Madplaner

Madplan uge 43

Hej alle! Efterårsferien er forbi, hvis I har været så heldige at have ferie i den forgangne uge. Jeg havde en spændende uge, med en tur til Esbjerg for at fortælle om madplaner, opskrifter, og generelle råd og tips til at klare sig som en Budget-familie. En stor oplevelse, som jeg håber der fanger an hos seerne også. Hvis du vil læse mere om den tur, kan du trykke her:

Derudover har jeg og min familie været til diamantbryllup. Tænk, 60 års ægteskab. Det er smukt, og jeg håber jeg når at opleve det samme. Det var en skøn fest, hvor oldebørnene tog det naturlige fokus. Nede på jorden, stille og rolig fest i selskab med fantastiske mennesker og med god mad. Alt i alt, har det været en god uge med gode stunder – krydret med eksamenslæsning og opgaveskrivning når der har været tid til det.

Igen, skal jeg desværre også beklage de tekniske problemer. Jeg er i løbende dialog med teknisk support, som arbejder i døgndrift på at løse problemerne. Sidste nyt, her lørdag middag er at det gerne skulle være helt ovre nu, og at hjemmesiden som følge af denne opdatering gerne skulle køre både bedre og hurtigere. Så håber jeg bare, de også er færdige med den opdatering af systemet, og at det fortsætter med at køre godt. Det er ved at være lidt træls. Jeg vil derfor også forsøge at lægge dagens opskrift op på min Facebook-side Budget-familien.dk, så hvis problemerne mod forventning skulle fortsætte, så er der mulighed for at den kan ses her.

Nå, men ugens madplan skal I selvfølgelig ikke snydes for. I denne uge er der handlet ind efter Lidl’s tilbud og faste priser, på ønske af en trofast læser og følger. Den samlede pris ender på 345 kr, og dækker som altid 7xaftensmad til 2 voksne og 2-3 børn. Der er lidt ekstra arbejde i denne uge, ved at der skal fordeles 2 kg kyllingebrystfilet ud i 4 forskellige poser. To poser med hver 650 g kyllingebryst, én pose med 400 g kyllingebryst og én pose med 300 g. De skal bruges til fire forskellige aftener, så det bliver en uge i kyllingens tegn. Så længe det dog stadig er varieret, så ser jeg dog ikke det som et problem. Selve madplanen lyder:

Mandag: Ovnstegt kyllingebryst stukket med løg og peberfrugt, med kartofler, grønt og hvid sovs. Tilberedning 1 time og 15 minutter. Fryseegnet.
Anvendes – 1 kg kartofler, mælk, mel, fedtstof. Til kylling: 650 g kyllingebrystfilet, 2 løg, 1 peberfrugt, salt, peber, timian. Til ovnbagte grønsager: 700 g gulerødder i skiver, 2 løg i strimler, 1 porre i ringe, 500 g tomater i både, salt, peber, timian.
Opskrift: Snit lommer i kyllingebrystfilet. Der vil nok være mulighed for én lomme i hvert kyllingestykke. Fyld disse med løg og peberfrugt. Drys med salt, peber og tørret timian. Tænd ovnen på 180g. Skræl kartofler og snit i tynde skiver. Klargør alle grønsager. Bland grønsager og kartofler i et stort ildfast fad, sammen med krydderier. Læg kyllingebrystfilet ovenpå og sæt fadet i ovnen i ca 45 minutter, eller til både grønsager og kylling er færdigt. Lav en hvid sovs ved at smelte fedtstof i en gryde. Dernæst tilsættes mel til det danner en melbolle. Herefter tilsættes vand, til den har den ønskede konsistens, og server, når alle elementer er klar.

Tirsdag: Forårsruller med ris, grønne bønner, dressing og soya. Tilberedning 30 minutter. Ikke fryseegnet.
Anvendes – 1 ps forårsruller, 1 ps frosne, grønne bønner, 500 g ris. Salt, dressing, ketchup og soya.
Opskrift:  Kog risene i letsaltet vand. Steg forårsrullerne på panden, til de er gennemstegte. Kog bønnerne kort op i letsaltet vand. Pas på, de ikke bliver for bløde. Når både bønner, ris og forårsruller er færdige, serveres det med soya, dressing og ketchup.

Billedet er fra en tidligere madplan, hvor det blev serveret med dampet broccoli

Onsdag: Yorkshirepudding med ærter, gravy, stegt kylling og pølser. Tilberedning 45 minutter. Ikke fryseegnet.
Anvendes – Yorkshirepuddings: 200 g hvedemel, 4 store eller 5 små æg, 2 dl mælk, salt, vegetabilsk olie. Derudover ¾ af de frosne ærter, 300 g kyllingebrystfilet, 1 pk pølser, mel, mælk, kulør, salt og peber.
Opskrift: Sæt ovnen på 250g alm varme. Find en fast muffin-form med plads til 12 muffins. Hæld en lille spsk olie i hver udformning. Sæt formen i ovnen, og lad den stå til olien er rygende varm. Hæld hvedemelen i en kande, sammen med lidt salt. Pisk æggene i. Tilsæt mælken lidt ad gangen, til dejen er ensartet og alt pisket godt sammen. Når muffinformene er varme, tages de ud af ovnen og fyldes trekvart op med dej. Det skal gå så stærkt som muligt, for at holde på varmen – men pas nu på I ikke brænder jer på hverken plade eller olie. Sæt pladen tilbage i ovnen og lad den bage i 10-12 minutter, eller til de er gyldne og gennemstegte. De skulle gerne “puffe” lidt op fra formen. Steg kyllingebryst og pølser på panden. Lav en gravy (brun sovs), ved at smelte fedtstof i en gryde. Dernæst tilsættes mel til det danner en melbolle. Herefter tilsættes vand og mælk, til den har den ønskede konsistens. Til sidst tilsættes kulør. Server, når det hele er klar.

Torsdag: Kartoffel/porresuppe med rugbrødscroutoner. Tilberedning 1 time. Fryseegnet.
Anvendes – 1 kg kartofler, 2 bouillonterninger, 2 porrer, 2 l vand, rugbrød, madlavningsfløde.
Opskrift:  Skræl kartofler, rens porrerne og snit i mindre tern. Sæt ovnen på 200 g, skær rugbrødene i tern, minimum en skive/person, men gerne hele posen. Læg rugbrødsternene i et fad, og sæt i ovnen i 15 minutter. Svits grønsagerne ved svag varme i en stor gryde. Tilsæt vand og bouillon når de er lidt. Kog det op og lad simre til kartofler og porrer er møre. Blend det hele med en stavblender, og tilsæt madlavningsfløde for at tykne. Server med rugbrødscroutoner på.


Fredag:
Risengrød med en smørklat smør. Nu er det vist et okay tidspunkt at lægge risengrød i planen igen, med omkring 2 måneder til jul, og masser af julegejl i butikkerne. Kan tydeligt huske de hug jeg har fået for at ”risengrød ikke skal spises om sommeren.” 😃 Tilberedning ca. 1 time og 15 minutter. Ikke fryseegnet, men rester kan bruges til klatkager.
Anvendes – 3 dl vand, 375 g grødris, 3 liter mælk, ¾ tsk salt, smør, sukker, kanel.
Opskrift: Kog vand op i en tykbundet gryde. Tilsæt grødris. Kog risene ved jævn varme med konstant omrøring i minimum 2 min. Tilsæt mælk, bring blandingen i kog. Kog grøden videre ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 10 min. Låg på og kog i ca. 50 min, med jævnlig omrøring i gryden. Hvis grøden virker tynd så kog den i yderligere ca. 5 min. – uden låg. Tilsæt salt og smag til. Server med smørklat, sukker og kanel.

Lørdag: Kyllingespyd med ris, revne gulerødder og hvid sovs. Tilberedning 1 time. Ikke fryseegnet. En børnevenlig ret, som mine børn synes det er sjovt at være med til at lave.
Anvendes – 650 g kyllingebrystfilet, 200 g champignon, 1-2 løg, 1 peberfrugt. 500 g ris, 1 kg gulerødder, mel, mælk, fedtstof, salt, peber, grillspyd.
Opskrift: Sæt ovnen på 200 g. Skær kylling, løg, peberfrugt og champignon i passende stykker og sæt skiftevis på grillspyd som I har lyst til. Drys med krydderier. Læg på en rist, og i ovnen 20-25 minutter, til kylling og grønsager er gennemstegt. Kog risen i letsaltet vand. Skræl og riv gulerødderne. Lav en mælkesovs i gryden, ved at hælde lidt fedtstof i gryden. Tilsæt mel, så der dannes en melbolle. Tilsæt mælk og vand og rør ud, til det har den ønskede sovsekonsistens. Smag til med salt og peber, og server, når alle elementer er klar.

Søndag: Pastasalat med kylling og grønsager. Tilberedning 35 minutter. Ikke fryseegnet.
Anvendes – 500 g pasta, 400 g kyllingebrystfilet, 1 ds majs, 3/4 agurk, 500 g tomater i både, 1 peberfrugt i tern, ¼ pose ærter, 300 g gulerødder i tern, 300 g champignon, dressing, salt og peber.
Opskrift: Kog pasta i letsaltet vand. Når det er kogt, sættes det på køl. Skær kylling i mindre tern, drys med krydderier, og steg på panden, til det er gennemstegt. Stil det til side. Skær alle grønsager i mundrette stykker. Bland nu den afkølede pasta, kylling og grønsager i en stor skål, sammen med dressing og server.

Indkøbsseddel

Kolonial:
Ris, 1 kg – 8 kr
Dressing, 8 kr
Rugbrød – 5,5 kr
Majs, 1 ds – 5 kr
Grødris – 10 kr
Pasta – 4,5 kr

Kølevarer:
Forårsruller, 1 kg – 14 kr
Mælk, 4 l – 26 kr
Æg, 10 stk – 20 kr
Kyllingebryst, 2 kg – 99 kr
Milbona madlavningsfløde – 6 kr
Pølser, 1 pk – 18 kr

Grønsager:
Grønne bønner, frost – 12 kr
Champignon, 500 g – 13 kr
Pebermix – 16 kr
Kartofler, 2 kg – 15 kr
Porrer, 3 stk – 12 kr
Gulerødder, 2 kg – 14 kr
Løg, 1 kg – 6 kr
Agurk – 5 kr
Tomat, 1 kg – 18 kr (Eneste pris jeg er usikker på, fordi den skifter fra uge 42, men jeg forventer denne normalpris)
Ærter, frost – 10 kr

Samlet pris: 345 kr

Det er mit bud på en madplan, hvor der ikke er mangler smag eller grønsager, selvom det skal ske på et budget. Jeg glæder mig til den kommende uge, og håber det samme gælder jer.

Vi skrives ved næste søndag, hvis ikke før. God søndag og god uge til jer.
Bon appetit – mvh Mette K

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

2 Kommentarer

 • Svar Helle 22. oktober 2017 at 16:36

  Jeg synes du kommer med en masse gode opskrifter. Og glæder mig til at læse en ny plan hver uge.
  Risengrød, flæskesteg og koldskål kan spises året rundt 😊😋
  Tak for endnu en spændende uge.

  • Budget-familien
   Svar Budget-familien 28. oktober 2017 at 13:07

   Tak for det – og jeg er helt enig. Der er ikke mange sæsonprægede retter, og risengrød er i hvert fald ikke én af dem 😀

  Skriv en kommentar