Madplaner

Madplan uge 20

At tænke sig, så er der gået endnu en uge. Jeg håber I har haft en god uge på et budget, og har fået noget lækkert mad, og måske luner hveder i Bededagene.

Jeg har haft travlt, bl.a. med madplanen for den kommende uge, og synes den er blevet god og spændende. Den samlede pris for den kommende uge er 339,5 kr for to voksne og to-tre mindre børn. Endnu engang er der skrevet ud fra Rema1000s priser. Jeg ved godt, jeg jævnligt tager udgangspunkt i den, men i denne eksamenstid, er jeg nødt til at blive ved den butik, hvor jeg kender flest af de faste sortimentspriser – og det er pt. Rema1000. Jeg skal nok sprede det lidt ud, senere hen så der også er noget for de, der ikke har en Rema i nærheden. Følg med på min Facebook Budget-familien.dk for at sikre kommende madplaner, og andre indlæg – fra én budgetfamilie til en anden.

Nå, nu til det vigtige – Madplanen for uge 20. Indkøbsseddel ligger som sædvanlig sidst i indlægget.

Madplan:

Mandag: Hjemmelavet pizza
Anvendes – Til dej: 25 g gær, 500 g hvedemel, 2½ dl vand, 1½ spsk olie, ½ tsk salt, 1 spsk sukker. Fyld: 250 g hakket svitset oksekød, 1 peberfrugt i strimler, 1 pk skinke i strimler, 125 g champignon i skiver, 1 løg i strimler, 2 ds hakkede tomater, revet ost, basilikum.
Opskrift: Dejen: Opløs gæren i lunkent vand. Bland resten af ingrendienser i, gem mel til bordet at ælte på. Ælt dejen rigtig meget, drys lidt mel på og skær et kryds i toppen af dejkuglen, og lad dejen hæve lunt og tildækket i 30 minutter. Efter hævning, rulles det i en firkant og lægges i en bageplade, på bagepapir. Varm tomaterne op i en lille gryde, og smag til med basilikum, salt og peber. Kog det lidt ind. Fyld lægges på, start med tomatsovs, basilikum og revet ost. Husk at stege oksekødet på en pande, før det kommes på pizzaen. Når alt fyldet er fordelt på pizzaen, bages den midt i en forvarmet ovn ved 200g i 15-20 minutter, eller til dejen er bagt. Drys med basilikum inden servering.

Tirsdag: Hakkebøffer med kartofler, gulerødder, brun sovs og bløde løg
Anvendes – 750 g hakket oksekød, 1½ kg kartofler, 1 kg gulerødder, 2-3 løg i strimler, mælk, mel, kulør, lidt fedtstof. Salt, peber, ½ tsk sukker.
Opskrift: Form hakkekødet til bøffer, krydr med salt og peber og steg på panden. Skræl og kog kartofler og gulerødder. Steg løg gyldne ved middelvarme på en pande. Lige før de er færdige, blandes lidt sukker i løgene og steges med. Lav en sovs i panden du stegte bøfferne på, ved at tilsætte fedtstof på panden, hvis det er nødvendigt. Ellers tilsætter du mel, og laver en melbolle. Denne jævnes ud med kogevand fra kartoflerne og mælk, til den ønskede konsistens. Kulør i sovsen og kog op. Når sovsen er færdig, lægges bøfferne i panden, og varmes igennem. Server med bøfferne i panden.

Onsdag: Pulled chicken burger med coleslaw
Anvendes – Kød fra ½ kylling, 2 pk. fuldkornskrydderboller, ca 750 g revne gulerødder, 3/4 revet spidskål, coleslaw dressing.
Opskrift: Kog den optøede hele kylling i minimum en time. Gem fonden i fryseren til søndagens suppe. Når kyllingen er kold, pilles kødet fra, og ½ bruges onsdag, og ½ bruges i torsdagens menu. Kyllingekødet i dag strimles og “trækkes” fra hinanden, til brug i burgeren. De revne gulerødder og kål, blandes i en skål med dressing til en coleslaw. Bollerne lunes, og burgerne laves af kylling og coleslaw. Evt. med ekstra dressing i burgeren, hvis den er for tør.

Torsdag: Kylling i karry/kokos med ris og ærter
Anvendes – Kødet fra ½ kylling fra onsdag, ½ porre i tynde ringe, 1 løg i strimler, 1 peberfrugt i tern, kokosmælk, salt, peber, karry, 4 poser ris, 3/4 ps. frosne ærter.
Opskrift: Steg løg og porre bløde i en gryde. Steg karryen af i gryden. Tilsæt peberfrugt og kylling, og varm godt igennem. Tilsæt kokosmælken og vand, og kog op. Kog risen og de frosne ærter. Smag sovsen til med salt og peber, evt. jævne den med en meljævning, ved at ryste mel og vand godt sammen i en meljævner, og tilsætte i sovsen. Kog godt op, hvis der er tilsat en jævning. Smag til med salt og peber og server.

Fredag: Æggekage med friske tomater og rugbrød
Anvendes – 15 æg, 1 pk rugbrød, 1 pk skinke i strimler, 250 g cherrytomater, 1 peberfrugt i tern, 7,5 dl mælk, 1,5 tsk bagepulver, 5 spsk. hvedemel.
Opskrift: Mel piskes ud med mælken og de hele æg tilsættes, sammen med skinke og peberfrugt. Smør et stort ildfast fad med lidt fedtstof. Det skal være højt, da æggekagen vokser i ovnen. Æggemassen hældes i, og fadet kommes i ovnen ved 200 g. i alm. ovn. Fadet sættes i ovnen 30-40 minutter ved 200 grader C. Du kan mærke med en kniv, om den er fast i centrum, når den er færdig. Server med halverede cherrytomater og rugbrødsskiver.

Lørdag: Frisk pasta med hvid mælkesovs, dampet broccoli og kylling
Anvendes – 500 g frisk pasta, mælk, mel, broccoli i buketter (inkl. stokken), fersk kyllingebryst. Salt, peber og tørret timian
Opskrift: Skær kyllingen i små strimler og gennemsteg i et fad i ovnen ved 200 g i ca 30 minutter. Vær opmærksom på dem, de må ikke blive tørre. Damp broccolien, ved at hælde ca. 2 cm vand i bunden af en gryde og bringe vandet i kog. Hæld broccolien i og lad det dampe 2-3 min. Vær meget opmærksom, så det stadig holder sit bid.  Lav en mælkesovs ved at smelte fedtstof i en gryde der er stor nok til at indeholde både sovs, broccoli og kylling. Dernæst tilsættes mel til det danner en melbolle. Herefter tilsættes vand og mælk, til den har den ønskede konsistens. Pastaen koges. Kyllingen blandes i mælkesovsen, sammen med den dampede broccoli og der serveres.

Søndag: Minestronesuppe med horn
Anvendes – Fonden fra onsdagens kogte kylling, 2 ds hakkede tomater, basilikum, lidt chili, de resterende grønsager fra ugens løb, suppehorn.
Opskrift: Alle grønsager snittes/skæres i mundrette bidder, og de steges bløde i en suppegryde. Basilikum og de hakkede tomater tilføjes. Når det er stegt, hældes der rigeligt vand over. Suppepastaen tilføjes suppen 3-4 minutter før servering, og koges op i suppen. Tilsæt ekstra vand, alt efter hvor meget vand pastaen har suget til sig i kogeprocessen. Smag til med krydderier og server.

Indkøbsseddel til Rema1000:

Hakket oksekød, 500 g, 2 pk – 40 kr
Revet ost – 11.5 kr
Pebermix – 12 kr
Hakkede tomater, 4 ds – 16 kr
Æg, 15 stk – 21,5 kr
Mælk, 2 l. – 12 kr
Skinke i strimler, 2 pk. – 18 kr
Hel kylling, frossen – 30,5 kr
Løg, 1 kg – 6 kr
Champignon, 250 g – 9 kr
Cherrytomater, 250 g – 7 kr
Gulerødder, 2 kr – 12 kr
Spidskål – 13 kr
Coleslawdressing – 13 kr
Porre – 4 kr
Ris – 4,5 kr
Kokosmælk, 1 ds – 9 kr
Ærter, frost – 10 kr
Kartofler, 2 kg – 12 kr.
Broccoli – 12 kr
Frisk pasta – 10 kr
Kyllingebrystfilet, fersk, 450 g – 27 kr
Rugbrød, 1 pk – 5,5 kr
Fuldkornskrydderboller, 2 ps. – 15 kr
Gær – 1 kr
Suppehorn – 8 kr

Samlet pris er 339,5 kr, alt inklusiv.

Det var så madplanen for uge 20. Jeg håber I kan bruge inspirationen. Tak, fordi du holdt ud så længe 😀

God uge, vi skrives ved næste søndag.

Bon appetit!

Mvh. Mette K

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

4 Kommentarer

 • Svar lone antonsen 14. maj 2017 at 7:11

  Vil gerne modtage ugeplan

 • Svar Susanne Bach 14. maj 2017 at 11:22

  Ser spændende ud , den vil jeg prøve den næste uge .

  • Mette K
   Svar Mette K 14. maj 2017 at 11:41

   Held og lykke, jeg håber det er lige så stor en succes for dig, som for os 🙂

  Skriv en kommentar