Madplaner

Madplan uge 40

Efter en uge med trælse tekniske problemer, er jeg nu klar med madplanen for uge 40. Det var/er tekniske problemer, jeg ikke rigtigt kan hverken til eller fra overfor, da det var selve platformen der oplevede problemer. Det var altså ikke kun for min blog, der var udfordringer. Jeg kunne hjælpe flere via pb, men desværre ikke alle. Jeg beklager selvfølgelig udfordringerne, og kan kun krydse fingre for det er ovre nu. I øvrigt en kæmpe tak til de af jer, der skrev for at tilbyde teknisk assistance. Tak, for tilbuddet.

Jeg er spændt på hvad I sagde til fuglerederne – det er ofte en enten/eller-ret, dog med succes herhjemme, fordi vi godt kan lide æg.
Husk også at følge med på min Facebook-side Budget-familien.dk for kommende ideer og ikke mindst madplaner.

Der er i denne uge handlet ind for 338 kr., efter Rema1000’s tilbud og faste priser. En fast følger havde godt nok ønsket jeg handlede ind efter Føtex – men det var reklamen slet ikke til. Føtex er en dyr butik i de faste sortimentsvarer, så når tilbuddene ikke spiller med og gør det billigt, er det rigtigt svært at lave en lækker, familievenlig og grønsagsfyldt madplan til familier på budget. I hvert fald der lever op til de standarder, jeg mener er vigtige for at kunne dele den med andre. Men jeg lover, at når der er en reklame, der kan bruges til det, så vil jeg gerne lave en madplan til Føtex.

Det beløb dækker 7xaftensmad til 2 voksne og 2-3 børn. Daglige opskrifter og komplet indkøbsliste er en selvfølge. Nu gemmer jeg også indkøbsliste og opskrifter på min pc, så hvis de tekniske problemer fortsætter, skal i slet ikke tøve med at skrive til mig, så hjælper jeg så godt jeg kan.

Men, dermed videre til næste uges madplan.

Mandag: Frikadeller med stuvet spidskål. Tilberedning 35 minutter. Frikadellerne er fryseegnet, men også gode til madpakker.
Anvendes – 500 g hakket svinekød, ½ spidskål i tynde strimler, mel, mælk, 1 æg, 1 finthakket løg, salt, peber, ½ kg kartofler til børnene.
Opskrift: Kog kartofler i letsaltet vand. Lav en fars af kød, løg, mel, mælk og 1 æg. Lad hvile i 15 minutter. Form farsen til frikadeller og steg på panden. Læg spidskål i en gryde og dæk med vand tilsat salt, og kog det op i 8-10 minutter. Si kålen fra, og gem vandet til den opbagte sovs. Lav en tilpas stor omgang hvid opbagt sovs, så det kan indeholde alt kålen. Dette gøres ved at smelte fedtstof i en gryde, tilsætte mel til det danner en melbolle. Herefter tilsættes kogevand fra hvidkålen og mælk, til den har den ønskede konsistens. Hæld kålen i og rør godt rundt. Server de færdige frikadeller sammen med den stuvede hvidkål og kartofler til ungerne.

Tirsdag: Pasta med pesto, kylling og grønt. Tilberedning 25 minutter. Vil tro, den er fryseegnet.
Anvendes – 350g fersk kylling, 500 g pasta, 125 g champignon i skiver, 1/3 squash i tern, 2 stængler bladselleri i tern, 1 løg i strimler, 1 grøn peberfrugt i strimler, 1 glas færdig, grøn pesto, salt, peber, tørret timian.
Opskrift: Sauter kyllingekødet i en dyb pande, til det er gennemstegt. Tilsæt løg, champignon, bladselleri, peberfrugt, løg, squash og krydderier og steg det hele mørt. Kog pastaen i letsaltet vand i en gryde der er stor nok til at kunne indeholde det hele.  Når pastaen er kogt og grønsagerne stegt møre, drænes vandet fra pastaen. Derefter blandes pasta, pesto, grønt og kylling i gryden, og det røres godt sammen. Smag til med salt og peber og server.

Onsdag: Medister i ovn med æble/løg-snask, ris og , 500 g gulerødder,1 agurk. Tilberedning ca 60 minutter. Enkelte dele er fryseegnet.
Anvendes – 1 kg medister, 500 g ris, 3 æbler i både, 2 løg i strimler, 1 agurk i stave, salt, peber.
Opskrift: Tænd ovnen på 180g. Læg medisteren i et ildfast fad, med æbler og løg omkring det, blandet med hinanden. Sæt i ovnen i 35-40 minutter, til medister er gennemstegt. Kog risen i letsaltet vand. Server med de friske agurk- og gulerodsstave ved siden af, når alle elementer er klar.

Torsdag: Halve, bagte kartofler med hotwings og citronkål. Tilberedning 60 minutter. Fryseegnet.
Anvendes – 1½ kg kartofler, 750 g hotwings, ½ spidskål i strimler, saften fra ½ citron. Salt og peber, tørret krydderi.
Opskrift: Tænd ovnen på 180, varmluft. Vask og skrub kartofler godt. Halver dem, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Drys med salt, peber og tørret krydderi. Sæt i ovnen i 45 minutter. Hæld hotwings i et andet fad, og sæt også i ovnen. Varm en pande med høje sider godt op, og svits kålen. Først mør i lidt fedtstof, derefter i citronsaften. Pas på, den ikke bliver for syrlig. Sker det, kan der tilsættes lidt sukker eller honning for at balancere smagen. Sauter kålen, til den er blød, men stadig har bid. Server, når alle elementer er klar.

 

 

 

 

Fredag: Ærtebøffer med friterede rosenkål og ris. Tilberedning 45 minutter. Ikke fryseegnet.
Anvendes – til ærtebøffer: 750 g ærter, 1,5 spsk. tørret basilikum, timian, oregano, saften fra 1 citron, 2 store eller 3 små finthakkede løg, salt og peber. 400 g rosenkål, olie, 500 g ris. Salt og peber.
Opskrift: Kog ærterne i 3-4 minutter. Hæld vandet fra og blend til en jævn masse med en stavblender. Bland citronsaft, løg og krydderier i ærtemosen. Rør rundt. Lad trække 10-15 minutter. Form til frikadeller og steg dem gyldne ved middelvarme ca 12 minutter på hver side. Kog risen i letsaltet vand. Skær rosenkål i kvarte eller halve. Sæt en pande med høje sider på komfuret og fyld godt op med olie. Det skal ikke kunne dække rosenkålene, men der skal alligevel være rigeligt. Varm det op. Pas på, I ikke brænder jer på olien. Friter de halverede rosenkål i nogle minutter, til de har taget farve, 5-6 rosenkål ad gangen, så der ikke er for mange i panden på samme tid. Når ris, rosenkål og ærtebøffer alle er tilberedt, serveres hele retten.

Lørdag: Græsk rodfrugtsfad med ovnstegt kylling. Tilberedning 1 time og 15 minutter. Fryseegnet.
Det gælder om at holde tungen lige i munden ved denne aften. Der er flere elementer, der skal i ovnen, på to forskellige niveaus. Derudover er der forskellige bagetider for de tre elementer – men hold ud. Det endelige resultat er lækkert.
Anvendes – 1 hel kylling, 1 kg kartofler, 750 g gulerødder, 1/3 squash, 2 peberfrugt i strimler, 2 løg i strimler, saften fre ½ citron, 1 bæger fetaost, 1 glas sorte oliven. Salt, peber, tørret basilikum og oregano.
Opskrift: Tænd ovnen på 180g varm luft. Rens og tør den hele kylling godt, og sæt i et ildfast fad. Drys med krydderier. Sæt i ovnen i 45-60 minutter, til kyllingen er gennemstegt. Skræl kartofler og skær i både. Læg dem i et fad, drys med krydderier og sæt i ovnen i 40-50 minutter. Ryst fadet halvvejs under stegningen. Skær grønsager i grove tern/skiver og læg alle grønsagerne i et andet ildfast fad og drys med krydderier. De skal bage i 20 minutter. Når kartofler og grønsager er færdige, tages de ud af ovnen og blandet i ét fad. De kan også serveres i hvert sit fad, alt efter hvad børnene siger til grønsagerne. Sammen med grønsagerne og kartoflerne, blandes også fetaosten og sorte oliven. Når kyllingen også er færdigstegt, serveres det hele.

Søndag: Wokret med kokos-karry. Tilberedning 25 minutter. Fryseegnet.
Anvendes – Alle resterende grønsager, fx gulerødder, løg, champignon. 1 pose wokmix fra frost, 1 ds kokosmælk, 1 ds majs. Karry, salt og peber.
Opskrift: Skær og snit alle grønsager i mundrette stykker. Varm fedtstof op i en wok, og svits karry, salt og peber af. Tilsæt alle friske grønsager og sauter lidt. Tilsæt derefter den frosne blanding og majs fra dåse. Varm godt op, til de frosne grønsager er stegt. Tilsæt derefter kokosmælk fra dåse og varm godt igennem igen. Smag til med salt, peber og karry, og server rygende varm.

Indkøbsliste:

Kolonial:
Ris, 1 kg – 8 kr
Pasta, 500 g – 4,5 kr
Pesto, 1 glas grøn – 7,5 kr
Oliven, sorte – 7 kr
Kokosmælk, 1 stor ds – 9 kr
Majs, 1 ds – 4,5 kr

Kølevarer:
Medister, 1 kg – 20 kr
Hakket svin, 500 g – 24 kr
Æg. 4 stk – 13 kr (Billigst til madplan, men hvis i skal bruge æg til frokost også, er der penge at spare ved at købe en bakke med flere)
Kylling, 350 g fersk – 25 kr
Mælk, 1 l – 6,5 kr
Hel kylling, frost – 30,5 kr
Salattern – 17 kr
Hotwings, frost – 26,5 kr

Grønsager:
Agurk – 6 kr
Æbler, 3 stk – 6 kr
Løg, 1 kg – 5 kr
Spidskål – 10 kr
Kartofler, 3 kg – 18 kr
Citron – 4 kr
Squash – 6 kr
Rosenkål, 400 g – 10 kr
Ærter, 750 g, frost – 10 kr
Pebermix – 16 kr
Gulerødder, 2 kg – 14 kr
Bladselleri – 10 kr
Wokmix, frost – 10 kr
Champignon, 250 g – 10 kr

Samlet pris: 338 kr

Det var buddet fra mig i denne uge. Jeg er spændt på den vegetariske ret. Ærtebøffer og friterede rosenkål, lyder spændende. Spændende eller interessant er altid et godt ord at bruge, når man ikke helt ved hvad man ellers skal sige.

Men det var ordene fra mig i denne omgang. Jeg håber I går en fantastisk uge i møde.
Vi skrives ved, hvis ikke før – så næste søndag.
God uge til jer, og fortsat god søndag.

Bon appetit! Mvh. Mette K

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

2 Kommentarer

 • Svar Jette 3. oktober 2017 at 8:25

  Øhhh….er da lige faldet over denne her side.
  Total geniale ?
  Har længe været kørt fast i de sædvanlig retter. Nu er det ikke nogen undskyldning længer med nye retter for det er jo bare at hoppe med på vognen hos buget-familie.dk for der er jo indkøbsliste madplan og opskrifter.

  • Budget-familien
   Svar Budget-familien 6. oktober 2017 at 20:27

   Hej Jette – du har ret! Det kan næsten ikke blive nemmere 😀
   Tak fordi du læser med, og god dag til dig

  Skriv en kommentar