Julekalender, Opskrifter

Julekalender – 8. decembers låge

Hej alle! Lidt forsinket kommer dagens julekalenderlåge – jeg havde lige en mundtlig eksamen at klare først, og den gik simpelthen så godt. Jeg kan overhovedet ikke klage.

Men, nu er den her. I dag er det igen en opskrift, på en gammel kending af madplanen, men har mødt mange der ikke har hørt om det før, så nu får i den også her. Det lyder som om jeg tit går og spørger “Kender du den her opskrift??” Det gør jeg altså ikke, men nogle gange kommer opskrifter og mad på banen, og så fortæller jeg om den 😀

Den er inspireret af Jamie Oliver, jeg tror det var i programmet om kantinemad i de engelske skoler, jeg så han forberedte retten? Eller var det måske køkkendamerne selv, der havde den? Det kan jeg simpelthen ikke huske, men jeg kan huske navnet – “Køkkendamernes gulerødder”.  Det har jeg omskrevet til “KøkkenMettes gulerødder.” Det er ikke den eksakte opskrift Jamie Oliver kendte, men inspireret af den episode. Det er en såre simpel ret med få ingredienser, men den smager så godt. Derudover er det en lækker måde at få gulerødder på.

Her er hvad du skal gøre:

Anvendes:   1 kg gulerødder, salt, peber, basilikum, fedtstof

Fremgangsmåde: Tænd ovnen på 180g. Skræl og skær gulerødderne i så tynde ringe som muligt, gerne på mandolinjern eller  den tynde snitter i en foodprocessor. Smør et ildfast fad med fedtstof og læg salt, peber og basilikum i bunden. Læg gulerødderne i fadet lidt ad gangen, og tilsæt krydderier jævnligt undervejs. Det er vigtigt, at gulerødderne bliver skilt lidt fra hinanden. Til slut tilsættes 3-4 klatter smør/andet fedtstof rundt, fordelt over gulerødderne. På det tidspunkt ser det sådan her ud:

Stil faddet i ovnen på midterste rille i 20-25 minutter. Så ser de sådan her ud:

Efter de har været i ovnen, er de klar til servering.

Jeg håber det smager jer, ligesom det gør hjemme hos os. Vi skrives ved i morgen, til næste låge.

Glædelig jul, og hip hurra for at eksamen er overstået!

Mvh. Mette K

 

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar