Madplaner

Madplan uge 18

Madplanen for uge 18, er nu klar – og den skal I selvfølgelig ikke snydes for. I denne uge er der to retter, jeg tænker I ikke har prøvet før, og jeg glæder mig til at høre hvad I synes om dem. Hvilke, kan I måske regne ud 😀 Jeg prøver at gøre den varieret og spændende ift. forrige uger, hvilket flere også har lagt mærke til. Husk i øvrigt at følge med på min Facebook-side, for at sikre jer kommende indlæg og madplaner. Den kan findes her: Budget-familien.dk

Der er igen i denne uge handlet ind i Netto, med en samlet pris på 342 kr for 2 voksne og 2-3 mindre børn, alt inklusiv.

Derudover medfølger selvfølgelig en nem indkøbsseddel sidst i indlægget, så det er lige til at gå til. Ja, det kunne vist kun være nemmere, hvis jeg kom og lavede maden for jer 😀

‘Nuff said – nu til det vigtige… Selve madplanen.

Mandag: Tærte med skinke, peberfrugt og porre, hertil gulerodsstænger
Anvendes – Til tærtedejen: 100 g smør, 180 g hvedemel, 2 spsk. vand, 1,5 tsk salt. Til fyldet: 1 hakket peberfrugt, 1 pk skinkestrimler, 1 porre i tynde ringe, 3 æg, 3 dl mælk, 1 dl creme fraiche, salt, peber, tørret timian. Omkring 5-600 g skrællede gulerødder.
Opskrift: Dejen: Skær smør i mindre stykker, og hak det sammen med melen, gerne i en foodprocessor. Tilsæt vand. Ælt det hurtigt sammen til en dej. Tryk eller rul dejen ud i en tærteform, ca. 25 cm i diameter. Brug en gaffel til at prikke huller i dejen. Dæk med film, og lad hvile i køleskabet mindst 30 min. Sæt ovnen på 225°. Forbag bunden midt i ovnen ca. 10 min. Herefter fyldes dejen med fyldet.
Fyldet: Sauter skinke, porre og peber hurtigt på panden, mens tærtedejen forbager. Når bunden er forbagt, fyldes grønsagerne ned i. Mælk, æg, creme fraiche og krydderier blandes sammen i en skål, og æggemassen fyldes ned over grønsagerne. Tærten sættes i ovnen igen, temperaturen sættes ned til 200 g, og lad tærten bage færdig i ca. 40 minutter. Server med gulerodsstænger.

Tirsdag: Tundeller med kartofler, gulerødder og mælkesovs
Denne skal jeg selv prøve for første gang i den kommende uge, så er ret spændt på udfaldet, og modtagelsen ved de andre i familien.
Anvendes – 3 dåser tun, 6 spsk rasp, 1 æg, et bundt hakket persille, 2 meget finthakkede løg. 5-6 spsk creme fraiche, salt og peber. 1,5 kg kartofler, 1 kg gulerødder, mælk, mel, fedtstof.
Opskrift: Skræl og kog gulerødder i letsaltet vand. Dræn vandet godt fra tunen. Vend forsigtigt tun, creme fraiche, løg, æg, rasp og persille ned i en skål. Form det til frikadeller og vend det på panden ved middelvarme, ca 5 minutter på hver side. Lav en mælkesovs ved at smelte fedtstof i en gryde, tilsætte mel til det danner en melbolle. Herefter tilsættes kogevand fra kartoflerne og mælk, til den har den ønskede konsistens, og server.

Onsdag: Pastasalat med kylling, grønt og dressing
Anvendes – 500 g pasta, 200 g champignon i skiver, 1 peberfrugt i tern, ½ ps. optøede ærter, 2-3 store gulerødder, 1 bundt radiser i skiver, 400 g fersk kyllingefilet, dressing.
Opskrift: Steg kyllingefileten på panden, ved først at brune dem i 1 minut på hver side og bagefter lade dem stege videre ved jævn varme til de er gennemstegt, hvor de vendes jævnligt. Lad det køle af. Kog pastaen, hæld vandet fra efter det har kogt, og lad pastaen køle af. Når kyllingen er kølet nok af, skæres det i strimler. Pasta, kylling og de hakkede grønsager blandes i en stor skål og serveres med dressing ved siden af.

Torsdag:

Fuglereder (nudelsuppe med blødkogt æg)
En variation over noget jeg så i Masterchef (hvilket nok også er det nærmeste jeg ellers kommer Masterchef 😀 ). Her brugte hun pocherede æg, men det er ikke min stærke side, så jeg har serveret med blødkogt æg i stedet. Det vigtigste er den bløde blomme, der smager ret godt sammen med nudler og suppe.

Anvendes – 1 pk. nudler, ½ ps. ærter, 1 peberfrugt i tern, 2 porrer i ringe, ca 500 g fintrevne gulerødder, 500 g fintrevne kartofler, 250 g champignon i skiver, 2 hakkede løg, 3 bouillon terninger (enten grønsag eller kylling), 2½ l vand, 6-10 æg, salt, peber, soya.
Opskrift: Svits løgene gyldne og porrerne bløde i lidt fedtstof. Tilsæt resten af grønsagerne, sammen med soya og peber. Når det er stegt godt af, tilsættes 2½ l vand, ærter og 3 bouillon terninger. Det koges op igen og skrues så ned til lav varme og simre videre 20-30 minutter. Kog nudlerne i en gryde for sig. Når nudlerne er kogt, anrettes retten i en dyb tallerken. Først lægges der nudler i, så det ligner en fuglerede. Der hældes suppe og grønsager ned ved nudlerne, og et blødkogt æg i midten. Dryp med soya og server.
Er der nudler til overs, hældes de i suppen.

Fredag: Nudelsuppe med grønsager
Anvendes – Resten af suppen fra torsdag, 1 pk. nudler, evt. mere vand.
Opskrift: Suppen fra torsdag varmes op igen, evt. tilsættes mere vand. Nudlerne koges op i suppen i 3-4 minutter.

Lørdag: Flødestuvede kartofler med grillede pølser og tomatsalat
Anvendes – 1,5 kg kartofler, 4 løg, 250 ml madlavningsfløde, mælk, 2 ps. grillpølser, 5-600 g tomater, 2 ps. mozzarella, tørret basilikum, salt og peber.
Opskrift: Skræl og skær kartofler og 3 løg så tynde som muligt. Jeg bruger en foodprocessor eller et mandolinjern. Bland det i et ildfast fad med salt og peber. Hæld madlavningsfløde og mælk ved til det er dækket. Sæt fadet i ovnen ved 220 g i ca 1 time. Skær tomaterne i både og hak det sidste løg. Skær mozzarella i stykker. Bland tomater, løg, basilikum og salt i en skål. Steg pølserne på panden, og server.

Søndag: Orange deller med ris, grønne bønner og dressing
Anvendes – 500 g hakket svin/kalv, resterende grønsager fra ugens løb (også gerne rå eller kogte kartofler), rasp efter behov, 1 æg, mel efter behov, salt, peber, chilisovs. 4 ps. ris, 1 ps. grønne bønner (frost).
Opskrift: Find en blender frem, og blend alle grønsagerne. Hæld lidt chilisovs i massen. Lav en fars af kød, æg, rasp, mel, krydderier og grønsagsblend. Lad hvile i køleskabet i 20-30 minutter. Form til frikadeller på panden, og steg til de er gennemstegte. Kog risen. Blancher de grønne bønner, så de stadig har bid. Server med dressing ved siden af.

Indkøbsseddel til Netto:
Smør – 10 kr
Skinkestrimler – 11 kr
Peberfrugt – 16 kr
Porrer – 12 kr
Gulerødder, 3 kg – 18 kr
Løg, 1½ kg – 9 kr
Kartofler, 5 kg – 30 kr
Tomater, 1 kg – 20 kr
Champignon, 500 g – 13 kr
Persille, frisk – 7 kr
Radisser – 5 kr
Ærter (frost) – 11 kr
Grønne bønner (frost) – 11 kr
Æg, 15 stk – 21,5 kr
Kyllingefilet, fersk – 19 kr
Madlavningsfløde – 7 kr
Mælk, 2 l – 12 kr
Tun, 3 ds.  i indpakning – 10 kr
Mozzarella, 2 ps. – 10,5 kr
Nudler, 2 pk – 10 kr
Ris – 4,5 kr
Pasta – 4,5 kr
Dressing – 8 kr
Hakket svin/kalv, 500 g – 19 kr
Grill pølser, 2 pk a 385 g – 30 kr
Creme fraiche – 9 kr
Rasp – 4 kr
Samlet pris for 7 x aftensmad er 342 kr.

Det var ugens madplan. Senere vil komme et indlæg med opskrift og udførelse af både fuglereder og de orange deller, da jeg tænker det ikke er nogen de fleste har prøvet før.

Læs endelig med igen fra næste uge, og I er selvfølgelig mere end velkomne til at dele denne side.

Bon appetit
Mette K

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

7 Kommentarer

 • Svar June 29. april 2017 at 9:51

  Hejsa
  Jeg observerer at du har skrevet at tun koster 10kr for en 3 stk pakning – men det er da normalt prisen for en enkelt dåse .. i hvert fald generelt

  • Mette K
   Svar Mette K 29. april 2017 at 9:53

   Det er også rigtigt, men i næste uge har Netto tilbud på 3 dåser John West tun til 10 kr., ifølge deres reklameavis. 🙂

   • Svar June 29. april 2017 at 9:53

    Wow det er jo vildt …TAK

 • Svar June 29. april 2017 at 9:53

  MEN stort tak for endnu en fantastisk madplan Jeg har selv lavet en ret for under 20kr til mine 3 børn og mig selv (børnene var 16/18 på det tidspunkt) …
  Kartoffelfrikadeller med kogte kartofler og sovs til … smagte vidunderligt og der var mad i overskud

  • Mette K
   Svar Mette K 29. april 2017 at 10:04

   Det lyder som et punkt til en kommende madplan 😀
   Det lyder virkeligt lækkert

 • Svar Betina reinau 1. maj 2017 at 12:06

  Hejsa. Er der man tilovers når man er færdig, det er fordi vi er 2 voksne og 2 børn på 19-20 år og engang imellem en på 21 . Hvor meget mere skal man købe hvis der skal være nok? Og kan man printe opskrifterne ud. Venlig hilsen
  Betina reinau

  • Mette K
   Svar Mette K 1. maj 2017 at 16:07

   Hej Betina.
   Det er meget forskelligt hvor meget mad der er tilovers. Dog vil jeg sige, at jeg jævnligt har rester med på madpakke til dagen efter. Billigste måde er nok at supplere kødet med flere grønsager. Fx revne gulerødder i frikadellefarsen, flere tomater i tomatsalaten, en ekstra dåse tomater i kødsovsen eller lignende. Ellers er mit forslag at I skal prøve jer frem. 🙂

  Skriv en kommentar