Madplaner

Madplan uge 19

Selvom jeg er midt i en travl eksamenstid, skal I selvfølgelig ikke snydes for ugens madplan. Det er en spændende madplan for den kommende uge, med både mormor-mad og egne opskrifter. Der er handlet ind i Rema1000 denne gang, og den samlede pris er på 338 kr for 2 voksne og 2-3 mindre børn. Indkøbsseddel følger som sædvanlig sidst i indlægget, så det kunne faktisk ikke være nemmere.

I den kommende uge er det St. Bededag, og der er det en hyggelig tradition at få varme hveder med smør. Er det noget I gerne vil, er det også på tilbud i Rema i denne uge, til 24 kr for to poser hveder og en pk smør. Så kan I enten gå 12 kr over budgettet eller I kan skære noget fra i løbet af ugen, fx de to pk tørret skinke fra fredagens menu. Så kommer I til at betale 344 kr, alt i alt. Det er helt op til jer selv. 🙂

Husk også at følge med på Budget-familien.dk på Facebook for at sikre jer kommende madplaner og andre indlæg.

Nå, nok om alt det – nu til hvad det egentligt handler om: Ugens madplan!

Mandag: Spaghetti med kødsovs og blomkålsblanding
Anvendes – 500 g spaghetti, 500 g hakket svinekød, 500 g revne gulerødder, 2 ds hakkede tomater, 1 peberfrugt i tern, 150 g portobellosvampe i skiver, ½ ds majs, 1 løg i tern, 1 ps blomkålsblanding (frost). Salt, peber, tørret timian og basilikum til smag.
Opskrift: Svits løget gyldent i en stor gryde, sammen med krydderier. Brun kødet, til det er gennemstegt. Tilsæt de resterende grønsager, og varm det godt op. Hæld tomaterne ned til, evt. sammen med vand, så der bliver en stor portion sovs. Der skal være nok til i morgen også. Kog op, og lad bagefter simre ved lav-middel varme. Kog pastaen. Kog blomkålsblandingen. Server spaghetti sammen med sovs og grønsager.

Tirsdag: Sloppy Joes med salat og agurk
Anvendes – Resten af kødsovsen fra mandag, 2 ps. fuldkornskrydderboller, 1 agurk i skiver, ½ iceberg i blade.
Opskrift: Sloppy Joes er en variation af en burger, med kødsovs i stedet for en bøf. Det er derfor en ganske simpel opskrift, hvor bollerne skal lunes, fyldes med en smule sovs, agurk og salat, og derefter serveres – gerne sammen med ketchup, men det er ikke strengt nødvendigt.

Onsdag: Ris med ratatouille og kylling
Anvendes – 3-4 ps ris, en ps ratatouille (frost), 1 løg i tern, 350 g fersk kyllingebryst. Salt og peber.
Opskrift: Skær kyllingebryst i strimler og gennemsteg det i en stor pande, sammen med salt og peber. Tilsæt løg og den frosne ratatouille og lad det varme op sammen. Lad det simre, mens risen koges i gryde, der er stor nok til at indeholde det hele. Når både ris og ratatouille er færdigt, blandes det sammen i gryden og serveres.

Torsdag: Medister med kogte kartofler, gulerødder og en dressing.
Anvendes – 3-3,5 kg kartofler koges. De resterende skal du bruge i morgen, 1 kg gulerødder, 500 g medister, mel, fedtstof, kulør, salt og peber.
Opskrift: Skræl og kog kartofler og gulerødder i letsaltet vand. Kog medisteren, til den er gennemstegt. Gem kogevandet til sovsen. Steg medisteren brun på en pande ved middelvarme, mens du laver sovsen. Dette gøres ved at smelte fedtstof i en gryde, tilsætte mel til det danner en melbolle. Herefter tilsættes kogevand fra medisteren, til den har den ønskede konsistens. Kulør blandes i, og den koges let op, smages til med krydderier. Skær medisteren ud, hæld vandet fra gulerødder og kartofler og server.

Fredag: Kartoffelmosklatkager med tørret skinke, iceberg, tomat og agurk.

Anvendes – Resterne af kartoffelmosen fra torsdag, en ps, revet ost, 2 pk tørret skinke, ½ iceberg, 2-3 tomater i skiver, 1 agurk i skiver, mayonnaise.
Opskrift: Opskriften på kartoffelmos-klatkager kan findes ved at trykke her:
Kartoffelmos-klatkagerne pyntes med 1-2 skiver skinke, lidt agurk, mayonnaise, salat og tomat og serveres.

Lørdag: Fajita-wraps med kylling, grønt og salsasauce
Anvendes – 2 pk færdige wraps, 350 g fersk kyllingebryst, fajita-blanding (frost), ½ ds majs, 500 g revne gulerødder, 1 agurk i stave, salsasauce. Salt, peber, tørret timian.
Opskrift: Snit kyllingebryst i strimler, og steg på panden i lidt olie, drys med krydderier. Sauter fajita-blandingen varm i en anden pande. Lun wraps i ovnen, 6 ad gangen. Når både fajita-blanding, kylling og wraps er færdige, fyldes wraps efter lyst med fajita, kylling og de friske grønsager. Dup med salsasauce. (Hvis der er mere salsasauce tilbage, så gem det til en hjemmelavet pizza, eller tilsmagning i en kødsovs)

Søndag: Spaghetti med pesto og grønt
Anvendes – 500 g spaghetti, 1 glas pesto, 1-2 løg i tern, 150 g portobello i skiver, 2 peberfrugter i tern, andre grønsagsrester fra ugens løb. Salt og peber.
Opskrift: Kog spaghetti i en stor gryde i letsaltet vand. Sauter løget gyldent i en stor pande ved middel varme. Tilsæt de resterende grønsager i panden. Når spaghetti og grønsager er færdige, blandes det hele sammen i gryden, og pestoen røres godt i, og der serveres.

Indkøbsliste fra Rema1000:

Hakket svinekød – 22 kr
Gulerødder, 2 kg – 12 kr
Hk. tomater på dåse – 8 kr
Løg – 6 kr
Portobellosvampe, 300 g – 12 kr
Majs, 1 ds – 5 kr
Pebermix – 13 kr
Fuldkornskrydderboller, 2 ps – 15 kr
Iceberg – 10 kr
Agurk, 3 stk – 15 kr
Blomkålsblanding, frost – 10 kr
Kartofler, 4 kg – 24 kr
Revet ost – 12 kr
Lufttørret skinke, 2 pk – 18 kr
Tomater, 500 g – 10 kr
Pesto, 1 glas – 7,5 kr
Ris – 4,5 kr
Kyllingefilet, fersk, 350 g, 2 pk – 50 kr
Ratatouille (frost) – 10 kr
Medister, 500 g – 18 kr
Wraps, 2 pk – 18 kr
Fajitablanding (frost) – 10 kr
Salsasauce – 8 kr
Spaghetti, 1 kg – 8 kr
(Evt. hveder, 2 ps – 14 kr
Smør – 10 kr)
Samlet pris: 338 kr (362 hvis der tilkøbes hveder og smør)

Og så er den uge gået. Det er en ret spændende uge, hvis jeg selv skal sige det. 😀

Held og lykke med det, og vi skrives ved næste søndag. 🙂

Bon appetit!

Mette K

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

9 Kommentarer

 • Svar Susanne 7. maj 2017 at 12:33

  Tak for din madplan den er til stor hjælp i hverdagen både for de unge i familien og for mig der har små penge
  Ønsker dig en god søndag

  • Mette K
   Svar Mette K 7. maj 2017 at 13:57

   Hej Susanne.
   Selv tak, jeg er glad for jeg kan være med til at gøre en positiv forskel 🙂

 • Svar Asbjørn jensen 7. maj 2017 at 15:01

  Hej vil du sende madplanen til mig

  • Mette K
   Svar Mette K 8. maj 2017 at 9:05

   Jeg er ikke sikker på jeg forstår? Du kan jo se den her? 🙂

 • Svar Inge Thinggaard 8. maj 2017 at 3:32

  Du er en unik person, jeg tager hatten af dig. Du tager dig tid til at hjælpe andre mennesker. Du har masser af empati. Jeg bruger ikke alle opskrifterne på en uge da jeg er alene men jeg følger med i hvad der sker på ugebasis og jeg kan mærke på min pung, at dit budget får mig til at bruge minde penge. Så stor tak til dig skal lyde fra mig. Hav en fantastisk dag.
  Knus
  Sus

  • Mette K
   Svar Mette K 8. maj 2017 at 9:05

   Hej Sus. Tak for de pæne ord. Jeg er glad for det kan være med til at gøre en positiv forskel for dig og andre. Tak, fordi du læser med. 🙂

 • Svar jan s 8. maj 2017 at 6:54

  sådan super plan igen takker mange gange.

 • Svar Heidi 9. maj 2017 at 8:18

  Den glæder jeg mig til at prøve. Især kødsovs lavet af svinekød. Det har jeg aldrig prøvet
  Tak for en lækker plan

 • Skriv en kommentar