Madplaner

Sidst-på-måneden-madplan for juni

Det er blevet den sidste madplan for juni måned,  og nu det for nogen kan være svært at nå i land, til det bliver d. 1. juli. Derfor har jeg igen lavet en sidst-på-måneden-madplan, som kan give en håndsrækning til at få enderne til at nå sammen, uden at gå (for meget) på kompromis med maden.

Det er ingen skam at stå i den situation, det har jeg selv prøvet flere gange, hvilket i første omgang var én af grundene til at jeg begyndte at lægge madplan. Og efter at have oplevet forskellige opslag på de sociale medier, hvordan slutningen af måneden ser ud for mange familier, også én af grundene til jeg begyndte at dele ud af min erfaring. Først som almindelige opslag, og siden som decideret hjemmeside. Jeg håber, I kan bruge hjælpen – uanset om den sidste uge er presset for jer eller ej.

Den samlede pris for denne uge er 272,5 kr for 7xaftensmad til 2 voksne og 2-3 mindre børn, og der er handlet ind efter Lidl’s reklameavis og faste sortimentspriser.

Der er lidt arbejde i det, når I har handlet ind. Det hakkede svinekød skal deles op i to pakker, én med 400 g og én med 600 g, begge skal på frost.

Jeg har også lavet en almindelig madplan med en samlet pris på 344 kr., den kan findes HER.

Derudover vil jeg opfordre jer til at følge min Facebookside “Budget-familien.dk” for at sikre jer kommende opslag og madplaner.

Nu til juni måneds sidst-på-måneden-madplan:

Mandag: Pastasalat med skinke, grønt og tzatziki
Anvendes – 500 g pasta, 1 bt færdig tzatziki, 200 g skinke i strimler, 500 g gulerødder i små tern, 1/4 optøede ærter, 1 peberfrugt i tern, ½ ds majs.
Opskrift: Kog pastaen, og stil den til afkøling. Når den er kølet ned, blandes pastaen med grønsager, skinke og tzatziki i én skål og serveres.

Tirsdag: Pizzasnegle med gnavegrønt
Anvendes – dej til ca 20 stk: 50 g gær, 3 dl vand lunkent vand, 1 tsk salt, 2 spsk vegetabilsk olie, 500 g mel. I sneglene:  1 ds tomatpuré, salt, peber, 1 pk skinke, hak det gerne i mindre størrelse, 1 peberfrugt i små tern, 1 lille finthakket løg, revet ost, ½ ds majs, tørret basilikum. 1 agurk i stave.
Opskrift: Rør gæren ud i det lunkne vand i en stor skål. Tilsæt salt og olie. Rør ¾ af melet i med en grydeske. Drys det sidste mel ud på bordet, læg dejen ud på og ælt det sidste mel ind i dejen. Ælt. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt resten af melet i. Ælt dejen godt igennem. Rul den ud til en firkant på ca. 35 x 40 cm. Rør tomatpure, salt og peber sammen, og fordel blandingen på dejen. Fordel skinke, peberfrugt, løg, majs og ost på dejen, og rul den sammen fra den længste side. Skær den ud i 20 stykker. Læg sneglene på bageplader med bagepapir og lad dem hæve tildækket i ca. 20 min. I god tid mens de hæver, tændes ovnen på 200 g, alm varme. Drys med basilikum inden de bages i midt i ovnen i ca. 20 minutter. Lad dem køle lidt af, inden de serveres sammen med agurkestave. Evt. resterende snegle, er gode til madpakke.

Onsdag: Svensk pølseret med gulerodsstave
Anvendes – 600 g pølser i skiver, 1 hakket løg, 1 ds hakkede tomater, 1 ds tomatpuré, 1 kg kartofler, 2½ dl mælk, ketchup, 750 g gulerødder i stænger. Salt. peber, basilikum, lidt fedtstof.
Opskrift: Kog kartoflerne, enten tidligere om onsdagen, eller tirsdag aften, så de er kolde ved tilberedningen. Steg løgene bløde og let gyldne i fedtstof ved middelvarme. Når de er bløde, steges pølserne med løgene. Herefter tilsættes kartoflerne, hakkede tomater, mælk, tomatpuré og krydderier. Lad det småsimre i ca 10 minutter, til alt er varmt og lækkert. Server med gulerodsstænger.

Torsdag: Wok med nudler, svinekød og kokos.
Anvendes – 400 g hakket svinekød, 1/4 blomkål i buketter, 1 løg i strimler, 1 ps wokmix (frost), 1 ps woknudler, 1 ds kokosmælk, salt og peber.
Opskrift: Gennemsteg hakkekødet ved høj varme i en wok eller en stor pande, med høje sider. Tilsæt de rå grønsager, og lad det stege. Tilsæt de frosne grønsager og kokosmælken, og lad det koge op. Skru ned for varmen, og lad det simre. 3-4 minutter før det er færdigt, tilsættes nudlerne, og det koges sammen og serveres når nudlerne er kogte.

Fredag: Pasta med kødsovs og kogte ærter (og ja, kødsovs på svinekød smager ganske udmærket).
Anvendes – 3/4 af den frosne pose ærter, 600 g hakket svinekød, 1 ds hakkede tomater, 200 g pølser i skiver, 1 finthakket løg, 500 g revne gulerødder, 1 peberfrugt i tern, 500 g pasta, 1 bouillonterning, vand, salt, peber, timian og basilikum. Evt. mel og vand til en jævning.
Opskrift: Steg løgene bløde ved middelvarme. Tilsæt det hakkede svinekød og gennemsteg det. Tilsæt de resterende ingredienser og vand, til der er rigeligt sovs til to dage. Lad det koge op, og bagefter simre til sovsen er færdig.  Hvis det er nødvendigt, kan den jævnes ved at tilsætte en meljævning bestående af sammenrystet mel og vand. Hvis et tilføjes, skal sovsen koges godt i gennem inden servering. Kog pasta og ærter for sig, og server når det hele er tilberedt.

Lørdag: Sloppy Joes
Anvendes – Resten af kødsovsen fra fredag, 1 ps. fuldkornskrydderboller, 1 agurk i skiver, ketchup.
Opskrift: Sloppy Joes er en variation af en burger, med kødsovs i stedet for en bøf. Det er derfor en ganske simpel opskrift, hvor bollerne skal lunes, fyldes med en smule sovs, agurk og ketchup, og derefter serveres.

Søndag: Grønsagssuppe med ristede rugbrødscroutoner
Anvendes – 500 g kartofler i grove tern, 250 g gulerødder i grove tern, ½ blomkål i buketter, 2 løg i tern, 2 l vand, mælk efter behov, andre rester af grønsager fra ugens løb, 3 bouillonterninger og masser af krydderier efter smag.
Opskrift: Steg alle grønsager bløde i en stor gryde, sammen med krydderier. Hæld vand ved, sammen med bouillonterninger. Lad det koge op. Når grønsagerne er kogt, blendes suppen med en stavblender, med lidt mælk. Har i ikke en stavblender, kan den moses så godt som muligt med hvad der er muligt. Sæt ovnen på 200 g, skær rugbrødene i tern, 1-2 skiver/person. Læg rugbrødsternene i et fad, og sæt i ovnen i 15 minutter. Når croutonerne og suppen er færdig, serveres de sammen.

Indkøbsseddel til Lidl:

Pasta, 2 ps – 9 kr
Tzatziki, færdig i bøtte – 5 kr
Skinke i strimler, 2 bøtter – 16 kr
Pebermix – 16 kr
Gulerødder, 2 kg – 12 kr
Løg, 1 kg – 6 kr
Agurk, 2 stk. – 12 kr
Majs, 1 ds – 5 kr
Rugbrød – 5,5 kr
Blomkål – 15 kr
Kartofler, 2 kg – 20 kr
Gær – 1 kr
Hakket tomat, 2 ds – 8 kr
Revet ost – 11,5 kr
Tomatpuré, 2 ds – 5 kr
Ærter, frost – 12 kr
Hakket svinekød, 1 kg – 33 kr
Fuldkornskrydderboller, 1 ps – 14,5 kr
Kokosmælk – 9 kr
Pølser, 800 g – 30 kr
Woknudler – 6 kr
Wokmix, frost – 14,5 kr
Mælk, 1 l – 6,5 kr
Samlet pris: 272,5 kr

Det var den helt prisbevidste madplan, jeg håber den er med til at gøre det nemmere at komme over grænsen til næste måned.

Vi læses ved næste søndag – hvis ikke før.

Bon appetit!

Mvh. Mette K

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

6 Kommentarer

 • Svar Sara 25. juni 2017 at 7:32

  Hej Mette

  Vil sige tak for alt din indsprartion!
  At handle så billigt ind til 2 voksne og 1 barn er jo helt fantastisk! Det har faktisk gjort at vi har fået råd til at købe hus!

  • Mette K
   Svar Mette K 25. juni 2017 at 8:02

   Ej, det lyder jo helt vanvittigt! Fantastisk nyhed. Held og lykke med huskøb, så. Og tak fordi du læser med!

 • Svar Gitta 25. juni 2017 at 8:20

  Yummy! Sikke en masse god mad. Og rigelig med grøntsager i! Godt gået!

 • Svar Michaela 25. juni 2017 at 11:40

  1000 tak for den gode inspiration

 • Skriv en kommentar