Madplaner

Madplan uge 37

Det er blevet søndag, og som altid er jeg klar med en ny madplan, der kan give inspiration til en spændende, lækker og bestemt budgetvenlig uges aftensmad.

Sædvanligvis plejer jeg at komme med en længere indledning om ugen der er gået – det gør jeg ikke i dag. 😀 Lørdag og lørdag aften er blevet brugt i familiens skød, som det engang imellem skal være. Det efterlod dog ingen overskudstid til at skrive min madplan ind på computeren – så nu er klokken 07:56 søndag morgen, og jeg skal i gang med det tekniske i min madplan. Og helst nå at udgive den inden kl 09:00, som er min personlige deadline. Det bliver spændende, om det kan lade sig gøre!

Derfor direkte i gang med min madplan.

Der er i denne uge skrevet ind til madplan efter Rema1000’s faste sortimentspriser og næste uges tilbud. Den samlede pris for den kommende uge er 340 kr, og dækker som altid alt inklusiv for 7xaftensmad til 2 voksne og 2-3 børn. Daglige opskrifter og komplet indkøbsliste er en selvfølge. Husk også at følge med på min side Budget-familien.dk for at sikre dig kommende madplaner og andre indlæg.

Mandag: Hønsekødssuppe med kød/melboller og flutes. Tilberedning 1 time og 15 minutter. Fryseegnet
Anvendes – 1 kylling, optøet fra frost. 1 kg kød/melboller, 1 ps suppeurter, 3 bouilloner, salt, peber, vand efter behov.
Opskrift: Kog den hele kylling i en stor gryde, dækket med vand, krydret med salt og peber. Efter den er kogt,del kødet op i to portioner til senere, den ene i fryseren. Den resterende sies for de sidste kyllingerester, og varmes godt op. Bouillonterninger tilsættes, det samme med ekstra vand, hvis der er behov herfor. Tænd ovnen på 125 g, og lun flutes i ovnen. Suppeurterne og kød/melboller tilsættes ligeså, og der varmes godt op. Smag til med salt og peber. Når melbollerne flyder til tops, er suppen færdig, og kan serveres sammen med de lune flutes.

Tirsdag: Hjemmebagt pizza. Tilberedning 1 time og 15 minutter. Fryseegnet uden salat, men oplagt til madpakker.
Anvendes – til dej: 25 g gær, 500 g hvedemel, 2½ dl vand, 1½ spsk olie, ½ tsk salt, 1 spsk sukker. Fyld: 1 pk skinke i strimler, ½ af kyllingekødet fra mandag revet fra hinanden, 1 peberfrugt i strimler, 125 g champignon i skiver, 1 løg i strimler, 1 ds hakkede tomater, 1 ds tomatpuré, ½ iceberg i strimler, revet ost, basilikum.
Opskrift: Dej: Opløs gæren i lunkent vand. Bland resten af ingrendienser i, gem mel til bordet at ælte på. Ælt dejen rigtig meget, drys lidt mel på, og lad dejen hæve lunt og tildækket i 30 minutter. Efter hævning, rulles det i en firkant og lægges i en bageplade, på bagepapir. Varm tomaterne og tomatpuré op i en lille gryde, og smag til med basilikum, salt og peber. Kog det lidt ind, og smør på pizzabunden som tomatsovs. Fyld lægges på, start med tomatsovs, basilikum og revet ost. Når fyldet er fordelt på pizzaen, bages den midt i en forvarmet ovn ved 200g i 15-20 minutter, eller til dejen er bagt. Drys med basilikum inden servering og strimlet salat, hvis du kan lide det. (Jeg elsker salat-pizza!)

Onsdag: Millionbøf med mos. Tilberedning 30 minutter. Fryseegnet.
Anvendes – 3 kg kartofler, 1 hokkaidogræskar i tern, 250 g gulerødder, lidt fedtstof, 500 g hakket oksekød, 2 løg i tern, 1 ds hakkede tomater, vand, kulør, salt og peber.
Opskrift: Skræl og kog kartofler i usaltet vand, Det samme med hokkaido og gulerødder i tern. ved en hokkaido skærer du skallen af, fjerner indmad, og skærer kødet i tern. Kog det i hver sin gryde, da ½ af kartoflerne skal gemmes til torsdag. Steg løg gyldne ved middelvarme i en gryde. Tilsæt kødet, og steg igennem. Tilsæt krydderier, salt og tomat, og kog op. Tilsæt vand, til der er sovs nok. Lad sovsen simre, mens du moser kartofler, gulerødder og græskar sammen med lidt fedtstof, salt og peber. Når mosen er kogt, ser du til sovsen. Er det nødvendigt, jævner du sovsen med en meljævning, ved at ryste mel og vand sammen i en meljævner og tilsæt sovsen, til den er tyknet. Tilføj kulør til sovsen, og lad den koge i 3-4 minutter. Smag til med salt og peber. Når både sovs og mos er færdig, serveres det, gerne med agurkesalat, som jeg har gjort på billedet.

Torsdag: Kartoffelmos-klatkager med schwarzwalderskinke, grønt og dressing. Tilberedning 45 minutter. Ikke fryseegnet.
1½ kg kolde, kogte kartofler fra onsdag,  ½ iceberg i strimler, 1 ps revet ost, 250 g halverede cherrytomater, 2 pk schwarzwalder-skinke, dressing, 1 agurk i skiver.
Opskrift: En udvidet udgave af opskriften kan ses ved at trykke her:  Ellers kommer en kortere variant her: Mos de kolde kartofler fra onsdag i skål, sammen med den revne ost. Steg mosen på en pande, i små klatkager. Vær forsigtig når du vender dem. Klatkagerne serveres i denne madplan med agurk, halverede tomater, skinke, dressing og salat.

 

Fredag: Pastasalat med tun. Tilberedning 30 minutter. Ikke fryseegnet, men godt til frokost.
Anvendes – 500 g pasta, 2 ds tun, 250 g gulerødder, 2 peberfrugt i tern, 250 g halverede cherrytomater, 1 løg i fine tern, 300 g hvidkål i strimler, 3 stilke bladselleri i tern, 125 g champignon i skiver.
Opskrift: Kog pastaen i letsaltet vand. Efter kogning, køles den lidt af i køleskabet. Åbn dåserne med tun, og lad dryppe godt af. Når pastaen er kølet af, blandes alle ingredienser sammen i en stor skål. Der behøves ikke nødvendigvis dressing, fordi det ofte følger når tunen tilsættes.

(Åh, åh.. Nu blev klokken 9 – håber snart jeg er færdig!)

Lørdag: Kyllingesandwich med kålsalat. Tilberedning 30 minutter. Ikke fryseegnet.
Anvendes – 2 pk fuldkornsboller, 1 kg gulerødder, ½ hvidkål, 2 æbler, ½ af kyllingekødet fra mandag, optøet fra frost, dressing.
Opskrift: Lun bollerne i ovnen ved 125g. Skræl gulerødderne, og snit dem rigtigt fine, sammen med hvidkålen og æblerne. Evt. i en foodprocessor. Bland det i en skål, sammen med resten af krydderurtedressingen. Hiv kyllingekødet i passende størrelser. Server i en sandwich, når bollerne er blevet lune og kålsalaten færdig.

Søndag: Grønsagswok med nudler. Tilberedning ca 30 minutter. Fryseegnet.
Anvendes – resterne af grønsager fra ugens løb, fx hvidkål, gulerødder, løg, tomater, bladselleri. Lidt fedtstof, 250 g neutrale nudler, 1 ps karrygrønt fra frost, karry, salt, peber og vand efter behov.
Opskrift: Sæt en wok på komfuret og gør den godt varm. Hæld lidt fedtstof i, der kan holde til høj varme. Tilsæt karry, salt og peber og svits det godt af. Hæld alle de rå grønsager i, og blødgør dem lidt. Hæld posen med karrygrønt i, og lad det stege færdigt. Kog nudlerne i en gryde for sig. Når nudlerne er kogt, og grønsagerne stegt, hældes nudlerne i wokken, og røres med i den, så der kommer smag ved. Smag til med krydderier og server.

Indkøbsliste til Rema1000:

Kolonial:
Tomatpuré – 3 kr
Hakkede tomater, 2 ds – 8 kr
Fuldkornskrydderboller – 15 kr
Nudler – 5 kr
Pasta, 500 g – 4,5 kr
Tun, 2 ds – 18 kr
Dressing med krydderurter – 8 kr
Hvedemel, 2 kg – 7 kr

Kølevarer:
Kylling, frost – 30,5 kr
Kød/melboller, 1 kg – 32 kr
Flutes – 10 kr
Gær – 1 kr
Skinke i strimler – 11 kr
Lufttørret scwarzwalderskinke, 2 pk – 19 kr
Revet ost, 2 ps – 10 kr
Hakket oksekød, 500 g – 26 kr

Grønt:
Iceberg – 9 kr
Løg, 1 kg – 6 kr
Pebermix – 16 kr
Gulerødder, 2 kg -14 kr
Hvidkål, 2 kg – 8 kr
Agurk – 6 kr
Kartofler, 3 kg – 18 kr
Champignon, 250 g – 10 kr
Hokkaido-græskar – 10 kr
Cherrytomater, 500 g – 13 kr
Bladselleri – 8 kr
Karrygrønt (frost) – 10 kr
Æbler, 2 stk – 4 kr
EDIT: Jeg har senere fundet ud af, jeg ikke skrev suppeurter på. Det gik åbenbart en smule for stærkt alligevel, her søndag morgen. Jeg beklager, og skal nok prøve at tjekke bedre efter fremover.

Samlet pris: 340 kr

Ja, klokken nåede at blive lidt mere end 9:00 – så nu skynder jeg mig at lægge den ud.

Vi skrives ved, hvis ikke før, så næste søndag.

God uge til jer og bon appetit.
Mvh Mette K

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

3 Kommentarer

 • Svar Mette Kirkegaard 23. september 2017 at 18:25

  Når du laver suppe kogt på en hel kylling, så kom laurbærblade og hele peberkorn i og smid en til to kyllinge boullionterninger ved. Pil kødet af den varme kylling og læg skroget og benene ned i kyllinge vandet,nkom et stort løg i tern i og lidt gulerod i tern, koges ved middel varme en god times tid. Si suppen og du har nu en fantastisk suppe til dine kød og melboller.

  • Budget-familien
   Svar Budget-familien 25. september 2017 at 13:15

   Det lyder lækkert! Det må jeg prøve engang. Tak for tippet.

   • Budget-familien
    Svar Budget-familien 6. oktober 2017 at 20:28

    Det er som regel det modsatte jeg hører ellers, så er glad for at høre noget andet. 🙂

  Skriv en kommentar