Madplaner

Madplan uge 25

Så blev det tid til endnu en madplan, og som ønsket sidste søndag, er der denne uge handlet ind på baggrund af Faktas tilbud og faste sortiment. Den samlede pris for 7xaftensmad til 2 voksne og 2-3 mindre børn ender i denne uge på 338 kr, og der er plads til både gamle kendinge og ny inspiration.

I den kommende uge, skal jeg til min sidste eksamen i denne omgang, og derefter er der igen tid til at komme med andre opslag end den ugentlige madplan, det glæder jeg mig til – og håber I gør det samme. Bl.a. kommer der til at ske noget drastisk med opsætningen af min side, så den bliver lidt mere spændende at navigere rundt på og se på.

Følg i øvrigt med på min Facebook side Budget-familien.dkfor at se disse nye opslag, samt kommende madplaner.

Men – nok om alt det interessante der kommer til at ske i fremtiden. I stedet til opslagets primære omdrejningspunkt. Madplanen for den kommende uge

Mandag: Frikadeller med stuvet hvidkål
Anvendes – 500 g hakket svinekød, ½ hvidkål i små strimler, 1 æg, 1 finthakket løg, mel, mælk, salt og peber, fedtstof til stegning og til sovsen.
Opskrift:  Lav en fars af svinekød, løg, mel, mælk og 1 æg. Lad hvile i 15 minutter. Form farsen til frikadeller og steg på panden. Læg hvidkål i en gryde og dæk med vand tilsat salt, og kog det op i 8-10 minutter. Si kålen fra, og gem vandet til den opbagte sovs. Lav en tilpas stor omgang hvid opbagt sovs, så det kan indeholde alt kålen. Dette gøres ved at smelte fedtstof i en gryde, tilsætte mel til det danner en melbolle. Herefter tilsættes kogevand fra hvidkålen og mælk, til den har den ønskede konsistens. Hæld kålen i og rør godt rundt. Server de færdige frikadeller sammen med den stuvede hvidkål.

Tirsdag: Wannabe spaghetti á la carbonara med dampet broccoli
Anvendes – 500 g spaghetti, 2 pk. bacon i tern, en ps revet ost, lidt mel og fedtstof til sovsen, 1 løg i tern, 1 broccoli i buketter, inkl. stokken. Salt og peber.
Opskrift: Kog spaghettien. Steg løget blødt i en gryde der er stor nok til både pasta og sovs, sammen med bacon og peber. Lav en opbagt sovs ved at smelte fedtstof i en gryde og tilsætte mel til det danner en melbolle. Herefter tilsættes vand, til den har den ønskede konsistens. Når sovsen er færdig, smeltes den revne ost ned i det, så det bliver en ostesovs. Når bacon og løg er gennemstegt, tilsættes ostesovsen, og det koges op. Vandet drænes fra pastaen og det hældes i sovsen. Hæld ca. 2 cm vand i bunden af en gryde og bring vandet i kog. Hæld broccolien i og lad det dampe 2-3 min. Vær meget opmærksom, så det stadig holder sit bid. Server, når både pasta carbonara og broccoli er færdig. Broccolien kan enten serveres i spaghetti carbonara, eller ved siden af.

Onsdag: Indisk curry med ris
Anvendes – 2 ds kikærter, 2 finthakkede løg, 3 spsk. karry, 2 ds hakkede tomater, 1 ds kokosmælk, 500 g gulerødder i grove tern, 1 bouillonterning, saften fra ½ citron, 4 ps ris, lidt fedtstof. Salt og peber efter smag.
Opskrift: Steg løgene gyldne ved middel varme i fedtstoffet i en gryde. Tilsæt krydderier, og lad karryen svitse godt af. Hæld kikærter, kokosmælk, hakkede tomater, gulerødder og bouillon ned til. Læg låg på og lad simre i ca. 25 minutter. Imens koges risen. Når risen er færdigkogt, serveres det sammen med den indiske curry, dryppet med citronsaft.

Torsdag: Kyllingelår i ovn med spaghetti og citronkål
Anvendes – 1 pk kyllingelår – optøet fra frost, 500 g spaghetti, 3/4 af det resterende hvidkål, snittet i tynde strimler, saften fra ½ citron.  Salt og peber, tørret timian.
Opskrift: Sæt ovnen på 200g, alm. varme. Rengør lårene, og krydr med salt, peber og timian. Sæt dem i den varme ovn, lad dem stege i 45-60 minutter, til de er gennemstegt. Kog spaghettien i letsaltet vand. Varm en pande med høje sider godt op, og svits kålen. Først mør i lidt fedtstof, derefter i citronsaften. Pas på, den ikke bliver for syrlig. Sker det, kan der tilsættes lidt sukker eller honning for at balancere smagen. Sauter kålen, til den er blød, men stadig har bid. Server kylling, kål og spaghetti sammen, evt. bland kål og spaghetti sammen.

Fredag: Kartoffelmos-klatkager med skinke og grønt
Anvendes – 1,5 kg kolde, kogte kartofler. Enten skrælles og koges de torsdag, eller tidligere om fredagen, så de er klar. 1 ps revet ost, agurk i skiver, 500 g tomater i skiver, mayonnaise.
Opskrift: Opskriften kan ses ved at trykke her:  Klatkagerne serveres i denne uge med agurkeskiver,, skinkestrimler, lidt mayonnaise og tomatskiver, og ikke med salat og bagte tomater som ses på billedet.

Lørdag: Boller i karry med ris og kogt broccolimix
Anvendes – 500 g hakket svinekød, 1 finthakket løg, mælk, mel, 1 æg, salt, peber, 4 ps ris, karry, broccolimix (frost)
Opskrift: Lav en fars af svinekød, løg, mel, mælk og 1 æg. Lad hvile i 15 minutter. Form farsen til kødboller, og kog dem i letsaltet vand. Når de er kogt, tages de op af vandet. Gem vandet, det skal bruges til sovsen. Lav en tilpas stor omgang hvid opbagt sovs, så det kan indeholde alle kødbollerne. Dette gøres ved at smelte fedtstof i en gryde, tilsætte mel til det danner en melbolle. På dette tidspunkt tilsættes også rigeligt karry, som svitses af. Herefter tilsættes kogevand fra bollerne og mælk, til sovsen har den ønskede konsistens. Smag til, om der mangler mere karry, salt og peber. Læg kødbollerne i sovsen, stille og roligt. Kog risen og broccolimixen, og server.

Søndag: Minestronesuppe med horn
Anvendes – 2 l vand, 3 bouillonterninger, 2 ds hakkede tomater, basilikum, salt, peber, de resterende grønsager fra ugens løb, 1 ps suppehorn.
Opskrift: Alle grønsager snittes/skæres i mundrette bidder, og de steges bløde i en suppegryde. Basilikum, salt, peber og de hakkede tomater tilføjes. Når det er stegt, hældes der vand over, og bouillonterninger. Lad det simre, til grønsagerne er kogte – uden at være udkogte. Suppehornene tilføjes suppen 3-4 minutter før servering, og koges op i suppen. Tilsæt ekstra vand, alt efter hvor meget vand pastaen har suget til sig i kogeprocessen. Smag til med krydderier og server.

Indkøbsseddel til Fakta:

Peberfrugt, 1 stk – 7 kr
Gulerødder, 1 kg – 8 kr
Citron – 4,5 kr
Spaghetti, 2 pk – 8 kr
Bacon, 2 pk – 23 kr
Revet ost, 2 ps – 20 kr
Broccoli – 12 kr
Mælk, 3 l – 19,5 kr
Kikærter, 2 ds – 13 kr
Hakkede tomater, 4 ds – 20 kr
Suppehorn –  7 kr
Kartofler, 1½ kg, 20 kr
Løg, 1 kg  – 6 kr
Skinke i strimler, 2 pk – 20 kr
Tomater, 900 g- 15 kr
Agurk – 7 kr
Sommerhvidkål – 12 kr
Hakket svinekød, 1 kg – 45 kr (Del op i to poser, hvoraf den ene skal i fryseren til lørdagens boller i karry)
Ris, 2 pk – 9 kr
Æg, 4 stk – 13 kr. (Dette passer til madplanens behov, men hvis i køber en bakke med flere æg, er der billigere stykpris og æg til madpakken)
Kyllingelår, frost – 30 kr
Broccolimix, frost – 9 kr
Kokosmælk, 1 ds – 10 kr
Samlet pris: 338 kr.

Det var madplanen for den kommende uge, som den kan se ud. Jeg glæder mig til den indiske curry, hvad både børn og mand siger til den.  Mon det vil hjælpe at finde Dr. Bombay på Youtube og samtidig give i hvert fald børnene noget musikhistorie? 😀

Uanset hvad, håber jeg I kan bruge inspirationen. Indtil da –
Bon appetit!

Hilsen
Mette K

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

2 Kommentarer

 • Svar Søs 18. juni 2017 at 8:59

  Imponerende plan. Godt lavet. Lavbudget behøver åbenbart ikke at være kedeligt. Tak.

  • Mette K
   Svar Mette K 18. juni 2017 at 17:55

   Lavbudget behøver absolut ikke være kedeligt 😀

  Skriv en kommentar