Madplaner

Madplan uge 16

Søndagen er endnu engang over os, og det er derfor tid til endnu en madplan. Denne uge med en mindre udfordring i de to helligdage, så mandag er en ret på hvad jeg håber I har hjemme, eller måske I kan finde en butik der har helligdagsåbent. Ingredienserne figurerer stadig på indkøbslisten, fordi det jo trods alt stadig er en del af madplanen. Resten kan så købes ind tirsdag. 🙂

Derudover har jeg i denne uge også grebet en udfordring og skrevet en Vegansk madplan , til de, der har valgt den livsstil. Der er den samlede  pris 336,5 for 2 voksne og 2-3 mindre børn. I denne madplan er prisen: 340,5 kr og indkøbsseddel til Rema1000 følger selvfølgelig stadig til sidst i indlægget. Flere elementer fra den veganske madplan er også med i den almindelige, dog med kød tilsat.

Følg også med på min side Budget-familien.dk på Facebook, for at se kommende madplaner og andre tips/idéer til at leve godt, selvom man er en familie på budget.

Mandag: Bagte kartofler og gulerødder, med ovnstegt medister

Anvendes – 1,5 kg kartofler, 1 kg gulerødder, 2 dl. olie, 1 dl. eddike, timian efter smag. 500 g medister
Opskrift: Varm ovnen op på 200 g. Skær gulerødder og kartofler i både og stave. Læg i et ildfast fad, sammen med medisteren. Drys med timian, salt og peber. Sæt i ovnen og lad det stå der i 40-45 minutter. Bland olie, eddike og timian godt sammen, til en dressing. Dryp over medister og grønsager

Tirsdag: Pasta alla kokos
Anvendes – 250 gram cherrytomater, 1/4 spidskål uden stok i tynde strimler, 4 fed hvidløg, dåse kokosmælk, 500 gram pasta, radiser i både (minus 150 g, der skal bruges til økonomiyagi).
Opskrift:  Varm ovnen til 200 grader. Læg tomaterne i et ovnfast fad sammen med presset hvidløg, spidskål, radiser og salt. Bland godt og sæt i ovnen. Bag i ovnen ca. 30 minutter, indtil tomaterne begynder at sprænge. Kog pastaen. Når tomaterne er færdige, tages de ud af ovnen. Varm kokosmælken op ved medium varme i en lille gryde. Når den er varm, hældes den direkte i fadet sammen med den kogte, drænede pasta. Smag til med salt, peber og server.

Onsdag: Langtidskogt middelhavsblomkål med kyllingelår

Anvendes – 1 stort blomkål, 1 stort løg i ringe, 5 fed hakkede hvidløg, 1 bundt hakket persille, 1 glas sorte oliven, 2 dåser hakkede tomater,
Opskrift: Varm ovnen op til 200 g. Rens lårene, og læg dem i et ildfast fad. Krydr med salt, peber og timian. Lad dem stå i ovnen i 45 minutter, til de er gennemstegt.
Find en gryde, som hele blomkålet kan være i, og med ca. 2 cm til kanten fra blomkålet. Fjern de grønne blade og stokken fra midten af blomkålet. Snit stokken fint, og smid bladene ud. Steg den snittede stok, løg og hvidløg gyldne i gryden, det tager ca 10 minutter. Tilsæt persille, oliven, tomater, 1,5 dl vand og godt med salt i gryden, og lad det koge op i 4-5 minutter.  Rør godt rundt undervejs. Læg blomkålet forsigtigt ned i sovsen. Sovsen skal nå ca. halvt op på blomkålet. Læg låg på og lade simre ved svag varme i ca. 50 minutter. Server i gryden. Kog evt. lidt pasta til, hvis det er bedst til børnene.

Torsdag: Økonomiyagi – japansk madpandekage
Den glæder jeg mig til I prøver, det er en japansk madpandekage, der kaldes okonomiyaki – men fordi det er en økonomisk ret, og jeg er vild med Karate Kid, har jeg omdøbt den til formålet. Og min humor er tilpas skør til, jeg synes det er ret så sjov en omskrivning. 😀
Anvendes – 1 løg i tynde skiver, 100 g champignon i tynde skiver, 150 g radiser i tynde skiver,  3/4 spidskål (uden stok) i tynde skiver, 300 g skinke i tern, 6 store æg, 150 g hvedemel, olie, soya, mayonnaise.
Opskrift: Hæld skinken ud på et viskestykke og dup tørre for væske. Pisk æg og mel sammen til en fast masse, sammen med krydderier. Vend forsigtigt grønsager og skinke ned i skålen. Varm en pande, diameter 28 cm, med lidt olie. Læg ½ af æggemassen i panden og steg 4-5 minutter på hver side. Brug evt. et grydelåg til at vende den med, ved at lægge låg på panden, vend panden hurtigt ovenpå, og lad pandekagen glide ned på panden igen. Gør det samme med den anden halvdel af æggemassen. Server med soya og mayonnaise dryppet over, og agurkestave til.

Fredag: Scottisch stovies med kødboller
Traditionelt serveres det med baked beans, men synes det smager bedre med mini-kødboller til.  Vil man have den traditionelle skotske ret, står det jer jo frit for at servere med baked beans.
Anvendes – Til kartoffelgryde: 3 løg i skiver, 1 spsk. timian, 1,5 kg skrællede kartofler i mundrette tern, 1 l vand, 3 stænger bladselleri i tern, salt og peber, 500 g hakket oksekød.
Opskrift: Kartoffelgryden: Steg løgene bløde i en stor gryde, sammen med salt, peber og timian ved lav varme. Put kartoffelternene i gryden, sammen med vand. Læg låg på og lad det simre under jævnlig omrøring, til kartoflerne er kogte. Bland bladselleri i retten, minimum 5 minutter før kartoflerne er kogt.
Kødbollerne: Form kødet til mini-kødboller, som steges på panden og serveres sammen med kartoffelgryden.

Lørdag: Pasta med kødsovs og kogt grønt.
Anvendes – 500 g oksekød, 2 ds. hakkede tomater, 3 stængler bladselleri, 1 løg, 150 g champignon, 500 g revne gulerødder, 4 fed hakkede hvidløg, 500 g pasta, blomkålsblanding (frost), salt, peber, basilikum
Opskrift: Svits løg og hvidløg bløde ved svag varme. Skru op for varmen og gennemsteg kødet i gryden. Bladselleri, gulerødder, champignon og krydderier tilsættes under omrøring. Når de er blevet varme, tilsættes hakkede tomater og det varmes godt igennem. Kog pastaen. Kog blomkålsblandingen. Server.

Søndag: Wokret med kylling, soya og ris
Anvendes – 380 g kyllingefilet, snittede grønsager fra ugens løb, 1 dåse majs, en pose wokmix fra frost, 3 ps. ris, soya, salt og peber.
Opskrift: Snit kylling og grønsager i strimler. Varm soya op i wokken. Gennemsteg kyllingen i soyaen. Tilsæt de resterende grønsager fra ugens løb, sammen med wokmix, salt og peber. Steg igennem. Kog risen, og server enten med risen ved siden af eller i wokken.

Indkøbsseddel:
Radiser, 1 bundt – 6 kr
Majs, 1 dåse – 5 kr
Peberfrugtmix – 12 kr
Blomkål, 1 stk – 15 kr
Løg, 2 kg – 12 kr
Sorte oliven, 1 glas – 7 kr
Hakkede tomater, 4 ds. – 16 kr
Hvidløg i net – 3,5 kr
Gulerødder, 2 kg – 12 kr
Bladselleri – 10 kr
Cherrytomater, 250 g – 11 kr
Kokosmælk, 400 ml – 9 kr
Pasta, 2 x 500 g – 9 kr
Persille, 1 bundt – 7 kr
Kartofler, 4 kg – 24 kr
Ris – 5 kr
Wokmix, frost – 10 kr
Krydret kyllingefilet, 380 g – 20 kr
Kyllingelår, ovnklare – 30 kr
Æg, 10 stk – 20 kr
Skinke i tern, 2 x 150 g – 15 kr
Spidskål – 10 kr
Champignon, 250 g – 10 kr
Blomkålsblanding, frost – 10 kr
Agurk, 1 stk – 5 kr
Medister, 500 g – 18 kr
Hakket oksekød, 2 x 500 g (fra fredag) – 30 kr
Den samlede pris er 340,5 kr.

Jeg mener selv, det er en spændende ugemenu, med nogle af de ældre, og måske mere eksotiske, retter der hives frem fra gemmerne. De er dog stadig familievenlige og nemme at gå til hverdagen som familie.

Jeg håber du kan bruge det som inspiration til at få din hverdag som en familie på budget til at gå op i en højere enhed.

Vi læses ved og nyd de sidste dage af påsken.
Påskehilsner fra

Mette K

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

9 Kommentarer

 • Svar En vegansk madplan – budget-familien.dk 16. april 2017 at 6:23

  […] Dette er en debut for mig! I den første uge, fik jeg en udfordring på en vegansk madplan, som jeg har givet mig i kast med. Jeg troede faktisk det ville blive sværere, end det egentligt viste sig at være. Mange af de faste grønsagstilbehør jeg kender og bruger, kunne sagtens bruges. Det bærer den “almindelige” madplan også præg af, da flere af retterne går igen i dén madplan. Den almindelige finder du her: Madplan uge 16 […]

 • Svar Signe larsen 16. april 2017 at 7:14

  Lyder spændende men da jeg fristes af billeder savner jeg billeder af de forskellige retter.

  • Mette K
   Svar Mette K 16. april 2017 at 7:56

   Hej Signe. Det forstår jeg godt! Desværre er det bare sådan, at jeg ikke må hente tilfældige billeder på Google pga. ophavsretten. Billederne fra i dag er fra min kogebog og fra Youtube, så tænker ikke der er et problem. Jeg har desværre ikke et stort nok foto-lager endnu, til at kunne lægge på flere, men det er klart at det kommer på hvor det kan. 🙂
   Hilsen Mette.

 • Svar Monika 16. april 2017 at 10:43

  Hvor det handlet henne

  • Mette K
   Svar Mette K 16. april 2017 at 16:55

   Rema1000 i denne uge. 🙂

 • Svar Michelle Nielsen 17. april 2017 at 23:46

  Du nævner en stok i din ret onsdag – jeg kan ikke gennemskue hvad det er der skal bruges – kan du hjælpe??

  • Mette K
   Svar Mette K 18. april 2017 at 7:22

   Hej Michelle. Det er stokken fra blomkålen du skal fjerne. Altså, fra centrum af det blomkål, der skal langtidskoges.

 • Svar Betina 18. april 2017 at 7:00

  På indkøbssedlen har du både skrevet kyllingefilet, som skal bruges i wokretten. Hvor skal kyllingelårene så bruges henne?

  • Mette K
   Svar Mette K 18. april 2017 at 7:20

   Hej Betina. Lårene skal bruges sammen med den langtidskogte blomkål. 🙂

  Skriv en kommentar