Madplaner

Madplan uge 22

Så er endnu en uge slut, og en ny begynder. Det er derfor tid til endnu en madplan. Denne uge er den samlede pris 346,5 til 2 voksne og 2-3 mindre børn og der er handlet ind i Bilka. Engang i mellem skal der ske noget andet, og så vil jeg også gerne vise at det er muligt at leve billigt som budget-familie, også hvis man ikke har mulighed for at handle i discountbutikkerne. Jeg er i gang med en større eksamen, så det går lidt stærkt denne gang – så jeg tager forbehold for evt. slåfejl 😀

Husk endelig at følge med på min side på Facebook, Budget-familien.dkså du kan holde dig opdateret med kommende opslag og madplaner. 🙂

Nå – men vi suser videre til ugens madplan. Indkøbslisten er som sædvanligt sidst i indlægget.

  Mandag: Pasta med pesto, grønt og kyllingefilet
Anvendes – 450 g fersk kyllingefilet i strimler, 500 g pasta, 1 bæger grøn pesto, 1 løg i tern, 1 broccoli i små buketter, 200 g optøede ærter, salt og peber.
Opskrift:  Sauter kyllingekødet i en dyb pande, til det er gennemstegt. Tilsæt løg, broccoli, ærter og krydderier og steg det hele mørt. Kog pastaen i letsaltet vand i en gryde der er stor nok til at kunne indeholde det hele.  Når pastaen er kogt og grønsagerne stegt møre, drænes vandet fra pastaen. Derefter blandes pasta, pesto, grønt og kylling i gryden, og det røres godt sammen. Smag til med salt og peber og server.

Tirsdag: Millionbøf og rodfrugtsmos
Anvendes – 1,5 kg kartofler, 1 kg gulerødder, en skefuld cremefraiche, 500 g hakket oksekød, 2 løg i tern, 1 ds hakkede tomater, vand, kulør, salt og peber.
Opskrift: Skræl og kog kartofler i usaltet vand. Steg løg gyldne ved middelvarme i en gryde. Tilsæt kødet, og steg igennem. Tilsæt krydderier, salt og tomat, og kog op. Tilsæt vand, til der er sovs nok til både i dag og til fyld i pitabrødene. Altså ikke dobbelt portion, men rigeligt. Lad sovsen simre, mens du moser kartofler og gulerødder sammen med en skefuld cremefraiche og lidt fedtstof. Er det nødvendigt, jævner du sovsen med en meljævning, ved at ryste mel og vand sammen i en meljævner og tilsæt sovsen, til den er tyknet. Tilføj kulør til sovsen, og lad den koge i 3-4 minutter. Smag til med salt og peber. Når både sovs og mos er færdig, serveres det.

Onsdag: Torskerognsmousse m flutes, æg og grønt
Anvendes – 3 ds torskerogn, 1 bt cremefraiche, kapers efter smag, mayonnaise, 1 bdt klippet purløg, 500 g tomater, ½ iceberg i strimler, ½ agurk i skiver, 5 hårdkogte æg, 1 ps. flutes.
Opskrift: Bland torskerogn, cremefraiche, kapers og purløg i en skål. Tilsæt cremefraiche og mayonnaise lidt ad gangen, så konsistensen bliver rigtigt. Lun flutes i ovnen. Server moussen på et fad, på et leje af skåret salat. Pynt med halverede æg, agurk og tomat og server. Gem rester til torsdag.

Torsdag: Pitabrød med millionbøf/torskerognsmousse og grønt.
Anvendes – 12 pitabrød, rester af millionbøf/torskerognsmousse, 1 ds majs, ½ iceberg i strimler, 1 agurk i tern, 500 g tomater i tern, 200 g optøede ærter,  1/4 spidskål i strimler.
Opskrift: Lun pitabrødet. Varm sovsen op. Anret grønsager og fyld i hver sin skål og server.

Fredag: Kyllingelår med grønne bønner i ovnen, med ris og olie/eddikedressing
Anvendes – 1 ps grønne bønner (frost), 1500 g kyllingelår (optøet fra frost), 3 cl. olie, 1 cl. eddike eller citronsaft (Hvis det ikke er nok dressing, fordobles målene jo bare), 4 ps ris. Salt, peber, tørret basilikum.
Opskrift: Tænd ovnen på 200 g. Læg de frosne bønner i et ovnfast fad, med kyllingelår ovenpå. Vend det i salt, peber og tørret basilikum, og sæt ind i ovnen. Steg i 45 minutter, eller til kyllingen er gennemstegt. Kog risen, og bland dressingen. Dryp dressingen sammen med de grønne bønner, efter de er kommet ud af ovnen, og server når det hele er klart.

Lørdag: Forårssuppe med flutes – en suppe når det er så godt vejr, kan lyde helt forkert, men denne er let, luftig og dejlig frisk.
Anvendes – 1 ps flutes, 1 bdt radiser i grove tern, 500 g kartofler i grove tern, 500 g gulerødder i grove tern, 250 g ærter, 1 løg i tern, 250 ml madlavningsfløde, 2 l vand og 3-4 bouillon terninger. Salt, peber og oregano.
Opskrift: Kog grønsager (minus ærter) bløde i vandet i vandet inkl. bouillon terninger. Når det er blevet mørt, tilsættes ærter og madlavningsfløden. Suppen koges op i 3-4 minutter bagefter og smages til med krydderier. Lun flutes i ovnen mens suppen køler lidt ned, og server.

Søndag: Økonomiyagi – japansk madpandekage
Den glæder jeg mig til I prøver, det er en japansk madpandekage, der kaldes okonomiyaki – men fordi det er en økonomisk ret, og jeg er vild med Karate Kid, har jeg omdøbt den til formålet. Og min humor er tilpas skør til, jeg synes det er ret så sjov en omskrivning. 😀
Anvendes – 1 løg i tynde skiver, 250 g champignon i tynde skiver, 1 bdt radiser i tynde skiver,  3/4 spidskål (uden stok) i tynde strimler, resten af ærterne, 10 æg, 150 g hvedemel, 1 tsk bagepulver, olie, soya, mayonnaise. ½ agurk i stave.
Opskrift: Pisk æg og mel sammen til en fast masse, sammen med krydderier og bagepulver. Vend forsigtigt grønsager i skålen. Varm en pande, diameter 28 cm, med lidt olie. Hæld æggemasse i panden og steg 4-5 minutter på hver side. Brug evt. et grydelåg til at vende den med, ved at lægge låg på panden, vend panden hurtigt ovenpå, og lad pandekagen glide ned på panden igen. Gør det samme med resten af æggemassen. Server med soya og mayonnaise dryppet over, og agurkestave til. Hvis I har rester af agurk, salat og tomat til overs fra pitabrødene, er det super lækkert ovenpå, som jeg har gjort på billedet.

Indkøbsliste til Bilka:

Radiser, 2 bdt – 12 kr
Kartofler, 2 kg vej selv – 6 kr (Set i Bilka, Herning til 3 kr/kg, men tænker ikke det er forbeholdt Herning-afdelingen)
Gulerødder, 1½ kg – 9 kr
Grønne bønner, frossen – 12 kr
Ærter, frossen – 12 kr
Madlavningsfløde – 9 kr
Flutes, 2 ps – 20 kr
Æg, 15 stk – 21,5 kr
Kyllingelår, frost – 22 kr
Torskerogn, 3 ds – 24, 5 kr
Cremefraiche – 9 kr
Purløg – 7 kr
Kapers, 1 glas – 6 kr
Iceberg – 10 kr
Agurk, 2 stk – 12 kr
Tomat, 1 kg – 20 kr
Broccoli – 10 kr
Hakket oksekød, 500 g – 26 kr
Løg, 1 kg – 6 kr
Spidskål, 12 kr
Majs, 1 ds – 5 kr
Champignon, 10 kr
Pesto, 1 bg – 15 kr
Kyllingefilet, fersk, 450 g – 27 kr
Pasta, 500 g – 4,5 kr
Pitabrød, 1 pk á 12 stk – 10 kr
Hakkede tomater, 1 ds – 4,5
Ris – 4,5 kr

Samlet pris – 346,5 kr!

Det var ugens madplan – jeg håber I finder den inspirerende og spændende, jeg glæder mig i hvert fald.

Og kryds så lige fingre for mig på mandag når eksamen skal afleveres 😀

Bon appetit

Mette K

 

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

14 Kommentarer

 • Svar mette louring 28. maj 2017 at 7:26

  Så fedt 1000000 tak

 • Svar Betina 28. maj 2017 at 7:39

  Det lyder bare mega lækkert. Glæder mig til at smage denne uges madplan. Min kæreste som normalt hader grøntsager er helt vild med den japanske madpandekage!

  Synes det er så fedt at lave nem, lækker, varieret og billigt mad. Tak for at du bruger tid på at hjælpe os andre som ikke er så gode til at opfinde/lede efter nye opskrifter.

 • Svar EnaDirk 28. maj 2017 at 7:43

  Det er en rigtig god madplan du har lavet,skrevet forståligt og nemt at gå til for de uøvede i et køkken.Er selv gammel husmor har lært børn,børnebørn at lave mad.Forsæt det gode arbejde,pøj pøj med eksamen mandag.

 • Svar Birgitte 28. maj 2017 at 22:04

  Hvor vidunderligt med madplan, der tillige er lækker og sund, til billige penge… Jeg får hurtigt brugt 1-200,- på eet måltid.
  Tusinde tak fordi du tager dig tid, til at dele madplan og opskrifter.

  • Mette K
   Svar Mette K 29. maj 2017 at 10:05

   Selv tak, og tak fordi du læser med 🙂

 • Svar Mona Emma Bach Pedersen 29. maj 2017 at 9:56

  dette er et fantastisk koncept 🙂

  • Mette K
   Svar Mette K 29. maj 2017 at 10:06

   Tak for det, jeg er glad for du kan bruge inspirationen 🙂

 • Svar Tine 30. maj 2017 at 16:29

  Super god madplan. Vi har lavet torskerognsmousse i dag på grund af logistik. Mon den kan holde sig i køleskabet til torsdag

  • Mette K
   Svar Mette K 31. maj 2017 at 16:11

   Ja, to dage tænker jeg ikke der sker noget ved. Var det godt? 🙂

 • Svar Mia 1. juni 2017 at 13:28

  Elsker konceptet og vil i dag prøve med torskerognsmoussen. Men ved ikke hvor vilde ungerne er med kapers (eller deres mor, for har faktisk aldrig selv spist dem da de ser “underlige” ud. :)) Kan man bruge andet? Kan man måske ellers komme dem i en mini-hakker og få det ønskede resultat, eller fornemmer man dem overhovedet ikke når det hele er blandet sammen?

  • Mette K
   Svar Mette K 2. juni 2017 at 11:54

   Hej Mia. Beklager det sene svar, jeg fik desværre ikke en mail om en kommentar. Det beklager jeg selvfølgelig.
   Du kan sagtens undvære kapers og tilsætte lidt syre med citron, lime eller lignende. Enten som saft eller skiver ved siden af, og dryppe ud over moussen.
   Jeg håber du fandt ud af det.
   Mvh Mette K

   • Svar Mia 2. juni 2017 at 21:25

    Det gjorde jeg. Serverede kapers ved siden af og nød at se at ungerne spiste af det uden brok! Der plejer næsten altid at være en der rynker på næsen, men ikke der! En yderst nem og velsmagende ret.

    • Mette K
     Svar Mette K 3. juni 2017 at 9:11

     Fantastisk! Det ér nemlig en rigtigt nem og lækker ret. I øvrigt også en god afveksling til tunmousse som forret, hvis det ønskes.

  Skriv en kommentar