Madplaner

Sidst-på-måneden-madplan

Vi nærmer os månedens sidste uge, og det er for nogle budget-familier nu, hvor det er ved at være svært at nå i mål til næste måned. Derfor har jeg lavet en sidst-på-måneden-madplan, som kan hives frem i de trange uger. Den er baseret på Rema1000’s faste sortimentspriser, fordi den så passer uafhængigt af tilbud. Alle bliver mætte og der er grønsager hver dag – men det er en madplan som sætter pris over variation. Den samlede pris er 257 kr., og dækker som sædvanligt 2 voksne og 2-3 mindre børn, ligesom indkøbssedlen selvfølgelig findes til sidst i indlægget.

Mandag: Pasta med pølser
Anvendes – 500 g pasta, 2 løg i strimler, 550 g pølser i runde skiver, basilikum, salt og peber.
Opskrift: Kog pastaen. Steg løgene bløde på en pande ved svag varme. Tilsæt de runde pølseskiver og steg videre til pølserne er sprøde og lækre, ved middel varme. Smag til med salt, peber og basilikum. Dræn vandet fra pastaen, og bland pølser og løg i gryden med pasta. Server.

Tirsdag: Kartoffelmos med millionbøf og kogt broccoliblanding
Anvendes – 1,5 kg kartofler, mælk, smør, 1 løg i tern, 500 g hakket svinekød, kulør, broccoliblanding (frost), salt og peber.
Opskrift: Skræl og kog kartoflerne, uden salt da det binder væske. Steg løgene bløde på en pande ved svag varme. Skru op for varmen for panden, og svits kødet på panden med løgene. Kog broccoliblandingen. Mos de kogte kartofler sammen med mælk og smør til den ønskede konsistens. Tilsæt kulør til sovsen, så den bliver brun. Smag til med salt og peber, og server.

Onsdag: Tomatsuppe med horn
Anvendes – 1 kg tomater i tern, 2 ds. hakkede tomater, 2 løg i tern, basilikum, madlavningsfløde, suppehorn, salt og peber.
Opskrift: Steg løgene bløde i en stor gryde og basilikum, ved svag varme. Tilsæt de friske tomater og steg dem ud, ved middel varme. Tilsæt salt, peber og mere basilikum. Tilsæt tomater på dåse, sammen med passende mængde vand. (Det er på øjemål, derfor kan jeg ikke angive en mængde.) Kog det hele op i 20-25 minutter. Blend det med en stavblender, og tilsæt madlavningsfløden. Kog op, og tilsæt suppehornene, samt evt. mere vand, hvis den er for tyk. Når hornene er kogt, smages den til med salt og peber, og serveres.

Torsdag: Medister med kartofler, gulerødder og brun sovs
Anvendes – 500 g medister, 1,5 kg kartofler, 1 kg gulerødder, mel, smør, mælk, kulør, salt og peber
Opskrift: Skræl og kog kartofler og gulerødder med salt. Kog medisteren i ca. 15-20 minutter. Når den er kogt, steges den gylden på en pande, ved middel varme. Lav en opbagt sovs, ved at smelte smør, mel røres i til en melbolle er dannet. Kogevandet fra medisteren tilsættes under piskning, til den har en sovsekonsistens. Kulør tilsætte, den smages til og koges igennem nogle få minutter. Server medister, kartofler og gulerødder.

Fredag: Risengrød med smør, sukker og kanel
Anvendes – 9 dl vand, 540 g grødris, 3 liter mælk, ¾ tsk salt, smør, sukker, kanel.
Opskrift: Kog vand og ris op i en tykbundet gryde. Kog risene ved jævn varme med konstant omrøring i minimum 2 min. Tilsæt mælk, bring blandingen i kog. Kog grøden videre ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 10 min. Låg på og kog i ca. 25 min, med jævnlig omrøring i gryden. Hvis grøden virker tynd så kog den i yderligere ca. 5 min. – uden låg. Tilsæt salt og smag til. Server med smørklat, sukker og kanel.

Lørdag: Torskerognssalat på flutes med agurk
Anvendes – 2 bt. torskerogn, creme fraiche, mayonnaise, salt, peber, flutes, agurk i skiver, salt og peber.
Opskrift: Bland en salat af torskerognen, creme fraiche, mayonnaise, salt og peber. Mængden er på øjemål, så forsøg jer frem til det har den ønskede konsistens. Lun flutes i ovnen. Skær flutes i halve, når de er lune. Smør salat på hver halve flutes, pynt med agurkeskiver og server på et fad.

Søndag: Stegt ris med skinketern og ærter/gulerødder
Anvendes – 4 ps. ris, 1 pk. skinke i tern, 1 løg i tern, ærter/gulerødder (frost), salt og peber.
Opskrift: Kog risene. Steg løg bløde i en pande med høje sider, eller i en wok, ved svag varme. Skru op for varmen, og tilsæt skinke og ærter/gulerødder. Steg igennem, og tilsæt salt og peber. Når risen er kogt, drænes vandet fra og risen hældes i panden/wokken. Steg retten videre, så også risen får en stegeoverflade. Smag til med salt og peber og server.

Indkøbsseddel, fra Rema1000:

Grødris – 10 kr
Mælk, 4 l. – 24 kr
Smør – 10,5
Kartofler, 3 kg (vej selv) – 18 kr
Gulerødder, 1 kg – 6 kr
Løg, 1 kg – 6 kr
Medister – 18 kr
Pasta, 500 g – 5 kr
Suppehorn – 8 kr
Tomater, 1 kg – 20 kr
Pølser, 550 g – 16,5 kr
Hakkede tomater, 2 ds – 8 kr
Madlavningsfløde, 250 ml – 9 kr
Ris – 5 kr
Skinke i tern – 8 kr
Ærter/gulerødder (frost) – 10 kr
Torskerogn, 2 bøtter – 16,5 kr
Flutes (frost) – 10 kr
Agurk, 2 stk – 10 kr
Creme fraiche – 9,5 kr
Broccoliblanding (frost) – 10 kr
Hakket svinekød, 500 g – 19 kr.
Samlet pris: 257 kr

Det var en madplan, hvor der er skruet ned for prisen, men ikke ned for smagen. Det kan lade sig gøre, med lidt planlægning.

Derudover skal I selvfølgelig kigge efter datovarer. De kan i høj grad være med til at nedsætte ugeprisen yderligere, hvis I er heldige og kan finde de rigtige nedsatte varer.

Jeg lægger selvfølgelig også en alm. madplan op, men dette er mit bud på en madplan der kan gå an sidst på måneden.

Følg endelig med på min Facebook side Budget-familien.dkfor at være sikker på I får fremtidige indlæg og madplaner.

Sparehilsner

Mette K

 

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

6 Kommentarer

 • Svar Berit 23. april 2017 at 10:37

  Wauw! Det er godt nok et fedt initiativ

  • Mette K
   Svar Mette K 23. april 2017 at 11:19

   Tak for det, og tak for at du læser med 🙂

 • Svar Rikke Hjermgart 24. april 2017 at 23:02

  Elsker bare dine ideer og små opskrifter. Følger gerne med uge efter uge og får ideer. Så tusinde tak for fed inspiration

 • Svar Jette mortensen 25. april 2017 at 17:23

  Jeg er virkelig overrasket over hvor varieret du laver uge planere tusind tak for det,faldt over din side må sige jeg er begyndt at lave og handle ind efter dine opskrifter alle tiders mad tusind tak.

  • Mette K
   Svar Mette K 25. april 2017 at 20:00

   Tak for rosen! Jeg er glad for du kan bruge det. 🙂

  Skriv en kommentar