Madplaner

Madplan uge 28

Sommeren er over os, i hvert fald i følge kalenderen. Hvis ikke I allerede har fået ferie, så er det forhåbentligt nært forestående. Uanset hvad sommerferien skal gå med, så håber jeg det bliver helt fantastisk for jer. Jeg glæder mig til vi får ferie, det bliver skønt at kunne slappe af sammen, hele familien.

Men, ferie eller ej, så er der stadig plads til den ugentlige madplan. I denne uge er der skrevet madplan efter Rema1000’s tilbud og faste sortimentspriser. Den samlede pris er 340,5 og dækker 7 x aftensmad til 2 voksne og 2-3 mindre børn, uden at gå på kompromis med grønsager og smag. Indkøbsseddel findes selvfølgelig sidst i indlægget, som det plejer. Der er nogle nye retter, jeg ikke selv har prøvet før, og både mandagens vegetarret og tirsdag bliver interessant, når jeg bevæger mig ud i en engelsk klassiker. Mere om dem, kommer der helt sikkert i løbet af ugen 😀

Husk at følge med på min Facebookside Budget-familien.dkfor at se kommende indlæg og madplaner jeg lægger ud.

Nå – men uden videre dikkedarer, kommer her ugens madplan.

Mandag: Kikærtesalat med feta og lunt brød. Denne opskrift har jeg endnu ikke selv afprøvet, men jeg glæder mig til det.
Anvendes – 2 ds kikærter, 1 løg i tynde strimler, 1 peberfrugt i tynde strimler, 1 bdt hakket persille, lidt olie til pensling, ca 200 g salatost i tern, Pågen brødskiver efter behov, groft salt, peber, tørret basilikum og tørret chili.
Opskrift: Skyl kikærterne og lad dryppe godt af. Tænd ovnen på 180g alm varme. Pensl brødskiverne med olie og drys med groft salt og tørret basilikum. Læg dem på en bageplade med bagepapir og lun dem i ovnen ca. 5 minutter. Hæld lidt olie i en gryde, og steg løgene bløde ved middel varme. Put krydderier i efter smag. Chilien er med til at give det et godt pift, så selvom du ikke er til stærk mad, er det godt at få med. Svits krydderierne af. Hæld peberfrugt og kikærter i gryden, og rør godt rundt. Det gør ikke noget, hvis de moses lidt ud. Læg persillen i, og varm godt igennem. Herefter hældes kikærter og løg i en stor skål, og fetaosten smuldres over skålen. Lad skålen stå i et par minutter. Bræk brødet i mindre stykker, når det er kommet ud af ovnen, og server kikærtesalaten med det lune brød ved siden af.

Tirsdag: Pulled pork med kogte ærter og yorkshirepudding, frit inspireret efter Jamie Olivers opskrift.
Anvendes – 500 g pulled pork (færdig i pakken). 3/4 af ærterne fra frost. Yorkshirepuddings: 200 g hvedemel, 4 store eller 5 små æg, 2 dl mælk, salt, vegetabilsk olie.
Opskrift: Sæt ovnen på 250g alm varme. Find en fast muffin-form med plads til 12 muffins. Hæld en lille spsk olie i hver udformning. Sæt formen i ovnen, og lad den stå til olien er rygende varm. Hæld hvedemelen i en kande, sammen med lidt salt. Pisk æggene i. Tilsæt mælken lidt ad gangen, til dejen er ensartet og alt pisket godt sammen. Når muffinformene er varme, tages de ud af ovnen og fyldes trekvart op med dej. Det skal gå så stærkt som muligt, for at holde på varmen – men pas nu på I ikke brænder jer på hverken plade eller olie. Sæt pladen tilbage i ovnen og lad den bage i 10-12 minutter, eller til de er gyldne og gennemstegte. De skulle gerne “puffe” lidt op fra formen. Varm pulled pork på en pande inden servering. Kog ærterne kort op i letsaltet vand, og server når det hele er færdigt.

Onsdag: Hakkebøffer, bløde løg, brun sovs, nye kartofler og blandet salat 
Anvendes – 500 g hakket oksekød, 1½ kg kartofler, 2 løg i strimler, mælk, mel, kulør, lidt fedtstof. Salt, peber, ½ tsk sukker. ½ iceberg i strimler, ½ agurk i tern, ½ ds majs, 200 g tomater i tern, 125 g champignon i skiver, 1 peberfrugt i tern.
Opskrift: Form hakkekødet til bøffer, krydr med salt og peber og steg på panden. Pil og kog kartofler. Steg løg gyldne ved middelvarme på en pande. Lige før de er færdige, blandes lidt sukker i løgene og steges med. Lav en sovs i panden du stegte bøfferne på, ved at tilsætte fedtstof på panden, hvis det er nødvendigt. Ellers tilsætter du mel, og laver en melbolle. Denne jævnes ud med kogevand fra kartoflerne og mælk, til den ønskede konsistens. Kulør i sovsen og kog op. Når sovsen er færdig, lægges bøfferne i panden, og varmes igennem. Server bøfferne i panden, med de bløde løg blandet over. Bland en salat af iceberg, agurk, majs, tomat og champignon. Server, når alle elementer er klar.

Torsdag: Italiensk grønsagsfad med skinke og pasta
Anvendes – 1 squash i skiver på ca ½ cm, ½ porre i ringe, 1 finthakket løg, 2 ps mozzarella i skiver, 500 g tomater i skiver, 2 pk lufttørret skinke, 500 g pasta, tørret basilikum, salt og peber.
Opskrift: Tænd ovnen på 180 g, alm varme. Steg squash-skiverne på panden, 1-2 minutter på hver side, så de lige ristes af inden brug. Fordel grønsagerne i lag i et ildfast fad, med skinke og mozzarella i mellem, samt krydderier. I bestemmer selv om der skal være ét lag med hver ingrediens, eller om det skal være fordelt i flere lag, som i fx lasagne. Slut af med et lag ost øverst. Stil fadet i den varme ovn i 15-20 minutter, eller til grønsagerne er varme, uden at være for bløde. Kog 500 g pasta i letsaltet vand, og server ved siden af.

Fredag: Fyldte pitabrød
Anvendes – 12 grove pitabrød, ½ iceberg i strimler, ½ agurk i tern, 400 g revne gulerødder, 300 g tomater i tern, ½ ds majs, 1 peberfrugt i tern, 200 g skinke i tern, resten af fetaosten, sandwich spread.
Opskrift: Lun pitabrødet, og smør med sandwich spread. Anret grønsager og andet fyld i hver sin skål og server.

Lørdag: Shepherds Pie med “KøkkenMettes gulerødder” En gulerodsret, der er frit inspireret efter Jamie Oliver.
Anvendes – 1½ kg kartofler, 500 g hakket oksekød, 1 finthakket løg, 125 g champignon i skiver, kulør, 350 g revne gulerødder til sovsen og 750 g gulerødder til “KøkkenMettes gulerødder”, gerne fra mandolinjern eller foodprocessor. tørret basilikum, lidt fedtstof, og 3-4 klatter smør/margarine eller hvad I nu har.
Opskrift: Skræl og kog kartoflerne, uden salt da det binder væske. Steg løgene bløde i en gryde ved svag varme. Skru op for varmen for gryden, og svits kødet i gryden. Tilsæt champignon og gulerødder til sovsen, samt krydderier og vand efter behov. Tilsæt kulør til sovsen, så den bliver brun. Tænd for ovnen på 200g, alm varme. Mos de kogte kartofler sammen med mælk og smør til den ønskede konsistens. Smag til med salt og peber. Fordel kødsovsen i et ildfast fad, og fordel derefter kartoffelmosen over kødsovsen. Lad stå lidt.
Smør et ildfast fad med fedtstof og læg salt, peber og basilikum i bunden. Læg gulerødderne i fadet, og tilsæt krydderier jævnligt. Til slut tilsættes 3-4 klatter smør/andet fedstof rundt fordelt over gulerødderne, og de kommes i ovnen i 20-25 minutter. Fadet med mos og kødsovs sættes i ovnen, når der er 10-15 minutter tilbage inden gulerødderne er færdige, så mosen får en sprød og gylden overflade. Server, direkte fra ovnen.

Søndag: Nudelret med æg, inspireret af min mands rejser til Kina.
Anvendes – 500 g nudler, 5 sammenpiskede æg, de resterende grønsager fra ugens løb (fx ærter, porre, løg, gulerødder, majs), 1 ps. wok-mix fra frost, soya, peber og chilisovs.
Opskrift: Svits alle grønsager i en wok eller en dyb pande, smag til med chilisovs og soya. Kog nudlerne i en gryde for sig. Når nudlerne er kogt færdigt, blandes de i wokken. De sammenpiskede æg blandes i wokken, og røres godt rundt, så æggene kan blive stegt. Til sidst smages til med peber, soya-, og chilisovs, og der serveres.

Indkøbsseddel til Rema1000:

Kolonial:
Kikærter, 2 ds – 14 kr
Brød, äntligen fra Pågen – 10 kr
Majs, 1 ds – 5 kr
Pitabrød, fuldkorn, 3 pk á 4 stk – 16,5 kr
Pasta, 500 g – 4,5 kr
Nudler, 250 g – 5 kr
Sandwich Spread, glas – 7,5 kr

Kølevarer:
Salatost i tern, 1 bg – 16 kr
Æg, 10 stk – 20 kr
Pulled pork, færdig pakke med 500 g – 29 kr
Hakket oksekød, 2 pk á 500 g – 30 kr
Mozzarella, 2 pk – 10,5 kr
Skinke i tern – 8 kr
Lufttørret skinke, 2 pk á 100 g – 19 kr
Minimælk, 1 l – 6,5 kr

Grønsager:
Løg, 1 kg – 6 kr
Persille, 1 bdt. – 7 kr
Kartofler, 3 kg – 30 kr
Agurk – 6 kr
Tomater, 1 kg – 12 kr
Squash – 6 kr
Pebermix – 16 kr
Icebergsalat – 10 kr
Gulerødder, 2 kg – 12 kr
Porre, 1 stk – 4 kr
Champignon, 250 g – 10 kr
Ærter (frost) – 10 kr
Wok-mix (frost) – 10 kr

Samlet pris: 340,5 kr

Det var madplanen, som den kan se ud i næste uge, hvis du vil spare penge, men ikke gå på kompromis med grønsager og smag.

Jeg ser frem til vi læses ved igen – men indtil da må du have en skøn sommer-uge, uanset om du har fået ferie eller ej.

Bon appetit!
Mvh Mette K.

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

2 Kommentarer

 • Svar jan s 9. juli 2017 at 6:57

  ikke personligt Shepherds Pie er med ja som navnet siger. lam ikke okse.yeaaah im a perfectionist 😀 smiler.men super super super tak for mad plan igen denne uge.hvad skulle vi gøre uden dig.

  • Mette K
   Svar Mette K 9. juli 2017 at 9:15

   Det vidste jeg ikke 😀 Vi får det altid med oksekød. 😀 Tak for udspecificeringen, det er altid godt at blive klogere

  Skriv en kommentar