Madplaner

Madplan uge 14

Så blev det søndag igen, og tid for endnu en madplan, inklusiv indkøbsliste. Den kommer lidt tidligere på dagen i denne uge, så der er mulighed for at handle allerede i dag. Planen er i denne uge baseret alene på Rema1000’s reklameavis og faste sortiment, og dækker stadig to voksne og to-tre børn. Den samlede pris, som jo skal holdes under 350 kr., er 348 kr. Og ja – jeg har jo lige skrevet i mit indlæg om basisvarer, at jeg ikke ville skrive mel og bagepulver på, men det er ret så væsentlige ingredienser i denne uge, så jeg blev nødt til at skrive dem på. For at være sikker på der var nok. 🙂

Hvis du vil være sikker på at få næste uges madplan og indkøbsseddel, kan du finde Facebook-siden budget-familien.dk her

https://www.facebook.com/budget.madplan/?fref=ts

og følge den. Der vil alle indlæg fra denne side blive lagt.

Det gik ret godt med at skrive opskriften undervejs, om end indlægget blev lidt langt. Derfor gør jeg det igen i denne uge. Indkøbsseddel ligger til slut i indlægget. For

Mandag: Italienske fladbrød med toppings
Anvendes – Fuldkornshvedemel, bagepulver, 200 g tørret skinke, 2 hjertesalat, tomat og rødløg efter smag.
Opskrift: Hvert fladbrød laves af 3-4 dl, 1,5 tsk. Bagepulver og ca. 1 dl vand. Bland mel og bagepulver i en lille skål, og tilsæt vandet lidt af gangen. Bank det fladt på bordet med hånden, det må gerne have et rustikt look. Stik huller i med en gaffel (vigtigt). Steg dejen i fedtstof på panden, et par minutter på hver side. Snit rødløg, tomater og salat. Server det lune brød med skinke og grønt ovenpå.

Tirsdag: Æggekage m. rugbrød og frisk tomat
Anvendes – 15 æg, rugbrød, skinkestrimler, tomat, 1 peberfrugt, 7,5 dl mælk, 1,5 tsk bagepulver, 5 spsk. hvedemel.
Opskrift: Mel piskes ud med mælken og de hele æg tilsættes, sammen med skinke og peberfrugt i tern. Smør et stort ildfast fad med lidt fedtstof. Det skal være højt, da kagen vokser i ovnen. Æggemassen hældes i, og fadet kommes i ovnen ved 200 g. i alm. ovn Fadet sættes i ovnen 30-40 minutter ved 200 grader C. alm. ovn. Du kan mærke med en kniv, om den er fast i centrum, når den er færdig

Onsdag: Farsbrød med kartofler, gulerødder og brun sovs
Anvendes – 500 g hakket svinekød, 1 æg, 1 rødløg, mælk, 3 kg kartofler og 1 kg gulerødder, mel
Opskrift: Rør kød, æg, hakket løg, mel, salt, peber og mælk sammen til en fars. Form farsen til et brød, og put i ildfast fad. I ovnen ved 180g i alm ovn, omkring en time. Kog alle tre kg. kartofler, resten skal bruges i morgen. Skræl og kog også gulerødder og lav en opbagt brun sovs.

Torsdag: Kartoffelsalat med grillede pølser og gnavegrønt
Anvendes – 1-1,5 kg kolde kogte kartofler fra i går, 1 avocado, en bøtte karse, 2 ps. grillpølser, 1 agurk og 500 g gulerødder.
Opskrift: Fjern stenen i avocadoen og tag kødet ud af avocadoen og mos det med en gaffel i en skål der er stor nok til at rumme kartoflerne også. Skær kartofler i mindre stykker, ned i avocadoen. Rør det sammen, så avocadoen nærmest bliver en dressing. Vend karsen ned i kartoflerne. Grill pølserne på en pande, skær agurk og gulerødder i staver, og server.

Fredag: Kyllingedeller med ris blandet med grønt
Anvendes – 400 g hakket kyllingekød, 3 ps. ris, fajitablanding (fra frost), 1 løg, 1 æg, mælk, mel, salt og peber.
Opskrift: Rør en fars af kød, hakket løg, æg, mel, salt, peber og mælk. Lav frikadeller på en pande. Steg fajitablandingen i en wok, eller en høj pande. Kog risen i en gryde. Når risen er færdig, blandes den med fajitablandingen i wokken.

Lørdag: Oste/pastafad i ovn
Anvendes – Mornaysovs, peberfrugt, 1 rødløg, 2-3 tomater, 2-3 gulerødder, 1 ps. pasta.
Opskrift: Grønsager snittes i strimler eller tern, og steges møre på panden, med salt, peber og oregano. Pastaen koges. Pasta og de stegte grønsager blandes i et ildfast fad, sammen med mornaysovs. Det er ikke sikkert det er hele bøtten der skal bruges. Ca. 10 minutter i ovnen, eller til osten er varm.

Søndag: Wok med kylling, grønt, nudler og kokos/karrysovs.
Anvendes – 280 g kyllingefilet, rester af grønt fra ugens løb, 1 pk. nudler, 1 dåse kokosmælk.
Opskrift: Skær kylling i tynde strimler, og steg i en wok. Tilsæt karry efter smag, så det kan ristes af. Find de resterende grønsager fra ugens løb og snit i tynde strimler. Bland sammen med kyllingen. Tilsæt den frosne wokmix. Tilsæt kokosmælk, og kog det igennem. Kog nudlerne i en gryde ved siden af. Server enten hver for sig, eller med nudlerne blandet i kokos/karrysovsen.

Indkøbsseddel

Fuldkornsmel – 10
Bagepulver – 7
Hjertesalat – 10
Tomat, 1 kg – 14
Rødløg, 1 kg – 8
Tørret skinke, 2 pk á 100 g – 18
Pasta – 5
Peberfrugt, 2 stk – 12
Gulerødder, 2 kg – 10
Mornaysovs – 15
Kartofler, 2 ps á 1,5 kg – 10
Avocado – 8
Karse – 6
Grillpølser, 2 ps – 33
Agurk – 6
Hakket kylling – 20
Ris – 5
Mælk, 2 l – 12
Fajitablanding (frost) – 13
Æg, 2 bk. á 10 stk. – 40
Skinkestrimler – 9
Softkernerugbrød – 13
Hakket svinekød – 20
Kyllingebryst, 280 g – 20
Wokmix, frost – 10
Nudler – 5
Kokosmælk, store dåse – 9

Samlet pris = 348 kr.

Åh! Igen blev det et langt oplæg. Godt, det er søndag, så du kan få et lille hvil efter at have læst det her. Jeg håber I kan bruge inspirationen. God uge fra mig.

Bon appetit!

Mette K.

 

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

9 Kommentarer

 • Svar Trine 2. april 2017 at 7:34

  Tak for endnu en inspirerende madplan ☺️

 • Svar Jesper 2. april 2017 at 17:01

  De tal der står udenfor madvarende hvad betyder de, f.eks. står der: Hakket kylling – 20

  • Mette K
   Svar Mette K 2. april 2017 at 17:49

   Det er prisen i butikken, så du har en liste over hvad hvert enkelt produkt koster. Det kan hjælpe med at vælge det rigtige/tiltænkte produkt, for at budgettet holder.

  • Svar Gitte 3. april 2017 at 10:01

   Prisen 🙂

 • Svar Christina 3. april 2017 at 5:27

  Glæder mig til at prøve det

  Det lyde rigtig godt og spændende

 • Svar Tascha 3. april 2017 at 7:31

  Hvor kan man se madplanen for sidste uge af

  • Mette K
   Svar Mette K 3. april 2017 at 9:22

   Hej Tascha. I højre side finder du en kolonne med menupunkter. Der er et punkt der hedder “kategorier.” Under den, står der madplaner. Trykker du på den kategori, skulle de tidligere planer gerne dukke op. 🙂

 • Svar Sidsel 3. april 2017 at 12:26

  Hvilken slags pasta har du brugt? Synes ikke jeg kan finde nogen til 5 kr

  • Mette K
   Svar Mette K 3. april 2017 at 15:10

   Valdigrano skruer til 4,5 for 500 g. 🙂

  Skriv en kommentar