Madplaner

Sidst-på-måneden-madplan, juli

Nu er det også kommet til den sidste weekend i måneden, og det er derfor tid til en sidst-på-måneden-madplan for juli også. Da der er mange der venter på den, og det allerede er kommet på den anden side af middagstid, vil jeg uden videre dikkedarer gå i gang.

Den samlede pris for denne plan er 274,5 kr, og dækker 7xaftensmad til 2 voksne og 2-3 mindre børn.
Som i den almindelige plan, er der også her handlet ind efter Bilkas tilbud og faste sortimentspriser. Daglige opskrifter og komplet indkøbsseddel er som altid en del af indlægget. Udover denne madplan, er der også en almindelig madplan, den kan du finde ved at trykke HER:

Husk i øvrigt også at følge med på min Facebook-side Budget-familien.dk for kommende indlæg og madplaner.

Men nu til selve madplanen:

Mandag: Kyllingelår med citronkål og ris, dressing
Anvendes: 1500 g kyllingelår optøet fra frost, ½ hvidkål i fine strimler, saften fra ½ citron, 4 ps ris, dressing efter behov. Salt, peber, tørret krydderi efter eget valg.
Opskrift: Sæt ovnen på 200g, alm. varme. Rengør lårene, og krydr med salt, peber og tørret krydderi efter eget valg. Sæt dem i den varme ovn, lad dem stege i 45-60 minutter, til de er gennemstegt. Kog risen i letsaltet vand. Varm en pande med høje sider godt op, og svits kålen. Først mør i lidt fedtstof, derefter i citronsaften. Pas på, den ikke bliver for syrlig. Sker det, kan der tilsættes lidt sukker eller honning for at balancere smagen. Sauter kålen, til den er blød, men stadig har bid. Server kylling, kål og ris sammen, evt. bland kål og ris sammen inden servering. Det giver god smag.

Tirsdag: Torskerognsmousse med flutes
Anvendes – 3 ds torskerogn, 1 bt cremefraiche, mayonnaise, 1 bdt klippet purløg, citronsaft efter smag 500 g tomater, ½ iceberg i strimler, ½ agurk i skiver, 5 hårdkogte æg, 1 ps. flutes.
Opskrift: Bland torskerogn, cremefraiche, mayonnaise, citron og purløg i en skål. Tilsæt cremefraiche og mayonnaise lidt ad gangen, så konsistensen bliver rigtigt. Lun flutes i ovnen. Server moussen på et fad, på et leje af skåret salat. Pynt med halverede æg, agurk og tomat og server. Evt. rester er gode til frokost.

Onsdag: Kyllingedeller med stuvet hvidkål og kartofler
Anvendes – 2,5 kg kartofler. 1 kg til i aften, og 1½ kg til torsdag. 450 g hakket kyllingekød, 250 g peberfrugt i små tern, ½ hvidkål i små strimler, 1 æg, 1 finthakket løg, mel, mælk, salt og peber, fedtstof til stegning og til sovsen.
Opskrift:  Kog alle kartofler i letsaltet vand, og gem 1½ kg til i morgen. Lav en fars af kyllingekød, peberfrugt, løg, mel, mælk og 1 æg. Lad hvile i 15 minutter. Form farsen til frikadeller og steg på panden. Læg hvidkål i en gryde og dæk med vand tilsat salt, og kog det op i 8-10 minutter. Si kålen fra, og gem vandet til den opbagte sovs. Lav en tilpas stor omgang hvid opbagt sovs, så det kan indeholde alt kålen. Dette gøres ved at smelte fedtstof i en gryde, tilsætte mel til det danner en melbolle. Herefter tilsættes kogevand fra hvidkålen og mælk, til den har den ønskede konsistens. Hæld kålen i og rør godt rundt. Server de færdige frikadeller sammen med den stuvede hvidkål og kartofler.

Torsdag: Kartoffelmos-klatkager med dressing og grønt
Anvendes – 1,5 kg kolde, kogte kartofler fra onsdag,  ½ iceberg i strimler, 1 ps revet ost, 500 g tomater i skiver, dressing, 1 agurk i skiver.
Opskrift: Opskriften kan ses ved at trykke her:  Klatkagerne serveres i denne madplan med agurk, tomatskiver, dressing og salat

Fredag: Risret med pølser og råkost
Anvendes: 1 kg groft revne gulerødder, 550 g pølser, skåret i mundret størrelse, 4 ps ris, 2 bouillonterninger, 2 finthakkede løg, vand efter behov. Salt og peber.
Opskrift: Kog risen i letsaltet vand. Steg løg og lidt mindre end halvdelen af de revne gulerødder bløde i en gryde, sammen med salt og peber. Tilsæt pølserne, og varm godt op. Tilsæt de to bouillon terninger og lidt vand, så terningerne kan opløses i gryden. Varm godt op igen, og lad simre, mens risen koger. Når risen er kogt, blandes den i gryden med pølser og grønsager, og retter serveres med de resterende  revne gulerødder som en råkostsalat ved siden af.

Lørdag: Scottish stovies med spejlæg
Traditionelt serveres det i Skotland med baked beans. Vil man have den traditionelle skotske ret, står det jer jo frit for at servere med baked beans i stedet for spejlæg.
Anvendes – 3 løg i skiver, 1 spsk. timian, 1,5 kg skrællede kartofler i mundrette tern, 1 l vand, salt og peber, 10-12 æg, ½ agurk i stave, 250 g peberfrugt i stave.
Opskrift: Steg løgene bløde i en stor gryde, sammen med salt, peber og timian ved lav varme. Put kartoffelternene i gryden, sammen med vand. Læg låg på og lad det simre under jævnlig omrøring, til kartoflerne er kogte. Hvis kartoflerne går lidt i stykker under omrøringen, gør det ikke noget. Hæld vandet fra, når kartoflerne er kogt. Spejl æggene på en varm pande i lidt fedtstof, og server med agurk- og peberfrugtstave, når det hele er tilberedt.

Søndag: Tyk grønsagssuppe med flutes
Anvendes – Alle de resterende grønsager fra ugens løb, fx løg, kartofler og gulerødder. Derudover blomkål skåret ud i buketter. 2 l vand, 1 ps flutes, salt, peber, tørret oregano og chili, 2-3 bouillonterninger.
Opskrift: Steg alle grønsager bløde i en stor gryde, sammen med krydderier. Hæld vand ved, sammen med bouillonterninger. Lad det koge op. Når grønsagerne er kogt, blendes suppen med en stavblender. Har i ikke en stavblender, kan den moses så godt som muligt med hvad der er muligt. Smag til med salt og peber. Lun flutes i ovnen. Server, når både suppe og flutes er færdige.

Indkøbsseddel til Bilka:

Kyllingelår – 20 kr
Hvidkål – 12 kr
Citron – 4 kr
Kartofler, 5 kg – 20 kr
Dressing – 11
Løg – 6 kr
Purløg – 7 kr
Hakket kylling – 20 kr
Mælk, 1 l – 6,5 kr
Æg, 2 bk á 10 stk – 20 kr
Revet ost – 11,5
Tomater, 1 kg – 12 kr
Agurk, 2 stk – 12 kr
Iceberg – 10 kr
Torskerogn – 25 kr
Flutes, 2 ps a 15 stk – 20 kr
Creme fraiche – 9,5
Ris, 2 pk – 9 kr
Peberfrugt – 10 kr
Blomkål – 12 kr
Pølser, 550 g – 16, 5

I alt 274,5 kr

Jeg håber I kan bruge inspirationen, enten fra denne – eller fra den almindelige madplan. God søndag til jer!

Bon appetit!
Mvh Mette K

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar