Julekalender, Opskrifter

Julekalender – 2. decembers låge

Bag lågen for 2. december finder i opskriften for en god rødkålssalat, som passer til mange af julens traditionelle måltider.

Rødkål er at tælle blandt tilbehøret til mange af julens traditionelle måltider. Flæskesteg, medister, frikadeller eller andesteg – for bare at nævne nogle retter, som har rødkål som fast side-kick.

Denne rødkålssalat begyndte jeg at lave for nogle år siden, i et forsøg på at gøre rødkålen lidt mere spændende end den klassiske på glas eller i plasticbøtte. Jeg har haft opskriften på madplanen en enkelte gang, men her får i den i en mere tydelig og præciseret form.

Det er en salat, der tager tid at marinere, men er såre simpel i udførelse. Særligt, hvis I har en foodprocessor i hjemmet.

Du skal bruge: 1 l appelsinjuice, 1 rødkålshovede, en stor skål, en si og klementin- eller appelsinbåde fra passende antal frugter. Lidt flere, hvis det er fra klementiner i stedet for appelsiner.

Fremgangsmåde:
Snit rødkålshovedet rigtigt fint. Det er hér foodprocessoren er en kæmpe fordel, for det går meget nemmere at snitte rødkålen i passende stykker, med sådan en fætter. Anvend det grove snitte-tilbehør. Ved den fine, bliver det for småt. Gem den anden del af rødkålshovedet til i overmorgen. Du skal i gang med projektet i god tid, da rødkålen skal marinere i minimum 4 timer. Allerbedst er det, hvis det er natten over.

 

 

 

 

 

Herefter hældes det i en skål, og dækkes til med 1 l appelsinjuice. Så ser det sådan hér ud:

 

 

 

 

 

 

 

Nu er det tid til marineringen, som jo helst skal vare natten over i køleskab – men minimum 4 timer skal det have, for at rødkålen bliver blødgjort af juicen.

Dagen efter kan det godt ses, at der er sket en udvikling:

 

 

 

 

 

Så meget af appelsinjuicen som muligt, presses og sies fra salaten, op i en mindre skål. Vi har ofte salat nok til et par dage, plus frokost.
Appelsin- eller klementinbåde skæres til, og blandes i salaten, så det ser sådan ud:

 

 

 

 

 

 

 

Endeligt kan det serveres. Her er det sammen med farseret porre, kartofler og brun sovs.

 

 

 

 

 

 

Og således så det ud bag lågen til 2. december. Kik med i morgen, hvor jeg vil komme med en (meget uforudsigelig) drillenisse-anvendelse af det andet halve rødkålshovede. Jeg lover – du har med garanti ikke prøvet det før 😀

Glædelig jul, og bon appetit. Mvh. Mette K

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar