Madplaner

Madplan uge 17

Så blev det søndag igen, og dermed tid for endnu en madplan. Selvom jeg har skrevet en sidst-på-måneden-madplan med en samlet pris på 257 kr, (som kan ses her: Sidst-på-måneden-madplan), skal der selvfølgelig også være den sædvanlige madplan. Her er ugens samlede pris på 334 kr til 2 voksne og 2-3 mindre børn. Indkøbsseddel ligger som sædvanligt også sidst i indlægget, lige til at kopiere.

I denne uge er der handlet ind i Netto, af to årsager. Først, for at sprede det lidt ud, så det ikke altid er i Rema1000, da det ikke er alle der har en Rema1000 i baghaven. Det er netop den anden årsag, da det er på opfordring af en læser, som kun har Netto som handlemulighed.

Følg i øvrigt med på min side på Facebook ved navn Budget-familien.dkhvor alle indlæg og kommende madplaner vil blive lagt.

Men, nu til det vigtige og særlige for min side – den ugentlige madplan.

Mandag: Frikadeller med stuvet hvidkål og kartofler
Anvendes – 500 g hakket svinekød, ½ hvidkål i små strimler, 1 æg, 1 finthakket løg, mel, mælk, salt og peber, 1,5 kg kartofler, fedtstof til stegning og til sovsen.
Opskrift:  Lav en fars af svinekød, løg, mel, mælk og 1 æg. Lad hvile i 15 minutter. Mens det hviler, skrælles kartoflerne og bringes i kog, dækket af vand smagt til med salt. Form farsen til frikadeller og steg på panden. Læg hvidkål i en gryde og dæk med vand tilsat salt, og kog det op i 8-10 minutter. Si kålen fra, og gem vandet til den opbagte sovs. Lav en tilpas stor omgang hvid opbagt sovs, så det kan indeholde alt kålen. Dette gøres ved at smelte fedtstof i en gryde, tilsætte mel til det danner en melbolle. Herefter tilsættes kogevand fra hvidkålen og mælk, til den har den ønskede konsistens. Hæld kålen i og rør godt rundt. Dræn vandet fra kartoflerne, og server.

Tirsdag: Wannabe pasta carbonara med dampet broccoli
Anvendes – 500 g pasta, 2 pk. bacon i tern, en mornaysovs, 1 løg i tern, 2 broccoli i buketter, inkl. stokken. Salt og peber.
Opskrift: Kog pastaen. Steg løget blødt i en gryde der er stor nok til både pasta og sovs, sammen med bacon og peber. Når bacon og løg er gennemstegt, tilsættes mornaysovs og det koges op. Det er ikke sikkert det er al sovsen der skal bruges. Vandet drænes fra pastaen og det hældes i sovsen. Hæld ca. 2 cm vand i bunden af en gryde og bring vandet i kog. Hæld broccolien i og lad det dampe 2-3 min. Vær meget opmærksom, så det stadig holder sit bid. Server, når både pasta carbonara og broccoli er færdig.

Onsdag: Risengrød med smør, sukker og kanel
Anvendes – 9 dl vand, 540 g grødris, 3 liter mælk, ¾ tsk salt, smør, sukker, kanel.
Opskrift: Kog vand og ris op i en tykbundet gryde. Kog risene ved jævn varme med konstant omrøring i minimum 2 min. Tilsæt mælk, bring blandingen i kog. Kog grøden videre ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 10 min. Låg på og kog i ca. 25 min, med jævnlig omrøring i gryden. Hvis grøden virker tynd så kog den i yderligere ca. 5 min. – uden låg. Tilsæt salt og smag til. Server med smørklat, sukker og kanel.

Torsdag: Ovnstegt kylling med kartofler, gulerødder og en hvid sovs.
Anvendes – En hel kylling, 1 kg kartofler, 1 kg gulerødder, mel, salt, peber, timian.
Opskrift: Tænd ovnen på 200 gr. Rengør kyllingen, dup den tør for væske med køkkenrulle, og gnid godt ind i salt, peber og timian, både indvendig og udvendig. Sæt den i ovnen ca. 60 minutter eller til den er helt gennemstegt.
Skræl og kog kartofler og gulerødder i letsaltet vand. Lav en opbagt sovs. Dette gøres ved at smelte fedtstof i en gryde, tilsætte mel til det danner en melbolle. Herefter tilsættes kogevand fra kartofler/gulerødder, til den har den ønskede konsistens. Når kyllingen er færdigstegt, skæres den for og serveres sammen med kartofler, gulerødder og hvid sovs.

Fredag: Forårsruller med kålsalat og ris.
Anvendes – Forårsruller, 3 ps ris, ½ fintsnittet hvidkål, ½-1 kg revne gulerødder, 3 fintsnittede æbler, en olie/eddikedressing.
Opskrift:  Kog risene. Steg forårsrullerne på panden, til de er gennemstegte. Bland hvidkål, gulerødder og æbler i en skål. Lav en dressing af 3 cl. olie, 1 cl. eddike eller citronsaft, salt og peber. Er det ikke nok, fordobles målene jo bare. Bland dressingen ned i kålsalaten, tag risen ud af poserne, og server.

Lørdag: Tunmousse med flutes, agurk, tomat og æg.
Anvendes – 2 ds. tun i vand, creme fraiche, mayonnaise, salt, peber, dild, citron til saft og resten til pynt på den endelige mousse, agurk i skiver, flutes, 250 g halverede cherrytomater og 4-5 halverede æg.
Opskrift:  Bland tun, creme fraiche, mayonnaise, salt, peber, dild og lidt citronsaft til en let og luftig mousse. Det er på øjemål og efter egen smag, så jeg vil ikke komme med de eksakte mål. Prøv jer frem. Lad den køle godt af og trække lidt sammen, når den har den rette konsistens. Anret på et fad, og pynt med agurk, tomat, halverede æg og citronskiver. Lun flutes i ovnen. Server.

Søndag: Stegte ris med grønsager og hakket svinekød
Anvendes – 500 g hakket svinekød, 3 ps. ris, fintsnittet grønt fra ugens løb, wokmix (frost), salt og peber.
Opskrift: Kog risene. Svits hakkekødet i en pande med høje sider eller en wok. Tilsæt wok-mixen, og lade det tø op i wokken. Tilsæt de fintsnittede grønsager i panden/wokken. Kog op igen. Når risen er færdigstegt, hældes det i wokken, så det også får en stegeskorpe. Smag til med salt og peber, og server.

Indkøbsseddel ud fra Nettos sortiment og tilbudspriser:

Grødris, 1 kg – 10 kr
Mælk, 4 l. – 24 kr
Mornaysovs – 17 kr
Broccoli, 2 stk. – 10 kr
Pasta – 4,5 kr
Bacon i tern, 2 pk. – 22 kr
Løg, 1,5 kg – 9 kr
Tun i vand, 2 ds. – 20 kr
Flutes – 12 kr
Agurk – 6 kr
Cherrytomat, 250 g – 11 kr
Creme fraiche – 9 kr
Citron – 4 kr
Æg, 10 stk – 20 kr
Hvidkål – 12 kr
Hakket svinekød, 2 pk, á 500 g – 30 kr
Ris, 2 pk – 9 kr
Kartofler, 2,5 kg – 15 kr
Kylling, en hel fersk  – 25 kr
Wokmix – 10,5 kr
Æble, 3 stk. – 6 kr
Dild – 7 kr
Smør – 9 kr
Forårsruller, 1 ps med 12 stk. – 20 kr
Gulerødder, 2 kg – 14 kr. (Her kan jeg måske huske forkert, men jeg mener det er 7 kr/kilo)
Samlet pris på: 334 kr.

I denne uge, er der altså to valgmuligheder, alt efter hvilken slags uge man ønsker.

Jeg håber I kan bruge madplanen til inspiration, enten denne eller sidst-på-måneden-madplanen.

Vi skrives ved

Søndagshilsner fra

Mette K

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

29 Kommentarer

  • Svar Chille Nybo Schwartz 23. april 2017 at 9:06

    Det ville være et stort plus, hvis det fremgik prismæssigt hvor meget mere man skulle betale hvis man vælger dyreetiske produkter dvs. frilands kylling – svinekød – æg mm.
    Blot en ide

    • Mette K
      Svar Mette K 23. april 2017 at 9:17

      Det vil jeg tage med i mine overvejelser. 🙂
      Så har de i hvert fald 20 økologiske æg til 40 kr i Netto i denne uge. Kan jeg huske fra reklamen

  • Svar Betinna 23. april 2017 at 9:23

    Fedt du gør det her

    • Mette K
      Svar Mette K 23. april 2017 at 9:31

      Tak – og fedt du læser med 😀

  • Svar Vibeke Stadager 23. april 2017 at 12:03

    Hvor er det et imponerende arbejde du lægger i det her.
    Kæmpe service. Tusind tak for din store hjælp.

  • Svar Susanne Williams 23. april 2017 at 13:38

    Måske en ide at lave nogle ideer til små retter , hvis der er rester til overs ?
    Det sparer penge og man undgår madspild

    • Mette K
      Svar Mette K 23. april 2017 at 13:39

      Det lyder da som et godt forslag 🙂

  • Svar Anja 23. april 2017 at 18:24

    Hvor meget cremefraiche i tunmoussen

    • Mette K
      Svar Mette K 23. april 2017 at 19:50

      Det er som skrevet på øjemål/slump, og op til den enkelte hvordan de ønsker moussen – men et bud er omkring 100 g.

  • Svar Anita 23. april 2017 at 21:57

    Mega godt initiativ ❤
    Måske luksus fællen eller lign programmer skulle kende til dit arbejde med at råde til varieret og billig mad .

    • Mette K
      Svar Mette K 24. april 2017 at 12:15

      For min skyld må du da gerne fortælle dem det 😀

  • Svar Sanne Bretlau 24. april 2017 at 4:37

    Super initiativ

  • Svar Sussi Flores Aabo Christensen 24. april 2017 at 4:59

    Sikke flot arbejde at lave madglad

    • Mette K
      Svar Mette K 24. april 2017 at 12:15

      Tak for det 🙂

  • Svar Sussi Flores Aabo Christensen 24. april 2017 at 5:00

    Mener Madplan

  • Svar Dana Watsham 24. april 2017 at 6:55

    Hvorfor dog købe færdig mornaysovs, når den kan laves fra grunden for det halve? Mornaysovs er bare en hvid sovs, som har fået en nævefuld reven ost … er det fordi I kan lide smagen af konserveringsmidler og andre e-numre i den færdiglavede?

    • Mette K
      Svar Mette K 24. april 2017 at 12:14

      Om det er konserveringsmidlerne og smagsforstærkerne der gør det, ved jeg ikke, men det smager i hvert fald godt. 🙂 Men tak for opskriften på mornaysovs. Den må jeg prøve senere

  • Svar Lena 24. april 2017 at 11:32

    Elsker at lade mig inspirere og så sparer jeg mange penge. Tak fordi du gider.

    • Mette K
      Svar Mette K 24. april 2017 at 12:15

      Selv tak – og tak fordi du læser med 🙂

  • Svar Maria 24. april 2017 at 18:28

    Jeg er fan 🙂 jeg handlede ind i går, og selvom vi lever delvist økologisk og ikke nødvendigvis vælger billigste alternativ, så kan jeg allerede nu se at vi kan spare penge, som i rigtig mange penge, henover et år. 1000 tak! Sikke en indsats. Vi bliver lidt udfordret nogle dage af den tid det tager at lave maden (sent hjemme og små børn der spiser tidligt), men det tager vi med for der er godt nok en stor økonomisk gevinst.
    Igen, tak for at dele dit “arbejde” med os andre!

    • Mette K
      Svar Mette K 25. april 2017 at 7:40

      Hejsa. Ja, med små børn kan det være en udfordring med tiden til noget af det, men som du siger, kan det opvejes af de økonomiske fordele ved at følge den madplan. Ellers kan der jo flyttes lidt rundt på dagene, alt efter hvad der passer bedst ift. tid. 🙂

      • Svar Maria 28. april 2017 at 8:58

        Ja – vi har også bare byttet rundt – så vi skal have lørdagkylling 🙂

  • Svar jan s 25. april 2017 at 14:58

    lidl har Forårsruller 13.95.

    • Mette K
      Svar Mette K 25. april 2017 at 19:42

      Lidl har ofte rigtigt gode tilbud, ja. 🙂

  • Svar Susanne Ryding 25. april 2017 at 15:54

    Jeg er meget glad for dit arbejde som gør det nemmere at leve på et stramt budget. Jeg har lagt mærke til du skifter butikker engang imellem det er dejligt. Kunne du en dag prøve at se om det er muligt at lave en billig uge hos nemlig.com? Jeg er som oftest nødsaget til at handle steder med udbringning pga jeg ikke kan bære varer eller klare transport osv.

    tak for dit kæmpe arbejde med at lette tilværelsen for os med små budgetter.

    • Mette K
      Svar Mette K 25. april 2017 at 19:46

      Jeg vil gerne prøve, men hvornår vil jeg ikke love. Har du overvejet vigo hos Rema1000 ellers? Og tak for rosen. Mvh Mette K.

  • Svar Susan Petersen 25. april 2017 at 17:20

    SÅ dejligt med nogle gode indput………. jeg er en torsk til at finde på, så tusind tak for dit flotte arbejde.
    Penge sparet, er penge tjent…….. og samtidig er det godt for samvittigheden, når man gør en indsats imod madspild.
    Vi er en husholdning på 2 personer.
    Idag fandt vi et stort stykke nakkefilet i Rema, nedsat til 50kr.
    Det blev til to lækre store nakkekoteletter, og et stort stykke til fryseren……. nok til en lækker gryderet til et par dage

    • Mette K
      Svar Mette K 25. april 2017 at 19:59

      Hej Susan.
      Sikke et scoop! Datovarer er simpelthen så god en mulighed til at supplere husholdningsbudgettet og prøve noget andet. Overvej, hvad den samlede udgift er til de tre aftener? Det er ren win-win. 😀

  • Svar Birgitte petersen 27. april 2017 at 17:54

    Super ide med udført madplan, tusinde tak det er en stor hjælp i en travl hverdag, både at finde gode ideer og en færdiglavet indkøbsliste ❤️
    Så glæder mig meget til at følge mere med 🙂

  • Skriv en kommentar