Madplaner

Madplan uge 29

Sommeren er endelig over os! Nu skal man jo aldrig lægge hovedet på blokken (eller bloggen 😛 ) og garantere godt vejr, men ifølge vejrudsigten skulle det skifte i den kommende uge – det satser jeg på, i hvert fald, og forsøger mig med en sommer-ret, der er bedst når det er solskin og varmt, nemlig koldskål med kammerjunker. Fordi det så først er senere på ugen det skifter, så starter vi ugen ud med en skøn og frisk suppe, der er god til de lidt kølige forårs- og sommeraftener.

Jeg har lagt madplanen op allerede lørdag, fordi jeg ikke har mulighed for at lægge den op søndag. Derudover vil jeg holde de sociale medier på lavt blus den kommende uge, så hvis jeg ikke svarer med det samme, skal I ikke tage det personligt. Jeg holder bare ferie med min familie i Costa del Baghave. 😀

Det har været en lækker uge for os, hvor forsøgene yorkshirepudding, kikærtesalaten og det italienske grønsagsfad gik rent igennem herhjemme. Jeg håber, de også var et hit hos jer.

Den samlede pris for den kommende uge er 349 kr., som dækker 7 x aftensmad til 2 voksne og 2-3 mindre børn. Der er i denne uge handlet ind i Rema1000, og jeg glæder mig til den kommende uge 😀 Daglige opskrifter og fuld indkøbsseddel figurerer som altid i indlægget.

Husk at følge med på min Facebook-side Budget-familien.dkfor kommende indlæg, opskrifter og ikke mindst madplaner.

Nå – til den kommende uge, hvor jeg kommer med et forslag på en madplan, som er prisbevidst, fyldt med grønsager, varieret og ikke går på kompromis med smag.

Mandag: Forårssuppe med flutes
Anvendes – 1 ps flutes, 1 bdt radiser i grove tern, 500 g kartofler i grove tern, 500 g gulerødder i grove tern, 250 g ærter, 1 løg i tern, 2½ l vand og 3-4 bouillon terninger. Salt, peber og oregano.
Opskrift: Kog grønsager (minus ærter) bløde i vandet i vandet inkl. bouillon terninger. Når det er blevet mørt, tilsættes ærter. Suppen koges op i 3-4 minutter bagefter og smages til med krydderier. Lun flutes i ovnen mens suppen køler lidt ned, og server.

Tirsdag: Indisk curry med ris
Anvendes – 2 ds kikærter, 2 finthakkede løg, 3 spsk. karry, 2 ds hakkede tomater, 1 ds kokosmælk, 500 g gulerødder i grove tern, 1 bouillonterning, 4 ps ris, lidt fedtstof. Salt og peber efter smag.
Opskrift: Steg løgene gyldne ved middel varme i fedtstoffet i en gryde. Tilsæt krydderier, og lad karryen svitse godt af. Hæld kikærter, kokosmælk, hakkede tomater, gulerødder og bouillon ned til. Læg låg på og lad simre i ca. 25 minutter. Imens koges risen. Når risen er færdigkogt, serveres det sammen med den indiske curry.

Onsdag: Pastasalat med skinke
Anvendes – 500 g pasta, 150 g skinke i strimler, 400 g gulerødder i små tern, 1 peberfrugt i tern, 1 ds majs, dressing, 3 stilke bladselleri i tern, 1/4 squash i tern, 125 g champignon i skiver, dressing efter behov.
Opskrift: Kog pastaen, og stil den til afkøling. Når den er kølet ned, blandes pastaen med grønsager, skinke og dressing i én skål og serveres.

Torsdag: Koldskål med kammerjunkere
Anvendes – 1 l kærnemælk, 2 l tykmælk, vaniliesukker efter smag, (minimum) 8 spsk sukker, 3 ps. kammerjunker.
Opskrift: Kærnemælk og tykmælk piskes godt sammen. Sukker og vaniliesukker blandes i, og koldskålen smages til. Husk at piske godt igen. Koldskålen serveres med kammerjunker ved siden af. Den smager også rigtigt godt, hvis I har jordbær eller lignende frugt at blande i.

Fredag: Æggekage med grønt og ristet rugbrød
Anvendes – 14 æg, 1 pk rugbrød, 1 pk kyllingepølser i tynde skiver, ½ squash i tern, 1 finthakket løg, 1 agurk i skiver, 500 g tomater i skiver, 7,5 dl mælk, 1,5 tsk bagepulver, 5 spsk. hvedemel.
Opskrift: Mel piskes ud med mælken og de hele æg tilsættes, sammen med kyllingepølse, løg og squash. Smør et stort ildfast fad med lidt fedtstof. Det skal være højt, da æggekagen vokser i ovnen. Æggemassen hældes i, og fadet kommes i ovnen ved 200 g. i alm. ovn. Fadet sættes i ovnen 30-40 minutter ved 200 grader C. Du kan mærke med en kniv, om den er fast i centrum, når den er færdig. Server med tomatskiver, agurkeskiver og rugbrødsskiver.

Lørdag: Hotwings og bulgursalat
Anvendes – 525 g bulgur, 1 peberfrugt i tern, 3 stilke bladselleri i tern, 1 finthakket løg, 300 g tomater uden “kerner”/midte, 125 g champignon i skiver, 1 bdt radiser i tern, soya, 750 g hotwings – færdige fra pose.
Opskrift: Tænd ovnen på 180 g, alm varme. Læg bulgur i en skål, og hæld vand over. Lad stå i ca 20 minutter, og si det overskydende vand fra bulguren. Bland bulgur med peberfrugt, bladselleri, løg, champignon og radiser. Skær tomaterne op, og fjern kerner og indmad fra tomaternes midte. Selve tomatens skal skæres i tern og blandes i salaten. Bland en smule soya i bulgursalaten, hvis den er for tør. Varm hotwings i ovnen, til de er gennemvarmede. Server bulgursalaten sammen med hotwings, når det hele er klar.

Søndag: Orange deller med ris og grønne bønner
Anvendes – 500 g hakket svin/kalv, resterende grønsager fra ugens løb (også gerne rå eller kogte kartofler), 1 æg, mel efter behov, salt, peber, chilisovs. 4 ps. ris, 1 ps. grønne bønner (frost).
Opskrift: Find en blender frem, og blend alle grønsagerne. Hæld lidt chilisovs i massen. Lav en fars af kød, æg, mel, krydderier og grønsagsblend. Lad hvile i køleskabet i 20-30 minutter. Form til frikadeller på panden, og steg til de er gennemstegte. Kog risen. Blancher de grønne bønner, så de stadig har bid. Server med dressing ved siden af.

Indkøbsseddel til Rema1000:

Kolonial:
Majs, 1 ds – 5 kr
Kammerjunkere, 3 ps – 18 kr
Pasta, 500 g – 4,5 kr
Hakkede tomater, 2 ds – 8 kr
Dressing – 10 kr
Kokosmælk, 400 ml – 9 kr
Ris, 2 pk – 9 kr
Bulgur, 600 g – 14 kr
Kikærter, 2 ds – 14 kr
Rugbrød – 5,5 kr

Kølevarer:
Æg, 15 stk – 21,5 kr
Kyllingepølser – 10 kr
Ærter, frost – 9 kr
Grønne bønner, frost – 10 kr
Tykmælk, 2 l – 20 kr
Kærnemælk. 1 l – 7 kr
Skinke i strimler – 9 kr
Hotwings, 750 g – 20 kr
Hakket kalv/flæsk, 500 g – 20 kr
Flutes, 15 stk – 10 kr
Mælk, 1 l – 6,5 kr

Grønsager:
Squash – 5 kr
Radiser, 2 bdt. – 12 kr
Kartofler, 1 kg – 10 kr
Løg, 1 kg – 6 kr
Gulerødder, 2 kg – 14 kr
Pebermix – 16 kr
Champignon – 10 kr
Tomater, 1 kg – 20 kr
Agurk, 1 stk – 6 kr
Bladselleri – 10 kr

Samlet pris i Rema1000 = 349 kr.

Det er et bud på hvordan en madplan kan se ud i en forhåbentligt varm og afslappende sommeruge, med masser af grønsager, smag og bare god mad.

Til vi læses ved igen – god sommer!

Bon appetit!
Mvh Mette K.

 

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar