Opskrifter

Kartoffelmos-klatkager med salat og stegte tomater

Kartoffelmos-klatkager er en skøn ret, som er rigtigt god til brug af rester. Jeg har fundet inspiration til retten i efterkrigstidens Italien, hvor retten blev brugt til at mætte i en sparsom tid. Der var altid kartofler og ost tilgængeligt for en travl husmor.

Vi har fået retten i dag, for at jeg kunne tage billeder af fremgangsmåde og færdigt resultat, inden den er på madplanen for i morgen. Dog var det med langtidsbagte tomater i madplanen – det blev det ikke til. Da mosen var klar, kom jeg i tanke om tomaterne. De var ikke kommet i ovnen. Sådan kan det gå, og så må jeg gøre noget andet. Det kender I garanteret godt, i en travl hverdag. Det blev så i stedet til stegte tomater. Det smagte også herligt.

Godt, og nu til hvad det hele handler om: Opskrift på kartoffelmos-klatkager med salat og stegte tomater. Det er så nemt, og ungerne er glade for at hjælpe til.

Ingredienser: 1-1,5 kg kolde, kogte kartofler, 200 g revet ost, 500 g cherrytomater, salat, salt, peber, fedtstof til stegning.

Først: Mos de kolde, kogte kartofler fra i går. Mos dem godt. Der må gerne være klumper, bare de ikke er for store. 

Tilsæt 200 g revet ost

Bland godt sammen til en sammenhængende masse

Form en stor håndfuld og læg på panden

 

 

 

 

 

 

 

Vend, når de er gyldenbrune. Vær forsigtig når du vender, de kan godt være lidt skrøbelige. Klatkagerne kan holdes varme i ovnen, mens de resterende bliver stegt.

Og det færdige resultat ser sådan ud. Hvis det ønskes, smager det også godt med stegt bacon eller pølser på.

Vi var så heldige, at der var rester til morgendagens frokost. Lige en tur i mikroovnen, så er det lækkert.

Jeg håber det smager, det er i hvert fald et hit herhjemme hos både store og små.
Bon appetit

Hilsen Mette K

 

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar