Madplaner

Madplan uge 24

Endnu en billig og sund madplan er blevet skrevet, for det er blevet søndag igen.

Denne uge er der handlet ind i Aldi, fordi en sød læser skrev til mig og fortalte det var eneste handlemulighed for deres familie, og om det var muligt at skrive en madplan ud fra Aldis reklame og faste sortimentspriser. Og jo, jeg er ofte ret fleksibel – så selvfølgelig vil jeg prøve det. 🙂 I andre er også velkomne til at skrive og spørge efter en specifik butik, så skal jeg se om jeg kan hjælpe med det.

Derudover er der lidt ekstra arbejde i denne uge. Der er tilbud til en stor pakke kyllingebryst i Aldi. Når I kommer hjem fra indkøb, skal kyllingen derfor pakkes om, og vejes af til at passe til 3xaftensmad. 1 pose med 500 g, de andre 2 skal indeholde 750 g kylling. Det er ofte billigt at købe større ind, men det skal pakkes om, og påvirker også madplanen ift. variation i måltidets protei-kilde. Der er tre gange med kylling i den kommende uge. Det lyder af meget, men da menuen er så forskellig fra gang til gang, går det nok 🙂

Den samlede pris for den kommende uge er 333,5 kr for 7xaftensmad til 2 voksne og 2-3 mindre børn.

Indkøbsseddel ligger som sædvanligt sidst i indlægget, lige til at gå til – det kan jo næsten ikke være nemmere.

Følg gerne med på min Facebook-side Budget-familien.dkhvor kommende madplaner og indlæg om at være en familie på budget vil blive lagt ud, ligesom I selvfølgelig er velkomne til at dele mit link, så andre kan få glæde af madplanen.

Nå – ’nuff said. Her kommer ugens madplan:

Mandag: Pastasalat
Anvendes – 500 g pasta, 1 bt skinke, 300 g champignon i skiver, 1 ds majs, 2 peberfrugt i tern, ca. 250 g gulerødder i tern, creme fraiche dressing, salt.
Opskrift: Kog pastaen i letsaltet vand. Efter kogning, hældes vandet fra og pastaen sættes på køl, så den er kold. Når den er kølet tilstrækkeligt af, blandes pasta, skinke og grønsager i én stor skål og serveres med dressing ved siden af.

Tirsdag: Kyllingenuggets med nye danske kartofler, ovnbagte rodfrugter.
Anvendes – 500 g kyllingebryst i store tern, mel, 3 sammenpiskede æg (måske flere, det er lidt forskelligt hvor meget æg, der går til en panering), rasp, 1½ kg kartofler, 1 ps rodfrugter (frost), ca 500 gulerødder i stave, salt, peber, tørret timian. Dressing, ketchup, remoulade.
Opskrift: Tænd ovnen på 200 g. Pil og kog de nye kartofler. Læg rodfrugterne i et ildfast fad, sammen med gulerødderne i stave. Krydr med salt, peber og tørret timian, og sæt i ovnen. Her skal de have ca 45-60 minutter. Hæld mel krydret med salt, timian og peber, rasp og æg i hver sin skål. Paner kyllingestykkerne ved at dyppe kyllingerne i mel, derefter æg, rasp, æg og rasp igen. Læg stykkerne på en stor bradepande med bagepapir, evt. med lidt olie over hvis de skal være ekstra sprøde. Bag dem i ovnen i 20 minutter – vend dem efter 10 min. Husk at tjekke om de er gennemstegt, inden servering. Hvis ikke, skal de længere tid i ovnen. Når kartoflerne er kogt, rodfrugter og nuggets er færdige, serveres det med dressing, ketchup og remoulade ved siden af.

Onsdag: Risengrød – også om sommeren er det et hit ved vores børn. De elsker risengrød!
Anvendes – 9 dl vand, 540 g grødris, 3 liter mælk, ¾ tsk salt, smør, sukker, kanel.
Opskrift: Kog vand og ris op i en tykbundet gryde. Kog risene ved jævn varme med konstant omrøring i minimum 2 min. Tilsæt mælk, bring blandingen i kog. Kog grøden videre ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 10 min. Låg på og kog i ca. 25 min, med jævnlig omrøring i gryden. Hvis grøden virker tynd så kog den i yderligere ca. 5 min. – uden låg. Tilsæt salt og smag til. Server med smørklat, sukker og kanel.

Torsdag: Soyamarineret kylling, ris og tomatsalat.
Anvendes – 750 g kyllingebryst i passende størrelse, soya, 4 ps ris, 1 bg feta, ca 750 g skivede tomater, 1 finthakket løg, basilikum, salt og peber.
Opskrift: Læg kyllingestykkerne i en pose, og mariner med soya i minimum én time. Efter den time, steges de i lidt fedstof på en varm pande, til de er gennemstegt. Hæld lidt soya ved 3-4 minutter før de er gennemstegt, det giver god smag. Anret tomater, feta og løg i en tomatsalat, krydr med salt, peber og tørret basilikum. Når risen er kogt og kyllingen er færdig, serveres det sammen med tomatsalaten.

Fredag: Scottish stovies med spejlæg og gnavegrønt.Traditionelt serveres det i Skotland med baked beans. Vil man have den traditionelle skotske ret, står det jer jo frit for at servere med baked beans i stedet for spejlæg.
Anvendes – 3 løg i skiver, 1 spsk. timian, 1,5 kg skrællede kartofler i mundrette tern, 1 l vand, salt og peber, 10 æg, 1 agurk i stave, ca 250 g tomat i skiver.
Opskrift: Steg løgene bløde i en stor gryde, sammen med salt, peber og timian ved lav varme. Put kartoffelternene i gryden, sammen med vand. Læg låg på og lad det simre under jævnlig omrøring, til kartoflerne er kogte. Hvis kartoflerne går lidt i stykker under omrøringen, gør det ikke noget. Hæld vandet fra, når kartoflerne er kogt. Spejl æggene på en varm pande i lidt fedtstof, og server med agurkestave og tomatskiver, når det hele er tilberedt.

Lørdag: Kyllingefad i ovn
Anvendes – 750 g kylling i passende størrelse, 500 g pasta, 750 g gulerødder, 2 ds hakkede tomater, 2 løg i tern, madlavningsfløde, evt. vand, salt og peber.
Opskrift:  Tænd ovnen på 200 g. Skræl og snit gulerødder i tynde skiver, og læg i et stort fad, blandes med løg og krydderier. Læg kyllingen ovenpå, og hæld hakkede tomater og madlavningsfløde ovenpå. Evt. vand ved, hvis der mangler væske. Krydr igen med salt og peber. Sættes i ovnen i 60 minutter, eller til det hele er gennemstegt. Serveres direkte fra ovnen. Kog pastaen i letsaltet vand. Når det er færdigt, hældes vandet fra, og det serveres i en skål med kyllingefadet ved siden af.

Søndag: Wok-ret
Anvendes – Rester af grønt fra ugens løb i strimler eller tern, 500 g wokmix (frost), 4 ps ris, soya, salt og peber.
Opskrift: Varm wokken godt op med lidt fedtstof. Sauter alle grønsager godt, med soya, salt og peber. Tilsæt den frosne wokmix og steg det godt igennem. Kog risen i letsaltet vand. Når risen er kogt, blandes den sammen med de færdigstegte grønsager eller de serveres for sig i en skål.

Indkøbsliste til Aldi:

Kyllingebryst, 2 kg – 89 kr
Løg, 1 kg – 6 kr
Tomater, 1 kg – 12 kr
Pebermix – 12 kr
Gulerødder, 2 kg – 12 kr
Champignon, 400 g – 10 kr
Kartofler, 3 kg – 30 kr
Rodfrugtsblanding, frost, 500 g – 10 kr
Majs, 1 ds – 5 kr
Feta ost, 1 bg – 10 kr
Hakkede tomater, 2 ds – 8 kr
Madlavningsfløde, 250 ml – 7 kr
Rasp – 8 kr
Æg. 15 stk – 21,5 kr
Pasta, 2 ps – 9 kr
Ris, 2 pk – 9 kr
Grødris – 10 kr
Mælk, 3 l – 19,5 kr
Smør – 10,5 kr
Wokmix, frost, 500 g – 10 kr
Agurk – 5 kr
Creme fraiche dressing – 10 kr
Skinke i strimler – 10 kr

Samlet pris: 333,5 kr

Det fuldender madplanen for den kommende uge. Jeg ser selv frem til den, særligt kyllingenuggets, det er første gang vi prøver det 😀
Jeg håber I kan bruge inspirationen.

Vi skrives ved i næste uge – indtil da
Bon appetit!

Mvh
Mette K

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

8 Kommentarer

 • Svar Vibeke Albrechtsen 11. juni 2017 at 11:13

  Vil lige rose dig for dine madplaner.
  Det er et stort arbejde du laver.
  Tak for det.

  Hilsen
  Vibeke

 • Svar Ann-charlott 11. juni 2017 at 12:17

  Hej Mette. Det er så sejt at følge dig og dine “ugeplaner”. Jeg er godt nok single, men jeg tager hatten af for din opfindsomhed. Wow

 • Svar June 11. juni 2017 at 23:29

  Fantastisk dejligt med en god madplan – dog studser jeg over de 250 gulerødder i mandagens pastasalat ….så skal den da nok mætte
  Aj jeg ved godt der mangler “gram” …. grinte bare lidt højt for mig selv her i stuen.
  Tak for din hjælp med at spare og planlægge ❤️

  • Mette K
   Svar Mette K 12. juni 2017 at 11:44

   Ha ha! Det har jeg slet ikke set! 😀 Men hvis du kan finde 250 gulerødder til 12 kr, så køb, køb, køb! Det er der nok en hest eller to der vil være glad for.

 • Svar Tina 12. juni 2017 at 13:45

  Jeg er så glad du gider sætte dig ned og lave en madplan. Jeg er netop på vej til Aldi med din madplan/indkøbsliste under armen. Tusind tak, du aner ikke hvor meget du letter vores hverdag.

  • Mette K
   Svar Mette K 13. juni 2017 at 14:35

   Selv tak. Og tak fordi du læser med 🙂

 • Svar Tina 17. juni 2017 at 15:02

  Dejligt med sådan en madplan. Vi er godt nok 4 voksne og 2 børn, men dejligt med gode madopskrifter og idéer. Nemt og gå til. Flot stykke arbejde.

  • Mette K
   Svar Mette K 17. juni 2017 at 19:16

   Ja, så dækker mængderne nok ikke helt jeres behov, men der er sikkert mulighed for at regne det til det passer 😀

  Skriv en kommentar