Opskrifter

Italiensk grønsagsfad med skinke og mozzarella

Denne ret er en skøn måde at kombinere grønsager, ost og skinke i en budgetvenlig ret. Endda en ret, hvor ovnen gør det meste arbejde, og vi som forældre kan bruge tid til alt muligt andet – fx lave lektier med børnene, at dække bord, eller noget helt tredje.

Anvendes – 
1 squash i skiver á ca. ½ cm
3 store tomater i skiver
½ porre i tynde skiver
1 løg i skiver, her er brugt rødløg
200 g lufttørret skinke
250 g mozzarella ost
(Af hensyn til mine børn, blev der også kogt pasta til)

Fremgangsmåde – 

1. Rist squash på en pande, ca. 2 minutter på hver side, så de lige får farve. Her er brugt grillpande, men en almindelig pande er helt fin at bruge.
Tænd ovnen på 180g, alm. varme.

 

 

 

 

 

2. Læg grønsager, ost og skinke i et ildfast fad i lag. Jeg har lagt dem i rækkefølgen tomat, squash, skinke, ost, porre, løg, skinke og ost. Så længe der afsluttes med et lag ost øverst, er det dog helt op til egen lyst og smag hvordan man gør.

3. Sådan ser faddet ud, inden det kommer i ovnen. med salt, peber og tørret basilikum øverst. Sæt i ovnen i 15-20 minutter, eller til grønsagerne har bid, uden at være alt for bløde.

 

4. Det færdige resultat, efter det er kommet ud af ovnen igen. Det er simpelthen så lækkert!
Af hensyn til mine børn, kogte jeg også 500 g pasta, de fik serveret ved siden af, men det er ikke nødvendigt. Alternativt kan serveres groft brød sammen med.

Jeg håber I giver det en chance, for det smager virkeligt godt.

Se kommende indlæg, sparetips og madplaner på min Facebookside
 Budget-familien.dk

God aften til jer

Bon appetit!
Mette K

 

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar