lidt olie og drys med salt, peber og basilikum, og læg i et ildfast fad. Bag kartoflerne i ovnen i 50-60 minutter, til de er færdige. Lav en fars af kyllingekød, porre, løg, mel, mælk og 1 æg. Lad hvile i 15 minutter. Form farsen til frikadeller og steg på panden. Bland coleslaw i en skål. Server, når både kartofler, frikadeller og salat er klar. Hvis det er nødvendigt med en sovs, kan du enten lave en brun ved at smelte fedtstof i en gryde. Dernæst tilsættes mel til det danner en melbolle. Herefter tilsættes vand og mælk, til den har den ønskede konsistens. Til sidst tilsættes kulør.

Tirsdag: Wannabe pasta carbonara med dampet broccoli. Tilberedning 25 minutter. Ikke fryseegnet.
Anvendes – 500 g pasta, 2 pk. bacon i tern, en ps revet ost, lidt mel, mælk og fedtstof til sovsen, 1 løg i tern, 1 broccoli i buketter, inkl. stokken. Salt og peber.
Opskrift: Kog pasta. Steg løget blødt i en gryde der er stor nok til både pasta og sovs, sammen med bacon og peber. Lav en opbagt sovs ved at smelte fedtstof i en gryde og tilsætte mel til det danner en melbolle. Herefter tilsættes vand og mælk, til den har den ønskede konsistens. Når sovsen er færdig, smeltes den revne ost ned i det, så det bliver en ostesovs. Når bacon og løg er gennemstegt, tilsættes ostesovsen, og det koges op. Vandet drænes fra pastaen og det hældes i sovsen. Hæld ca. 2 cm vand i bunden af en gryde og bring vandet i kog. Hæld broccolien i og lad det dampe 2-3 min. Vær meget opmærksom, så det stadig holder sit bid. Server, når både pasta carbonara og broccoli er færdig. Broccolien kan enten serveres i pastacarbonara, eller ved siden af.

Onsdag: Hønsekødssuppe med kød/melboller og ciabatta. Tilberedning 1½ time, inkl kogning af  kylling. Fryseegnet, men den er bedst dagen efter.
Anvendes – 1 kylling, 1 ps ciabatta, 1 ps kød/melboller, 1 ps. suppeurter fra frost, 3-4 bouillonterninger (grønsag eller høns), salt, peber.
Opskrift: Find en stor suppegryde frem, og læg den optøede kylling i gryden. Dæk med rigeligt vand, i hvert fald 4 liter. Krydr med rigeligt salt, peber og 3-4 bouillonterninger. Lad den koge i minimum 1 time. Fjern kyllingekød og skrog fra suppen. Gem kødet, det skal bruges senere. Tilsæt den frosne pose suppeurter. Kog op, og smag til med salt og peber. Tænd ovnen på 150g, varm luft. Når grønsagerne er kogt op, hældes en ps kød/melboller i suppen, og der koges op. Sæt ciabatta i ovnen. Pas på, suppen ikke koger for meget op, det får melbollerne til at vokse. Sker det alligevel, tages gryden fra komfuret, så bliver bollerne mindre igen. Når suppen er færdig, og ciabatta lunet, kan der serveres. Når kyllingekødet er kølet af, deles det op i to portioner, som lægges i fryseren. Den ene skal bruges lørdag, den anden søndag.

Torsdag: Hønsekødssuppe med kød/melboller og flutes. Tilberedning 10-15 minutter. Evt. rester er fryseegnet.
Anvendes – Resten af suppen fra mandag, 1 ps kød/melboller, 1 pose suppeurter, 1 ps ciabatta, evt. lidt mere vand.
Opskrift: Hønsekødssuppe smager i min optik altid bedst på anden-dagen. Heldigvis er der ofte nok til to dage i sådan en omgang, særligt når den suppleres op med ekstra boller, grønt evt. lidt vand, og mere brød. Derfor er opskriften såre simpel. Kog suppen op igen, og suppler hvis der mangler lidt vand, samt kød/melboller. Lun igen ciabatta i ovnen. Smag til inden servering, og server igen.

Fredag: Ris med kikærter i tomat, hertil revne gulerødder. Tilberedning 35 minutter. Fryseegnet.
Anvendes – 2 ds kikærter, 1-2 dåser Heinz tomatsuppe, 1-2 finthakket løg, 1 tsk salt, 2 gulerødder i tern, 1 tsk peber, 1 tsk oregano, 1 tsk sukker, 4 poser ris. Hvis den ønskes krydret, kan tilsættes ½ tsk tørret chili. Derudover også 1 kg revne gulerødder
Opskrift: Åbn dåserne med kikærter, hæld ærterne i en si eller et dørslag, og skyl dem. Lad dem dryppe godt af. Steg løgene bløde i lidt fedtstof i en stor gryde, sammen med krydderier. Tilsæt gulerødder i tern, og lad stege med 3-5 minutter. Tilsæt 1 ds Heinz tomatsuppe, og én mere hvis I skønner det er nødvendigt. Det er en suppe, men den er hammergod til enten tomatsovs, i en lasagne eller koteletter i fad. Tilsæt de to dåser kikærter til sovsen, og rør godt rundt Lad sovsen simre, mens risen koger. Kog op, så ærterne bliver gennemvarme. Når risen er kogt, er sovsen også færdig. Smag den til med krydderier,  og der kan serveres, sammen med de revne gulerødder.

Lørdag: Tærte. Én med kylling  og porre, og én med grøntsager. Alt efter om I har ét eller to tærtefade, tager det forskellig tid. Derfor lægger jeg det om lørdagen, hvor det kan laves to gange i træk, hvis det er nødvendigt. Tilberedning på hver tærte er 1 time og 45 minutter, inkl. hviletid og tid i ovnen. Fryseegnet, men gode til frokost.
Anvendes – Til hver tærtedej: 100g smør, 180 g hvedemel, 2 spsk. vand, 1,5 tsk salt. Fyld til porre/kyllingtærte: halvdelen af kyllingekødet fra suppen, 1½ porre i ringe, 2 dl cremefraiche, 2 dl mælk, 4 æg, salt, peber. Fyld til grøntsagstærte: 2 peberfrugt i tern, 200 g ærter fra frost, 100 g champignon i skiver, 1 hakket løg, 2 dl cremefraiche, 4 æg, 2 dl mælk, salt, peber, tørret timian.
Opskrift: Dejen: Skær smør i mindre stykker, og hak det sammen med melen, gerne i en foodprocessor. Tilsæt vand. Ælt det hurtigt sammen til en dej. Tryk eller rul dejen ud i en tærteform, ca. 25 cm i diameter. Prik huller i dejen. Dæk med film, og lad hvile i køleskabet mindst 30 min. Sæt ovnen på 225g. Forbag bunden midt i ovnen ca. 10 min. Herefter fyldes hver tærte med fyld. Det er vigtigt, at fyldet til hver tærte steges godt af på en pande, så væsken kommer fra. Ellers bliver dejen klistret og snasket. Æg, cremefraiche, mælk og krydderier piskes sammen i hver sin skål til hver tærte og hældes over fyldet.  Tærterne sættes ind i ovnen igen, temperaturen sættes ned til 200g, og bager færdig i ca. 40 minutter, eller til den er færdigbagt. Den er færdig, når midten er blevet fast. Stik evt. en kniv ned i midten af tærten. Hvis der sidder æggemasse på den, er tærten ikke færdig endnu.

Søndag: Pastasalat med grønt og kylling. Tilberedning 25 minutter. Ikke fryseegnet.
Anvendes – 500 g pasta, resten af kyllingen fra suppen, 500 g gulerødder, 1 peberfrugt i tern, 375 g ærter fra frost, 1 løg i fine tern, 150 g champignon i skiver, 1 agurk i tern.
Opskrift: Kog pastaen i letsaltet vand. Efter kogning, køles den lidt af i køleskabet. Pil kyllingekødet i mindre stykker. Når pastaen er kølet af, blandes alle ingredienser sammen i en stor skål.

Indkøbsliste:
Kolonial:
Heinz tomatsuppe, 2 ds – 10 kr
Pasta, 2 poser á 500 g – 9 kr
Ris i kogepose – 4,5 kr
Kikærter, 2 ds – 14 kr
Ciabatta, 2 pk – 12 kr

Kølevarer:
Creme fraiche, 500 g – 10 kr
Kylling, hel, frost – 30,5 kr
Kød/melboller, 2 ps á 900 g – 50 kr
Bacon i tern, 2 pk – 22 kr
Mælk, 1 l – 7,5 kr
Revet mozzarella – 12 kr
Hakket kyllingekød, 400 g – 20 kr
Æg, 10 stk – 20 kr

Grønt:
Kartofler, 1½ kg vej-selv – 9 kr
Pebermix – 16 kr
Coleslaw, 2 pk færdigblandet – 20 kr
Suppeurter, frost, 2 poser – 16 kr
Porre, 2 stk – 6 kr
Løg, 1 kg – 6 kr
Gulerødder, 2 kg – 14 kr
Champignon, 250 g – 10 kr
Ærter, frost, 575 g – 8 kr
Broccoli – 12 kr
Agurk – 5 kr

Samlet pris: 343,5 kr

Sådan ser den ene madplan ud, for den kommende uge. Jeg synes den er blevet meget lækker, og jeg glæder mig til at komme i gang med den. Særligt suppen, ser jeg frem til. Det er lige suppevejr, og på anden-dagen for suppen har den ekstra kraft, smag oglækkerhed, fordi den lige får lov til at trække lidt. Jeg er også lidt spændt på den færdige coleslaw, hvordan den er. Den er i hvert fald et forsøg værd, og er spændt på om den kan bruges fremad i en snæver vending.

Jeg håber I kan bruge inspirationen til den kommende uge, enten i denne eller den “lettere” udgave, der kommer senere.

God søndag til jer alle, og bon appetit.
Mvh. Mette K

 

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar